napja 
 

Előre a jövőbe? - tanuljon a gyerek videótanártól (Programajánlók - Kultúra)
Digitális segítség a gimnáziumi felvételihez
Előre a jövőbe? - tanuljon a gyerek videótanártól

Az általános iskola felső tagozatára járó, ún. Z generációhoz tartozó gyerekek a XXI. század digitális forradalmának köszönhetően egy teljesen új világban nőttek fel, ami az oktatás szemszögéből is új kérdéseket vet fel. Ez az új, digitális nemzedék már teljesen magabiztosan és magától értetődően használja információszerzéshez a digitális eszközöket, hozzá van szokva, hogy az internetet nem pusztán szórakozásra használja, hanem az állandó online jelenlét során tudást is szerezhet a világról. 

Az általános iskolai felső tagozat teljes tananyagát feldolgozó Videótanár így képes a legtermészetesebb közegükben segíteni a felsős tanulókat az iskolai oktatáson kívüli, kiegészítő információszerzésben. Elsődleges funkcióján túl a felelős médiahasználatot is kiválóan demonstrálja az érintett generáció számára. “Amikor megkérdeztük a diákokat hogy honnan szereznek információt, ha meg akarnak érteni valamit, hol keresnek rá az interneten az őket foglalkoztató problémára, nagyon érdekes eredményt kaptunk. Kiderült ugyanis, hogy ez a generáció nem is a Google, Bing vagy egyéb keresőkben teszi fel kérdését, hanem inkább a YouTube-ra látogat, ahol audiovizuális választ kaphat. Ennek magyarázata abban keresendő, hogy napjainkban a multimédiás eszközök sokkal érzékletesebb formái az információszerzésnek, hatékonyságuk kiemelkedő a szöveges magyarázatokéval szemben.”- jegyzi meg Prievara Tibor a tanarblog.hu alapítója, a Madách Imre Gimnázium angoltanára.

A www.videotanar.hu Magyarországon elsőként egy olyan, bármikor ingyenesen hozzáférhető tudásbázist hozott létre az interneten, amely egyrészt kiválóan alkalmas az iskolai tanulás támogatására, másrészt segíti a szülőket a minél eredményesebb otthoni korrepetálásban. A YouTube csatornán is elérhető digitális leckék több mint 50 magyar pedagógus közreműködésével születtek meg, lektorálásuk több mint fél évet vett igénybe. Könnyű eligazodni az egyes tananyagokban, mivel az évfolyamok és fejezetek szerint feltöltött videók pontosan igazodnak a Nemzeti Alaptanterv témaköreihez és óraanyagaihoz, a felvételizők számára pedig külön testre szabott segédanyagok állnak rendelkezésre.

A felvételi összeállítások az alábbi  linkeken érhetőek el: http://videotanar.hu/matematika-felveteli-segitseg/

http://videotanar.hu/magyar-felveteli-segitseg/

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat