napja 
 

A trendi bevásárlótáska (Szépség - Divat)
Eredményhirdetés az art50 Design Pályázaton
A trendi bevásárlótáska

Táska design pályázatot hirdetett fiatal tervezők számára a METRO áruház, 50. születésnapja alkalmából. A zsűri képviselői, Tatár Csilla, Abodi Dóra, Nagy Adrien és Anh Tuan több mint 50 pályamű közül választotta ki a legjobbakat.

A különleges pályázat során tehetséges fiatalok nagyszerű lehetőséget kaptak, hogy a nagyközönség, a szakma és a média számára is bemutatkozhassanak: a résztvevőknek a bevásárlás nélkülözhetetlen kellékét, a bevásárlótáskát kellett újragondolniuk. A pályázat célja azt volt, hogy olyan művek készüljenek, mellyel a bevásárlás és a szállítás mindennapi tevékenységét a tudatos vásárlók praktikusan, ugyanakkor trendin tehetik meg.

A pályázatok elbírálásában Tatár Csilla műsorvezető, Abodi Dóra és Anh Tuan divattervezők, valamint Nagy Adrien tervező és tanársegéd vett részt. Az ő döntésük alapján Sziládi Noémi táskája lett a fődíjas pályamunka. A MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) tanulója egy hátizsákká és oldaltáskává is alakítható, digitálisan nyomott vászon bevásárló táskát tervezett. A környezetvédelmi különdíjat Gyimóthy Noémi a MOME első éves hallgatója kapta: ő egy kigombolható, mosható, pamut bélésű táskát készített. A facebook szavazás eredményeképpen a közönségdíjas terv pedig Juhos-Kiss Csenge gimnazista tanuló vietnami ihletésű zsinór táskája volt.

A pályázat két fordulóból állt, mely során az első fordulóban - október 27-éig- a pályázóknak először regisztrálniuk kell, majd a kapott regisztrációs kóddal elküldeniük vizuális terveiket a szakmai zsűri tagjaihoz. A pályázatra több mint 50 pályamű készült. A második fordulóba bejutott pályaműveket a tervezők elkészítették, és ezekből választotta ki a zsűri a legjobb munkát.  A környezetvédelmi szempontokat leginkább figyelembe vevő pályázónak környezetbarát különdíjat ítéltek oda.

A táskákból egyúttal közönségdíjas darabot is kiválasztottak a közönség szavazatai alapján.  A METRO facebook oldalán meghirdetett szavazásra november 10 és 17-e között zajlott le, több mint 500 szavazat érkezett a táskákra. A közönségdíjas 227 szavazattal nyert.

A zsűri által kiválasztott nyertes pályamű elkészítőjének járó fődíj egy 150 000 Ft-os pénznyeremény. Ezen túl, a közönségdíjas mű készítője 3 éjszakát tölthet a Danubius Health Spa Resortban, Hévízen, valamint a környezetbarát különdíj nyertese 2 éjszakát tölthet a Danubius Hotel Palatinus City Centerben, Pécsett.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat