napja 
 

Blincsiki ? az orosz palacsinta, amely elolvad a szádban! (Gasztronómia - Evés)
Blincsiki ? az orosz palacsinta, amely elolvad a szádban!

A híres sós palacsinta – amit többnyire kaviárral és tejföllel fogyasztanak – vegetariánus változata, sajttal és zöldfűszerekkel. Tehéntúrót is keverhetünk a tésztába.

Hozzávalók: 2 tojás, 1,5 bögre langyos tej, 1 bögre liszt, 150 g reszelt kemény sajt (célszerű ízesebbet választani, mint a trappista, lehet többféle is, vegyesen), 1 teáskanál szárított élesztő, 1 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál aprított friss zöldfűszer (pl. petrezselyem, kapor, zellerlevél, ízlés szerint) csipetnyi só. A kisütéshez vaj (esetleg napraforgóolaj). bögre = 2,5 dl

A langyos tejben elkeverjük szárított élesztőt. A tojást a sóval elektromos kézi mixerrel habosra keverjük. Beleöntjük az olvasztott vajat, a lisztet, a finomra reszelt sajtot és a felaprított friss zöldfűszert. Elektromos kézi mixerrel homogén masszává keverjük. 5 percig állni hagyjuk. A szokásos palacsintatésztánál sűrűbb állagot kell kapnunk, de ha nagyon sűrű, szénsavas vízzel hígítsuk. Forró vajon vastag (3-4 mm), puha palacsintákat sütünk belőle. Fokhagymás tejföllel vagy kefirrel kínáljuk. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat