napja 
 

Nyitott Pince Napok (Programajánlók - Lakoma)
2012. május 26-28.
Nyitott Pince Napok

Idén országszerte 144 pince tárja szélesre kapuit a pünkösdi Nyitott Pince Napok akció keretében. 2012. május 26-28. között  a „kezdő és haladó borkedvelők” egyaránt megtalálhatják számításukat a pincék által kínált számos kedvezmény, illetve a Pünkösdi Bortúra során. Érdemes útra kelni és felkeresni Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb vagy épp legapróbb, hagyományos pincészetét, ahol az elkötelezett borászok vendégszeretetében is részünk lehet!

Idén országszerte 144 pince tárja szélesre kapuit a pünkösdi Nyitott Pince Napok akció keretében. 2012. május 26-28. között  a „kezdő és haladó borkedvelők” egyaránt megtalálhatják számításukat a pincék által kínált számos kedvezmény, illetve a Pünkösdi Bortúra során. Érdemes útra kelni és felkeresni Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb vagy épp legapróbb, hagyományos pincészetét, ahol az elkötelezett borászok vendégszeretetében is részünk lehet! A pincelátogatás népszerűsítését és a hazai borturizmus élénkítését szolgáló, nagysikerű Nyitott Pince Napokat idén immár hetedik alkalommal rendezik meg. Az akció keretében, Pünkösd idején (2012. május 26-28. között) kétféle lehetőség is kínálkozik a borkedvelő társaságok számára borkóstolással egybekötött hétvégi programra:

Kedvezmények országszerte 144 nyitott pincében

Valamennyi borkedvelő élvezheti azt a számos kedvezményt, amelyet idén országszerte 144 pince kínál a Nyitott Pince Napok keretében. Az akcióban részt vevő pincék vállalták, hogy a három napból legalább két napon 10 és 19 óra között nyitva tartanak, továbbá a tulajdonos, gazda, borász vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket. A nyitott pincékben a látogatók legalább 3 féle bort általában 50%-os kedvezménnyel meg is kóstolhatnak regisztráció/előzetes bejelentkezés nélkül. Mivel a Nyitott Pince Napokon a tapasztalatok szerint évről évre 20-30 ezren indulnak útnak, érdemes időben megtervezni a borbarangolás állomásait! Az akcióban részt vevő pincék listája elérhető a www.itthon.hu valamint a www.nyitottpince.hu oldalakon.

Pünkösdi Bortúra: a tapasztaltabb borbarátok számára

A Nyitott Pince Napok akció idén egy újdonsággal, a Pünkösdi Bortúrával bővül. A program a borkultúrában már jártas és gyakorlott túrázók számára, valamint azoknak a borbarátoknak ajánlott, akik évek óta hűséges résztvevői a bor-gasztronómiai rendezvényeknek, illetve folyamatosan gyarapítják ismereteiket borklubokban, borismereti tanfolyamokon, borbemutatókon. A Pünkösdi Bortúrára előzetes regisztráció mellett 2-10 fős csoportok jelentkezését várják, és a részvétel további feltétele, hogy minimum egy borkultúrában jártas személy legyen a társaságban. A társaság tagjai a jelképes összegű regisztrációs díj – 3000Ft/fő – ellenében a kiemelt státusz mellett megkapják a névre szóló bortúra kalauzt, a Pünkösdi Bortúrában részt vevő pincék listájával, amely pincénként 1-1 ingyenes szakmai borkóstolásra jogosító bónt tartalmaz. A Pünkösdi Bortúrához 43 pince csatlakozott. Ezek közül a bortúrázók – a Nyitott Pince Napok keretében – tetszőleges számú pincét kereshetnek fel, ahol megkülönböztetett figyelemmel, ingyenes szakmai borkóstolóval és pince-ismertetéssel várják majd őket. Nem kell azonban elkeseredniük, ha a három nap kevésnek bizonyulna valamennyi boros kedvezmény kihasználásához, ugyanis a be nem váltott kuponokat – előzetes egyeztetést követően – az év végéig felhasználhatják a Pünkösdi Bortúrában részt vevő pincékben. A regisztráció részletes feltételei megtalálhatók a www.itthon.hu valamint a www.nyitottpince.hu oldalakon.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat