napja 
 

Művészettel az autisták megsegítéséért (Szépség - Divat)
Művészettel az autisták megsegítéséért

A Mosoly Otthon Alapítvány missziója, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa. A nonprofit szervezet kiállítások, aukciók szervezésével és dizájntermékek eladásával támogat 11 autistákat ellátó lakóotthont. Mindezek mellett az országban 6 különböző helyszínen biztosít közös módszertan alapján művészeti fejlesztő foglalkozásokat autizmussal élők számára.

A művészeti foglalkozásokon születő rajzokat, alkotásokat jótékonysági aukciókon és kiállításokon mutatják be, valamint a kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art dizájn divatmárka termékein, sálain, noteszein, pulóverein.

A Mosoly Otthon Alapítvány Est, az alapítvány év végi hagyományos jótékonysági aukciója. Az idei rendezvény különlegessége, hogy a támogatói aukció mellett, az Autistic Art termékeit divat-show keretében mutatták be: a hernyóselyem sálakon a jól ismert minták mellett újak is megjelentek. Az alapítvány jótékonysági estjein 90 millió forint gyűlt össze az elmúlt hat évben, az összeget pedig az alapítvány által támogatott autista lakóotthonok kapták.

A Mosoly Otthon Művészeti Program a foglalkozások művészeti-, terápiás és pénzügyi céljai mellett kiemelten fontosnak tartja a társadalomformáló hatást is. A művészeti program a rajzolók képességeire épít, nem a nehézségeiket emeli ki. A rajzok segítségével közelebb kerülhetünk az autizmussal élők világához, gondolkodásmódjához. Lehetőséget ad a társadalmi felelősségvállalásra, hiszen amellett, hogy egyedülálló, kiváló minőségű és esztétikus műveket, tárgyakat kínál, az eladásból befolyó összeggel pedig egy igazán jó ügyet szolgál.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat