napja 
 

BUZA - az új kolbászmárka (Gasztronómia - Evés)
Az ínyencek élvezik a különbséget
BUZA - az új kolbászmárka

Buza Sándor, a népszerű rádiós és tévés, a laptopkonyha.hu műsorvezetője nem kis feladatot vállalt magára, amikor elhatározta, hogy folytatja ősei foglalkozását, és élelmiszergyártásba kezd. „Nagyapám, Buza Vendel állatkereskedő 1923-ban alapította meg hentes és mészáros üzemét a Zala-megyei Söjtörön” – kezdi a cég történetét. „A megmaradt címkék és féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók legmélyére. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkéket és recepteket. A feladat nemes, jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, adózva őseim emlékének.”

A ’30-as évekből megmaradt címkén az embléma a régi, csak a felirat új: csemege és csípős parasztkolbászt, paprikás vastagkolbászt jelöl, mindezt adalékmentesen, csak természetes alapanyagokból. A hagyományos ízektől való eltérést egy mediterrán jellegű vastagkolbász jeleneti, amely paprika nélkül, édesköménnyel készül. A Vendefood termékei egyre több helyen megvásárolhatók az orsztágban, többek között a Nagycsarnokban, Szőke Attila felvágott üzletében, vagy az alagsori Steak shopban. A cég Facebook oldalán lévő térképről leolvashatók a pontos árusítási helyek: https://www.facebook.com/vendelfood?ref=hl

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat