napja 
 

Az Év Gyógyszerésze , Kedvenc Patikám (Egészség - Egészség)
Az Év Gyógyszerésze , Kedvenc Patikám

Idén is sor került Az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám cím  kiosztására. A szakmai zsűrinek idén kifejezetten nehéz feladata volt, hiszen nem csak az első hely eldöntése okozott nehézséget, de a további díjazottak megjelölése is. Idén közel 3500 szavazattal jelezték a kampány iránt érdeklődök, hogy mely gyógyszerészeket szeretnék látni a pályázaton. A legfőbb cél az volt, hogy az arra méltó kollégának országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adjanak munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét.

Összesen 20 gyógyszerészt választottak ki a szervezők, akik közül az Év Gyógyszerésze 2014-ben Dr. Birinyi Péter lett Budapestről. Számára patikájukban alap koncepció, hogy minden betegen segítsenek, próbálják megoldani a gondokat még akkor is, ha nincs rá megfelelő gyógyszer az országban, ritka betegségben szenved, vagy bármely más esetben is. A szakma iránti elkötelezettségét mutatja, hogy jelenleg is olyan készítményen dolgoznak, ami olyan speciális betegeken segítene, amire még nincs gyógyszeres megoldás.

Kedvenc Patikám pályázaton a legfontosabb cél a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése volt, mint ahogy a korábbi években is. Az érdeklődés és a lelkesedés idén sem maradt el, és a megfeszített munkának köszönhetően, a 2014-es év Kedvenc Patikája: Ezüst Holló Patika - Veszprém.

A gyógyszertár képviseletében Dr. Szrága László elmondta, hogy csupán pár éve alakultak, nem is túl nagyok, de kiválóan helytállnak a mindennapokban. A tavalyi évben is indultak a megmérettetésen, akkor a hetedik helyet érték el. A betegek részéről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, így az idén is szerettek volna helyezést elérni. Nagyon örülnek és büszkék arra, hogy a tavalyi eredmények után is tudtak javítani alapszintű szolgáltatásaikon is, és megnyerhették idén a Kedvenc Patikám címet.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - célkitűzéseiknek megfelelően negyedik alkalommal tették közre a pályázati felhívást az „Év Gyógyszerésze” és a „Kedvenc Patikám” címek elnyerésére.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat