napja 
 

Kertész Imre mackója tarolt! (Sztárok - Hírek)
Kertész Imre mackója tarolt!

Minden idők legeredményesebb maci árverését könyvelhette el múlt szerdán este a Törőcsik Mari által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány. A kezdeményezés ötletgazdája Kárász Róbert, a TV2 műsorvezetője, aki azzal a szándékkal indította el a programot, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élők foglalkoztatásának bővítésére, valamint munkahelyet teremtsenek a megváltozott munkaképességűek számára.
December 3-án, a Fogyatékkal Élők Világnapján megrendezett jótékonysági árverésen 14 millió forint gyűlt össze.

Törőcsik Mari: „Andy! Adjál sok pénzt!”  Vajna 2 millióval indított! Zsúfolásig telt a Gellért Hotel Gobelin terme, ahol húsz hazai híresség és köztiszteletben álló személy gyerekkori mackójára és személyes kötődésű tárgyaira lehetett licitálni. Minden maci az esélyegyenlőség szabályainak megfelelően tízezer forint kikiáltási árról indult. A közönség nagyot derült, amikor Törőcsik Mari harciasan felszólította Andy Vajnát, hogy „Andy! Adjál sok pénzt!” A producer és felesége, Vajna Tímea 2 millió forintért vitte haza a hamarosan mozikba kerülő animációs film új plüss figuráját, a Paddington macit.

A Nobel-díjas Kertész Imre macija és a dedikált Sorstalanság c. regénye tarolt az idén. Igazi küzdelem alakult ki, amikor az árverés Kertész Imre tételéhez ért. A teremben jelen levők egymást túllicitálva szerették volna haza vinni a Nobel-díjas író mackóját és a Sorstalanság dedikált változatát. Mága Zoltán hegedűművész és egy nyilvánosságot kerülő cégvezető 20 percig viaskodott egymással. Utóbbi jutott hozzá Kertész Imre mackójához, mintegy 3.700.000 forintért. Ezzel a licittel minden idők legdrágább macija kelt el.

Mága Zoltán volt a második legnagyobb adakozó. A hegedűművész és lánya összesen hét hazai híresség maciját vásárolta meg közel 3 millió forint értékben. A legtöbbet – 1 milliót – Kocsis Zoltán Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas karmester macijáért és karmesteri pálcájáért adta, de ő vihette haza többek között Esterházy Péter, Molnár Piroska és Tordy Géza mackóját is.

Törőcsik Mari a könnyeivel küszködött, Kárásznak elakadt a szava! A maci árverésen részt vevők – Csukás István, Pál Feri atya, Lorán Lenke, Tordy Géza, Bródy János és még sokan mások – csak a fejüket kapkodták a liciteken. Törőcsik Mari a könnyeivel küszködött, amikor elérték a 10 milliós álomhatárt, Kárász pedig egy rövid időre elnémult. 

Az ő mackójukat árverezték el a jótékonysági aukción: Bereczki Zoltán, Bródy János, Csukás István, Esterházy Péter, Hajós András, Haumann Péter, Hozleiter Fanny „Mosolyka”, Kertész Imre, Kocsis Zoltán, Komjáthy György, Lorán Lenke, Máthé Erzsi, Molnár Piroska, Oszvald Marika, Pál Feri atya, Polgár Judit, Tordy Géza, Varnus Xavér, Vitray Tamás, Sztevanovity Zorán

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat