napja 
 

TERMÉSZETesen Herend (Szépség - Lakás)
Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vadászati kiállítás
TERMÉSZETesen Herend

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Vadászati kiállításának pazar termeiben megrendezett vendégkiállításon a Herendi Porcelánmanufaktúra a vadászathoz kapcsolódó, és erdei motívumokkal díszített porcelán műremekeket mutat be. Vadakat formázó figurák, tarka virágokkal és erdei gombákkal díszített porcelán műremekek csodálhat meg a látogató. A Bakony vadjai, erdők-mezők virágai, gombái tökéletes élethűséggel jelennek meg a gondosan válogatott tárgyakon.

A 188 éves Herendi Porcelánmanufaktúra  jelenleg tizenhatezer különböző formát, mintegy négyezer különböző mintát és ezek szabad kombinációját képes előállítani. A herendi porcelán születése és díszbe öltöztetése az alkotó ember művészetének különös ünnepe. A Herendi Porcelán hungarikum, Herend neve szerte a világon egyet jelent a minőségi kézműves munkával, a kiválósággal, a tökéletességgel, a tradícióval és az innovációval. A széles termékválasztéknak köszönhetően a Herendi Porcelánmanufaktúra bármilyen tematika alapján bemutatkozhat. Teszi ezt nagy örömmel, idén ősszel a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban is, ahol egy különleges válogatású kiállítást vonultat fel.

A kiállítás 2014. október 3-án, 15 órától nyitja meg kapuit. A TERMÉSZETesen Herend című kiállítás 2014. október 4-től 2015. január 5-ig várja az érdeklődőket a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyad várban.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat