napja 
 

Megállapodás  az Olimpiai Játékok közvetítéséről (Programajánlók - Sport)
Megállapodás  az Olimpiai Játékok közvetítéséről

A magyar nézők minden sporteseményt láthatnak majd a 2018 és 2022-es téli Olimpiai játékok, valamint a 2020 és 2024-es nyári Olimpiai játékok alatt az MTVA csatornáin és az Eurosporton.

A Discovery Communications és az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) a mai napon bejelentette hosszú távú együttműködését. Ez biztosítja, hogy a 2018 és 2022-es téli Olimpia és a 2020 és 2024-es nyári Olimpiai játékok minden egyes pillanata egy időben több képernyőn keresztül elérhető lesz majd a hazai közönség számára.

A megállapodás értelmében a magyar nézők 2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média csatornáin és az Eurosport platformjain keresztül is követhetik. A sokszínű tartalom így szabadon fogható és fizetős televíziós csatornákon is, valamint rádión és digitális platformokon keresztül egyaránt eljut majd a hazai közönséghez.

A megállapodás értelmében az MTVA a 2018 és 2022-es téli Olimpiai Játékok és a 2020 és 2024-es nyári Olimpia szabadon fogható audiovizuális és rádiós közvetítési jogaival rendelkezik majd. Így Magyarországon az eddigi hagyományoknak megfelelően a közszolgálati televízión keresztül is eljutnak a háztartásokba a hazai közönség számára fontos események, a magyar hősök és az olimpia legszebb pillanatai.

A megegyezés lehetővé teszi az MTVA számára, hogy a 2018 és 2024 között megrendezett Olimpiai Játékok magyar nyelvű közvetítéseit a szomszédos országokban a helyi kábelszolgáltatók fizetős csomagjaiban, egy televízió és egy rádió csatornán is elérhetővé tegye.

A megállapodás alapján az MTVA jogosult a magyar közszolgálati csatornákon az élő eseményeket követően hírösszefoglaló anyagok közvetítésére is. Emellett, a megállapodás a lineáris TV-csatornákon közvetített tartalmak digitális jogait is tartalmazza.

Az Eurosport jogosult az Olimpiai Játékok minden eseményének közvetítésére a fizetős csatornákon és a digitális platformokon. A megállapodásnak köszönhetően az Olimpiai Játékok több képernyőn keresztül minden eddiginél több emberhez juthatnak majd el Magyarországon.

Kasia Kieli (President of Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East and Africa) hangsúlyozta: ”Az MTVA-val kötött megállapodásunk kiváló példája annak az innovatív partnerségnek, amit az Olimpiai Játékok érdekében alakítunk ki. Az egyezmény lehetővé teszi, hogy az Olimpiai Játékok minden eddiginél több eseménye, több képernyőn keresztül, kiemelkedő minőségben a lehető legszélesebb nézőközönséghez jusson el Magyarországon.”

Vaszily Miklós, az MTVA mb. vezérigazgatója elmondta: “A magyar nemzet a világ egyik legnagyobb sportnemzete, a nagy nemzetekhez mérhető sportsikerekkel, és így mindig kiemelt figyelem övezi a magyar, az európai, és a világ sporteseményeit. Öröm számunkra, hogy a mostani megállapodásnak köszönhetően, már biztos, hogy 2018 és 2024 között megrendezendő Olimpiai Játékokat a közmédia csatornáin követhetik a nézők. Ezen felül az is jelentős eredmény a megállapodásban, hogy a közmédia rendelkezni fog az olimpiai közvetítések digitális jogaival is. Napjaink digitalizálódása miatt ez óriási lehetőségeket ad számunkra a felhasználói élmény növelésében.”.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen pozitív megállapodást sikerült kötnünk az MTVA-val. Ez a partnerség garantálja az olimpiai játékok széleskörű lefedettségét egészen 2024-ig. Tudjuk, hogy Magyarországon nagy népszerűségnek örvend az Olimpia, ezért is öröm számunkra, hogy kivételesen széleskörű lefedettséget biztosítsunk a magyar nézők számára” – tette hozzá Jean- Thierry Augustin (President, Sports Development & Olympic Commercialization at Discovery Networks International).

Ez a megállapodás egy komoly mérföldkő a magyar sportrajongók számára, mely lehetővé teszi, hogy a 2018 és 2024 közötti Olimpiai Játékok egyetlen pillanatáról se maradjanak le. Sőt, partnerünkkel, az MTVA-val együtt a magyar sportolók inspiráló történeteit és az olimpiai sikerhez vezető útjukat is bemutathatjuk. Az MTVA olimpiák közvetítésében szerzett gazdag tapasztalata, párosulva az Eurosport több csatornás és digitális szolgáltatásaival és innovatív történetmesélésével valamint az olimpiai sportágak egész éves közvetítésével nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a legjobb pillanatokat hozzuk el a magyar nézőknek, hanem azt is, hogy az olimpiai játékok minden pillanatát, minden képernyőn keresztül elérhetővé tegyük” – mondta Victoria Davies (Country Manager, Central & Eastern Europe Discovery Communications).

Az olimpia kiemelt jelentőségű és rendkívül népszerű a magyar nézők körében. A 2012-es londoni játékokat több mint 7,6 millióan (a teljes népesség 83 százaléka - RCH), a 2014-es Szocsiban megrendezett téli Olimpiát pedig 6 millióan (a teljes népesség 66,6 százaléka - RCH) követték a közmédia csatornáin keresztül.


 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat