napja 
 

Forradalom a hajápolásban (Egészség - Wellness)
Újdonság a Pantene-től a gyönyörű és egészséges hajért
Forradalom a hajápolásban

A Pantene szakértői az elmúlt több mint 60 évben folyamatosan új technikákat és új összetételű termékeket fejlesztettek ki, amellyel  eleget tettek a növekvő hajápolási igényeknek is, mivel a haj az évszázadok során egyre több károsító tényezőnek lett kitéve, ( szennyeződés, légkondicionáló vagy a gyakori formázás). Ennek eredményeképp megnőtt a hajápoló szerek fontossága, hogy a haj fényes és egészséges maradjon. Az új technológiáknak köszönhetően a Pantene tudósai újra megvizsgálták a különböző hajszerkezeteket, hogy felfedjék a fő hajtípusokat, és aztán olyan egyedi összetételeket fejlesszenek ki, amelyek minden hajtípusnak megfelelő ápolást nyújtanak.  A haj fizikai és kémiai tulajdonságait is tovább vizsgálták.  Hogy jobban átlássák a különböző típusú hajszálak felépítését, a szakértők olyan eszközök és módszerek felé fordultak, amelyeket az űrkutatásban (atomenergia mikroszkóp „AFM”, amit a NASA a Mars felszínének vizsgálatánál használ) és orvosi kutatásoknál (mikro-computer tomográf, orvosi kutatási módszer, mellyel a csontsűrűséget mérik) használnak. Több mint 7 évnyi kutatás után a Pantene szakértői fizikai (vékony szálú, normál és vastag szálú), és kémiai (festett) felépítésük alapján újradefiniálták a három hajtípust. A vékony szálú haj a kisebb felszínéből és a párhuzamos szerkezetéből adódóan nehezen veszi fel a hatóanyagokat a hajápolókból, ami nehézzé teszi a kondicionálását.  Mi több, a vékony szálú hajban több mint 50%-kal kevesebb a fehérje, mint a normál vagy vastag szálú hajban, így könnyen elnehezül, lelapul és ezért különöse fontos a hatékony tisztítás.

Ezzel szemben a normál és a vastag szálú haj rostjai közel helyezkednek el, keresztezik egymást, ezért kevesebb segítségre van szükségük, mint a vékony szálú hajnak ahhoz, hogy a tápláló összetevőket magukhoz vonzzák. A normál és a vastag szálú haj merevebb is, ezért gyakran durva és száraz, könnyen begöndörödik, ezért intenzív védelemre van szüksége.

A festett haj szerkezete a festésből kifolyólag kémiailag módosul. A tartós hajszínezés következményeképp a külső védőréteg, ami minden egyes szálat befed, folyamatosan csökken, így az összetevőket nehezebben tudja felvenni, eltárolni. A festett haj szívja fel a leggyorsabban a vizet, és módosult hajszerkezete miatt könnyebben is sérül.

Mindegyik Pantene család a napi ápoláshoz szükséges sampon és balzsam mellett különböző, a hajtípus igényeinek megfelelő hajpakolásokat, szérumokat is tartalmaz. Az intenzív regeneráló termékeket rendszeres használata elősegíti a haj megerősödését, és segít védelmet nyújtani a károsító tényezők, valamint az intenzív hajformázás negatív hatásai ellen. A teljes, 4 lépcsős hajápolás – rendszeres tisztítás, kondicionálás, helyreállítás és védelem – a hajat láthatóan egészséges külsejűvé és erőssé teszi.

Normál és vastag szálú hajra:

  • Repair & Protect termékcsalád – mely segít megvédeni a hajat a sérülésektől, táplálja, és erősíti az. Az új kollekció hétről hétre véd a hajvégek töredezése ellen, ezt még a 80 eurós luxusmárkák sem tudják túlszárnyalni.
  • Pantene Pro-V Full & Thick termékcsalád – az egészséges kinézetű és fényes hajért.

Vékony szálú hajra:

  • Pantene Pro-V Volume kollekció – természetes volument és hajformázás okozta károsodás elleni védelmet biztosít
  • Pantene Pro-V Aqua Light – mély táplálást nyújt a haj elnehezedése nélkül

Festett hajra:

  • Pantene Pro-V Coloured Hair kollekció, mely segít új külső védőréteget kialakítani, így a festett haj fényes és élénk lesz
  • Ajánlott fogyasztói árak: Pantene sampon, balzsam: 849 Ft (200 ml) és 1299 Ft (400 ml); Pantene pakolások, szérumok: 1599 Ft. A kiskereskedelmi árak ettől eltérhetnek.
 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat