napja 
 

Pezsgő- és desszertházasítás ? új trend, év végére (Gasztronómia - Ivás)
Pezsgő- és desszertházasítás ? új trend, év végére

A hawaii fekete, sós-karamellás macaron mellé a Chardonnay Nyerspezsgő, a habos, friss epres nyalóka mellé a legújabb Törley, az Orfeum Rosé Sec illik – derült ki a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Turisztikai és Gasztronómiai szakosztályának évzáróján.

 Az eseményen – amely dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár szakmai prezentációjával kezdődött - a patinás Törley Pezsgő Pincészet nemes – rangos világversenyeken érmeket nyert - nedűihez komponált különleges édességeket a ceglédi Békebeli Cukrászat tulajdonosa, Lajos Mary.

Kovács György, a Törley ügyvezető igazgatója és csapata, valamint az aranyérmes mestercukrász hetek óta készülődtek a különleges gasztronómiai párosításra. Bár a pezsgő szinte majdnem minden ételhez illik, a desszertekhez különösen. Ráadásul ez utóbbiak ma már nem feltétlenül édesek, akad köztük sós is, mint a karamellás macaron vagy a libamájas-  olívás mogyorós kosárka – tájékoztatta az újságírókat a hagyományokat tisztelő, de egyben a legújabb cukrászati világtrendeket követő cukrászmester.

A Tokaji Doux pezsgőhöz birsalmás-gesztenyés habgyűrűt kreált, „arany ampullával” – ebbe a fogyasztó maga nyomja bele a mini pezsgős-tokajis ampullát, amely így még ízesebb, szaftosabb lesz.

Az őszibarack sorbet gyöngyös vanília kanapén várta a mellé legjobban illeszkedő pezsgőt, a Fortuna Doux-t.

A pezsgőpincészet ügyvezetője büszkén emelte ki, hogy Svédországban piacvezetők, de magyar pezsgőt kortyolnak már Vietnamban és Szenegálban is. Ami a magyar piacot illeti, nálunk elsősorban jeles eseményeken kortyolnak pezsgőt az emberek, míg külföldön ez korántsem csupán ünnepi ital.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat