napja 
 

A SZIN lezárta a nyarat (Programajánlók - Muzsika)
A SZIN lezárta a nyarat

A SZIN lezárta a nyarat 

Zöld dizájnerek, száguldó ReRobotok, újra és újra ráadást zenélő zenekarok: idén mintegy 70 000 ember volt részese a SZIN élménynek. A mediterrán nyárzáró igazán forróra sikerült: a SZIN Plázs homokját napozók, a hűsölni vágyók a Tiszában úszkáltak a koncertekre várva. A fesztivál saját beach-e szolgált helyszínéül az idei SZIN Dizájn zöld divatbemutatónak is, ami Ördög Nóra vezényletével zajlott le, és zajos sikert aratott. Akárcsak az újrahasznosított anyagokból, háztartási hulladékokból épített ReRobotok versenye, aminek háziasszonya Németh Juci volt. A zárónapon Lou Bega tanította mambózni a fesztiválozókat, a Parov Stelar Band csinált örült jó bulit, a 30Y, a Kiscsillag, a Quimby és még rengeteg fellépő gondoskodott arról, hogy felejthetetlen legyen a nyár vége. 

Az idei SZIN igazi mediterrán buli volt, forró ritmusokkal, hűsítő italokkal, strandolással, apró bikinikbe bújtatott női testekkel, széles hátakkal, és rengeteg tánccal. A szombati zárónapon a folyton mosolygó bulimester, Lou Bega perzselő latin ritmusaira lüktetett és örült együtt a fesztiválozó tömeg. Lou tud élni: gyönyörű táncos lányokkal vette körbe magát, de felesége is elkísérte, hiszen ő az egyik vokalistája. A fesztivál másik végén szintén táncórák voltak: a nagyszínpadról a Parov Stelar Band párductestű énekesnője mutatta a lépéseket a SZINezőknek, akiknek végig járt a lába a másfél órás koncert alatt, amin megismerkedhettek a csapat új, The Princess című albumával.

A Szegedi Ifjúsági Napok legnagyobb elektró partyja a német DJ, ATB fellépése volt, a Kosheen énekesnőjét törött lába sem akadályozta abban, hogy teljes átéléssel énekelje az olyan slágereket mint a Catch vagy az Empty Skies, a közönséggel együtt, akiknek magyarul köszönte meg az élményt. A négy nap alatt fellépett a Punnany Massif, a 30Y, a We Are Rockstars, az EDDA Művek, a Magna Cum Laude, a Bin-Jip, Ganxtáék, Péterfy Boriék, az Irie Maffia, a Russkaja, a Copy Con, és még rengeteg más zenekar, akik rendre megtöltötték a JATE Klub Stage-et, a Music Channel Arénát és a többi fesztiválhelyszínt. Az Összművészeti tér különleges újdonságot jelentett: voltak itt bensőséges, csendes-ülős és örült, ugrálós koncertek is, táncházak és retró disco is, a hely pedig szinte végig telt házzal pörgött. Itt a fellépők – Ferenczi Gyuriék, Palya Beáék, a Kerekes Band – és a közönség közt mindig kivételes kapcsolat alakult ki, olyan, ami miatt újra és újra muszáj volt ide elönni.

A környezettudatos szellemiségben megrendezett SZIN Nagy Zöld Napján, szombaton olyan dizájnerek mutatták be kiegészítőiket, akik újrahasznosított, vagy környezetbarát alapanyagokból dolgoznak. A divatbemutatón, ahol a Szeged Szépe választás döntősei vonultak fel a zöld dizájnerdarabokban, Ördög Nóra volt a háziasszony, aki mórahalmi lévén nagyon élvezte a „hazai” fesztivált, és maga is kipróbálta, hogyan készíthet pénztárcát, karkötőt esetleg hulladéknak tűnő anyagokból. A SZIN ReRobot Race döntőjén tucatnyi, hulladékból, háztartási romból épült robot versenyzett meg egymással. Németh Juci, az esemény levezénylője és zsűrije, aki megszállott újrahasznosító, a ReRobotok gyorsaságát, szépségét, a felhasznált alapanyagokat és az építésbe befektetett munkát értékelve választotta ki a győzteseket. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat