napja 
 

Ehető koktélok (Gasztronómia - Ivás)
Ehető koktélok

Parfüm, egy csokor illatos virág, esetleg egy csinos kiegészítő? Kedves figyelmességek, de őszintén szólva kissé elcsépeltek. Közeleg a nőnap, és ha idén szeretnéd valami formabontó ötlettel elkápráztatni a szebbik nem képviselőit, érdemes egy kicsit bevállalósabbnak lenned.  Legyen szó akár a kedvesedről, anyukádról vagy az imádott nagyiról, néhány molekuláris gasztronómiai finomsággal most biztosan jó időre leveheted őket a lábukról. Íme néhány ötlet egy igazi profitól: Keresztes Ferenc ezúttal a finnek kedvenc vodkájával készített merész kreációkat a Tokió Budapestben.

 

 Tiramisuhab fagyasztott rózsával

  • ·           8 cl Finlandia Cranberry vodka
  • ·           10 cl amaretto likőr
  • ·           8 cl főzött espresso
  • ·           10 dkg mascarpone
  • ·           hideg espuma habkötő
  • ·           16 db babapiskóta
  • ·           a díszítéshez egy szál rózsa

Az alapanyagokat összeturmixoljuk és habszifonba szűrjük. A babapiskóta közepét csónak formájúra faragjuk, és a habot beletöltjük. A piskótákat folyékony nitrogénben –192 ºCfokra fagyasztott rózsával díszítjük.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat