.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8   

 
Hatékony gépi mosogatás - Somat Gold

A mosogatógép hasznos segítség a háztartásban, azonban egyes szennyeződések, mint például a rászáradt ételmaradékok esetén a tökéletes eredmény érdekében van, hogy szükséges lehet egy kis kézi előtisztítás, mielőtt az edény a mosogatógépbe kerül. Az új Somat Golddal az elmosott edények azonban tiszták lesznek, legyen bármilyen makacs is a szennyeződés. 

Az új Somat Gold egy továbbfejlesztett hatóanyagot tartalmaz: a Power Soaking Activatort, melynek molekulái azonnal munkához látnak, és a makacs ételmaradványokba és lerakódásokba mélyen behatolva, belülről bontják apró részecskékre azokat.  A keményítőbontó enzimekkel kiegészített Somat Gold különösen hatékony a legnehezebben eltávolítható szennyeződésekkel szemben, mint például a leégett burgonyával és a tésztamaradványokkal. A gyártói vizsgálatok tanúsága szerint az új Somat Goldban alkalmazott Power Soaking adalékanyaggal jelentősen jobb eredmény érhető el a tea- és keményítőfoltok eltávolításában.  A Somat Gold így a maximális kényelmet nyújtja, hiszen akár a legmakacsabb foltokat is könnyen eltávolítja. Nincs más feladat, minthogy az edényeket az asztalról közvetlenül a mosogatógépbe tenni, majd a Somat Goldra bízni a tisztítást. A mosogatási program végén pedig az edények, evőeszközök és poharak tisztán kerülnek elő a mosogatógépből.

A Somat Gold 2013 júniusában kerül az üzletek polcaira, aranyszínű, metálfényű, korszerű csomagolásban


 

Párizsi hangulat és ínyenc fogások - ferencvárosi áron
Megnyílt Feke Zoltán étterme, a Petrus

Feke Zoltán, aki két Michelin Bib Gourmand-ot is szerzett a Vár: a Speiz étteremnek, a hétvégén megnyitotta saját éttermét. A magabiztos séf ezúttal nem egy elegáns környéket választott, hanem a Ferencvárost, igaz, a jobbik felét. A környék hangulatos étteremutcájának végén, a Ferenc tér 2-ben találjuk a Petrust, amelybe igazi francia miliőt varázsolt. Horgolt csipkeutánzatú műanyag terítők, ócskapiacról és padlásról összeszedett réz mérlegek és régi lábosok, egy igazi sparhelt, no meg egy tangóharmonikás gondoskodik a nosztalgikus érzésről. Az ételkínálat – márpedig egy étteremnek végül is ez a lényege – szintén a múltat, nagyanyáink főztjét idézi, de a kor szellemének megfelelő csavarral. A burgonyakrém-levest kolbászchipsszel tálalják, a sült oldalast vargányás pecsenyelével öntik le. A csülökből petrezselyemmel pástétomot készítenek, és salátával kínálják. A szuvidolt csirkemellhez a szezon slágere: spárga és újburgonya dukál. A főételek 2500-3500 Ft-ért kelletik magukat, de ezért az összegért egy családias vendéglőben fine dining fogást kap a vendég – ferencvárosi áron. A legjobb ár/érték arány a napi menünél figyelhető meg, a kétfogásos étkezés 2390 Ft-ba kerül, az első fogás viszont – a nálunk megszokottól eltérően – nem mindig leves. 


 

Számítógép a konyhában

Nehéz olyan jövőt elképzelni, hogy egy helyiség, ahol annyi időt töltünk és annyi fontos dolgot csinálunk, mint a konyha, ne rendelkezzék valamilyen internetes kapcsolattal és ne tudjunk az itt töltött idő alatt adatokhoz, információkhoz hozzáférni. A jó hír az, hogy már létezik ilyen technológia, méghozzá elérhető áron. Az eszköz az érintőképernyős konyhai számítógép, az e-cooking PC.

De minek a konyhába a számítógép? Azaz mire is használhatjuk a konyhában az e-cooking PC-t?

Receptek Az alkalmazások közül legkézenfekvőbb az internet böngészés, receptek gyűjtése és olvasása akár főzés közben is.

Bevásárló listák Az e-cooking PC segítségével könnyen elkészíthetjük a bevásárolni valók listáját, a kiválasztott receptek hozzávalóit összegezi, majd hozzáadja azokat a dolgokat, amiket még vásárolni szoktunk (persze csak ha ezt már egyszer beállítottuk) és már kész is a bevásárló lista. Ezt azután elérhetjük az okos telefonunkról vásárlás közben is a készülékhez kapcsolódó központi tárhely szolgáltatás segítségével.

Kapcsolatok Az egymástól távol akár más országban lakó barátnők, rokonok vagy ismerősök az e-cooking PC segítségével, átélhetik a közös főzés élményét.  Akár egész délelőtt beszélgethetnek, láthatják egymást és a készülő ételeket, mindezt az internet kapcsoltatnak és a beépített web kamerának köszönhetően külön költség nélkül (Skype).
A konyhában töltött idő alatt is nyomon követhetik a közösségi oldalak történéseit, láthatják bejövő üzeneteiket, leveleiket.

Multimédia Főzés közben megnézhetjük az elmulasztott TV programokat, vagy újra nézhetjük régi kedvenc filmjeinket, meghallgatjuk kedvenc zenéinket. Az e-cooking PC akár mesét is mond a kisgyereknek, vagy felolvassa a kötelezőolvasmányt az iskolásnak, amíg mi elfoglaltak vagyunk, de szeretnénk, hogy a közelünkben legyenek. A megjelenítendő és lejátszandó tartalmaknak nem szükséges az e-cooking PC-n lennie, Wi-Fi hálózaton keresztül a lakásban lévő bármely másik gépen tárolt film, kép, zene vagy hangoskönyv elérhető.

Külső kamera. Az e-cooking PC a képernyőn egy ablakban meg tudja jeleníteni külső web kamerák képeit és hangját. Folyamatosan tudjuk figyelni a gyerekszobát, az udvart vagy a garázst. De lehetőség van távolabbi kamerák képeinek megjelenítésére is.

Mobil telefon átirányítás Az e-cooking PC mobil telefon átirányítására használható alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy a táskában csörgő mobil telefont egy érintéssel a monitoron fel tudjuk venni. Ne kelljen maszatos kézzel megkeresni, és a nyakunkkal a vállunkhoz szorítva beszélgetni, miközben dolgozunk a konyhában.


 

Zöld dió, nagymamáink féltve őrzött kincse

A diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió, és különösképp a milotai zöld dió azonban – bár a legmagasabb minőségű dióként tartják számon – most indult hódító útjára. Az egyre népszerűbb, hungarikum-számba menő ínyencség nemcsak önmagában, de számos étel kiegészítőjeként fogyasztható, különleges gasztronómiai élményt biztosít, ráadásul még egészséges is.

A diófa hazánkban őshonos, olyannyira, hogy már honfoglaló magyar őseink is gyűjtögették, fogyasztották a Kárpát-medencében. A legismertebb és legjobb termőhelyek a mai Tiszacsécse és Milota környékén találhatóak. A dió hasznosítása több évezredes múlttal büszkélkedhet – szinte minden része értékes.

A csonthéját még ki nem fejlesztett, fiatal, zöld termés a zöld dió, amely csak akkor fogyasztható, ha belül még puha. A hibátlan darabok szedését és átválogatását az optimális hőmérsékleten való áztatás és hosszú érlelés, a fűszerek gondos kiválasztása, a mesterséges adalékanyagoktól mentes előállítás és a használt recept pontos betartása követi. Az eredmény: enyhén diós, fűszeres illatú és ízű, édes finomság. A zöld dióból különféle eszenciák, borok, likőrök, olajok, lekvárok is készülnek.

A milotai zöld diót a világ egyik leghíresebb és legmagasabb minőségű diójaként tartják számon. A hungarikum-számba menő különlegességre eddig kevés figyelmet fordítottak, ám most egyre többen fedezik fel, és egyre népszerűbbé válik.

Köretként, desszertként egyaránt igazi ínyencség

A zöld dió azon kevés ételek egyike, amelyet nem kizárólag egyetlen fogáshoz lehet fogyasztani. A kulináris ínyencség adalékmentes, ízkiemelőnek is kiváló, különböző húsokhoz, kacsához, libához és vadakhoz, de kiváló alkotó eleme lehet a sajttálaknak, főleg a füstölt sajtok ízét egészíti ki, illetve kacsa- és libamájas készítményeknek. Ha desszertként szeretnénk fogyasztani, akár gyümölcstálakhoz, kelyhekhez, akár fagylaltféleségekhez is kiválóan illeszkedik. A zöld dió leginkább szirupban található meg a polcokon, egyelőre csak az ország néhány tucat specializált elárusítóhelyén, illetve az interneten.

Nem csak finom, egészséges is

Noha elsősorban nem egészségügyi hatása miatt fogyasztjuk, a zöld dió szirupban figyelemreméltóc-vitamin- és vastartalommal bír, és a népi gyógyászat szerint máj-, gyomor- és vértisztító, gyomorerősítő, fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is.


 

Takarékosak, szépek, csöndesek, és frissen tartják az élelmiszereket

Divatcikk vagy tisztán funkcionális gép - esetleg mindkettő? A hűtő a legelterjedtebb háztartási eszköz az otthonunkban, sokszor nem csak a konyha, hanem a lakás főszereplője is.

A hűtők trend- és divatformáló jellege azóta egyértelmű, hogy megjelentek az első inox készülékek. Egy ideje már a belsejük is egyre kifinomultabbá válik, és nem csak a látható, a láthatatlan belső is. A LED világítás, amely különleges fényt és színt kölcsönöz az élelmiszereknek, az extra széles ajtók, a speciális tartók és fiókok mellett a frissesség megőrzése és az energiatakarékosság növelése azok a tulajdonságok, melyek nem csak a gyártók, hanem a vásárlók számára is legfontosabbak. 

A március 1-3. közötti Konyhakiállítás összegyűjtötte a legizgalmasabb újdonságokat a hűtők világából, amiket egy külön bemutatón tár a látogatók elé. A világ vezető márkái mind igyekeznek újdonságokat nyújtani, évről-évre. Az egyik, barna színű alulfagyasztós kombinált hűtőszekrény 20 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy A energiaosztályú modell. A LED világítás gyönyörű, tiszta fehér fénybe öltözteti a hűtőteret, ami a ragyogó fény miatt olyan, mintha egy trendi butik kirakatát nézegetné: minden gusztusos és csábító. Ráadásul ebben a hűtőben sokáig megőrzik frissességüket az ételek.

Egy másik modell azt ígéri, hogy akár 7-10 napig megőrzi az élelmiszerek nedvesség- és vitamintartalmát. Így mindig friss, zamatos, jó ízű alapanyagokból készítheti el kedvenc salátáját, vagy akár a különleges húsételeit.

Egy harmadik azzal népszerűsíti magát, hogy a legtakarékosabb: 130 kWh éves fogyasztással, a jelenlegi energiaárakkal számolva ez 5500 Ft-ot jelent éves szinten. A kiemelkedő takarékosság mellett a garantált frissesség és felhasználó-barátság is fontos szempont.

Nem csak a dizájn, a funkció is lehet divatteremtő. Amikor kivesszük a hűtőből az alapanyagokat, azt szeretnénk, hogy a lehető legfrissebbek legyenek, mintha most szedtük volna a kertben. Van olyan hűtőszekrény, amelynek hűtőterében 65-90% a páratartalom, ezért akár az eper a saláta vagy a gomba is 3-5 nappal tovább marad friss.

Elek Lenke

 

 


 

Haszon Kártya
Összefog a gasztrovilág a nehéz körülmények között élőkért

A TableFree is csatlakozott a Magyar Vöröskereszt támogatóinak körébe. A cég új terméke, a Haszon Kártya segítségével segíti a szervezet humanitárius munkáját. A befolyt adományokból a fedél nélkül élők étkeztetését segíti majd a Vöröskereszt.

A TableFree létrehozta a „Haszon Kártya” elnevezésű kedvezmény kártyáját. Az ezt megvásárlók akár fél áron is fogyaszthatnak a TableFree partneréttermeiben. A kártya jótékony célt is szolgál, hiszen a cég minden kártya megvásárlása után 15% adományt ajánl fela Magyar Vöröskereszt humanitárius tevékenységének támogatására.„Izgalmas feladat számunkra a Haszon Kártya fogalmának bevezetése Budapest gasztronómiai piacán”- mondta Alex Van Damme, a TableFree Kft egyik alapítója. “Büszkék vagyunk arra, hogya Magyar Vöröskeresztcivil partnerként csatlakozott ehhez a programhoz.  Így a Haszon Kártya programban szereplő éttermek is részesülhetnek abban az örömben és megtiszteltetésben, hogy hasznos jótékony célokat támogatnak a Magyar Vöröskereszten keresztül, ezzel az ország lakosságát, a helyi közösségeket is segítik – tette hozzá a cégvezető. „Nagy öröm számunkra, hogy a számunkra eddig ismeretlen gasztro terület résztvevőit is bevonhatjuk támogatóink körébe. A beérkezett adományokból a fedél nélkül élők étkeztetését segítenénk. Szociális ellátórendszerünk ezen szegmenségben, éves szinten mintegy 700 ezer adag étellel segítjük a rászorulókat." 

A Haszon Kártyáról

A Haszon Kártya megvásárlói jelentős kedvezménnyel fogyaszthatnak Budapest több híres és elegáns éttermében. A Kártya ára5000 Ft, mely egy évre 20-50%-os kedvezményt biztosít a Table Free partneréttermeiben. Ez azt jelenti, hogy a kártya ára a tulajdonosnak akár egy-két étteremlátogatás után megtérül, és egész évben jelentős mértékű megtakarítást érhetnek el a kártya használatával. A Haszon Kártya programban résztvevő éttermek jelenleg a következők: Takebayashi Restaurant, Central Bistro, Spinoza Café, Marquis de Salade, Chez Daniel, Bistro 181 Provence, Don Leone, Mechwart Bisztro,  XO Bistro, Vén Hajó, Tacos Locos, Riso, Peppers Marriott, Paris-Budapest Restaurant, Oleo Pazzo Courtyard Marriott, nU Bisztro, Negro Restaurant, Nádor Magyaros Bor étterem, Margit Kert étterem, Krizia Ristorante, Kaltenberg restaurant, Fuji Japanese restaurant, Café Dorottya, Bocanova Étterem, Chagall Café and Restaurant, Borssó Bisztro, and Café Alibi. Ezek az partnerek Budapest legvonzóbb éttermei között szerepelnek, és a városban található nemzeti konyhák legtöbbjét felvonultatják. A részvételhez az étteremnek legalább 20%-os kedvezményt kell biztosítania, azonban a legtöbb étterem ennél nagyobb kedvezményt ajánlott fel. A résztvevő éttermek promóciós lehetőséget és népszerűségük növekedését remélhetik a TableFree Kft-től a programban való szereplésért cserében. 

A kártya induló ára 5000 forint. Mindenki azonnal láthatja majd, hogy mindösszesen kétszer kell egy étterembe elmenni 1 év alatt és máris pénzt nyerhetünk vele! És mindezek felett, minden kártya tulajdonos támogatja a Magyar Vöröskeresztet!

Bővebb információ:  www.haszonkartya.hu


 

Ínyenceknek: Aszalt szilvás selyemsonka

Hazánk egyik legjelentősebb húsipari vállalata, a Sága Foods Zrt. ismét merész újítással lépett  piacra a 100g-os kiszerelésű, különleges ízvilágú Aszalt szilvás Selyemsonkával. A valódi aszalt szilva darabokat tartalmazó kiváló minőségű sonka izgalmas és egyedi ízvilágával szeretné elnyerni a fogyasztók tetszését. Mindezek mellett a háromszoros Superbrands díjas, folyamatosan újító cég új külsővel ruházta fel két népszerű termékét, a Sága Klasszikus és a Sága Füstölt ízű Pulyka mellsonkát.

A Sága Magyarország egyik legjelentősebb vállalataként elengedhetetlennek tartja, hogy a fogyasztói igényeknek megfelelően folyamatosan, kiváló minőségű újdonságokkal szolgálja ki a vásárlóit. A szilva az egyik legsokoldalúbb, legkedveltebb őszi gyümölcsünk, amit a modern konyhákban előszeretettel használunk pulykahússal elkészítve, innen adódott a termékfejlesztő szakemberek számára a gyümölccsel való ízesítés gondolata. „Tapasztalataink szerint fogyasztóink nyitottak az újdonságokra. Éppen ezért a  termékek terén próbálunk nagyon változatosak lenni, az ízekben pedig egyre merészebbek. Szívesen használjuk a hagyományos alapanyagokat és fűszereket is, de mindig nyitottak vagyunk arra, hogy vásárlóink igényeit szem előtt tartva, meglepjük a kísérletezni vágyókat.” – mondja Grabant Boglárka, a Sága marketing és trade marketing vezetője.

A szeptembertől elérhető szeletelt termék aszalt szilva darabokat és fűszerszemcséket tartalmaz, ízét és illatát ezek az alapanyagok és a minőségi, főtt pulykahús határozzák meg. Az új ízesítésű Selyemsonka országszerte kapható, ajánlott fogyasztói ára 359 forint. 


 

Frissítő elegancia, hűvös csábítás: megérkeztek az LG új hűtői

Az LG Electronics (LG) mára szinte kizárólag Total No Frost hűtőket forgalmaz, amelyekből a most bemutatott modellek extra nagy tárolókapacitással, energiahatékonysággal és káprázatos formatervezéssel büszkélkedhetnek. A kiemelt két Side by Side, egy alulfagyasztós és egy felülfagyasztós hűtő májustól elérhető a hazai piacon.

Legújabb energiatakarékos használatot és komfortot segítő funkciójával, az Öko-ajtóval a GS9166KSAV modellben találkozhatunk. Az „ajtó az ajtóban” megoldásnak köszönhetően egy gombnyomással hozzáférhetünk azokhoz az élelmiszerekhez, amikre gyakrabban van szükségünk, úgy, mint az üdítők, nassolnivalók. Az Öko-ajtó használatával kevesebb hideg levegő távozik a hűtőből, állandósul a hűtőtér hőmérséklete, amellyel csökkenthető a készülék energiafelhasználása.A kényelem terén újdonság a Kopp-stop (Zero Clearance) megoldás is, ami 90°-ban nyithatóvá teszi az ajtót, anélkül, hogy az a mellette lévő konyhaszekrénybe vagy falba ütközne. Ennek köszönhetően könnyebben hozzáférhetünk a hűtőhöz és teljesen kihúzhatjuk a fiókokat.

Az A+ energiaosztályú LG GS9166KSAV Side by side hűtője hatalmas, 614 literes tárolókapacitást, kimagasló energiahatékonyságot és számos innovatív megoldást kínál. Az LG szabadalmaztatott lineáris kompresszor technológiájának köszönhetően a hűtő zajszintje meglepően alacsony. Az új, Pure N Fresh légtisztító egység pedig a levegő keringtetésével és deodorizáló hatás segítségével tisztább és kellemetlen szagoktól mentes levegőt juttat a hűtőszekrény belsejébe. A zöldségek és gyümölcsök frissen tartásáról a V Fresh Zóna gondoskodik. A rajta lévő gomb segítségével kipumpálhatjuk a levegő egy részét a rekeszből, szilikon tömítésének és páratartó fedelének köszönhetően pedig a benne tárolt élelmiszerek lassabban veszítenek nedvességtartalmukból. A még nagyobb kényelem érdekében a hűtő ajtajába egy kisebb helyet igénylő jégkocka készítő berendezést szereltek, ami jégkása és vízadagoló funkcióval is bír.

Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 699 990 forint


 

Fantasztikus ízélmény cicáknak

Szereted meglepni kedvencedet, de közben odafigyelsz, hogy cicád minden fontos tápanyagot megkapjon? Nem kell tovább keresgélned! Itt vannak az új Whiskas Delice eledelek : a Grillezett csirkehús aszpikban, Párolt lazac aszpikban, Grillezett marhahús aszpikban, és Finoman főtt bárány mártásban.

A grillezett termékeknél a húsfalatokat egyenként gőzöljük, aztán finoman grillezzük és zamatos aszpikba helyezzük. A Whiskas Delice párolt lazac ízletes falatjait az ellenállhatatlan íz érdekében egyenként megpároljuk és aszpikba helyezzük. A Whiskas Delice finoman főtt alutasakosok ízletes húsfalatjait finom mártásban főzzük. A különleges ízesítésű, finoman szaftos eledeleink többek közt húst, növényi alapanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozott tápláláshoz, így kedvenced sokáig életerős, aktív és egészséges cica maradhat. Az alutasakos csomagolás pedig garantálja, hogy az eledelek jobban megőrizzék a természetes ízeket. Ugyanakkor a praktikus egyadagos tasakok könnyen kezelhetőek azoknak is, akiknek egy kedvencről kell gondoskodniuk, mivel az eldobható tasakoknak köszönhetően a tárolás sem fog többé gondot okozni, még a nyári melegben sem.

Súly: 85g,  Ajánlott fogyasztói ár: 132 Ft, További információ: www.whiskas.hu


 

Heston Blumenthal: Főz a család
Nagy fogások kicsiknek is

Ki mondta, hogy a főzés csak a felnőttek dolga lehet? Heston Blumenthal, a zseniális séf biztosan nem; sőt éppen ellenkezőleg, arra biztat minket, hogy ha csak lehet, vonjuk be a főzésbe a kicsiket is. A Főz a család bebizonyítja, hogy a konyha nemcsak a felnőttek birodalma, s hogy nincs annál szórakoztatóbb, mint amikor az egész család együtt gondolja ki az ételeket, közösen vásárolják meg a hozzávalókat, és együtt készítik el az ebédet. Már maga az alapötlet is kiváló, hiszen a közös ételkészítés igazán meghitt és szórakoztató program, ami ráadásul nemcsak a szülőket, hanem a gyerekeket is kreativitásra ösztönzi. Blumenthal olyan, felnőtteknek szóló ízvilágot és technikákat ajánl, amelyeket a gyerekek is izgalmasnak találnak. Ételei ízletesek és hatásosak, pedig némelyikük elképesztően egyszerű. A könyv a hasznos receptek kincsestára, értőn és érzékenyen, a kicsik számára is érthetően elmagyarázva - hogy a közös főzés igazi, felhőtlen örömforrássá váljon.

 Az Akadémiai Kiadó új Konyhatudomány sorozatának további kötetei: Hervé This: Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig és Robert Wolke: A tudós szakács (A konyhatudomány alapjai).

A kötetek internetes könyváruházakban 2950-3145 Ft közötti árakon kaphatók.


 

Dizájn szódagép a SodaStreamtől

Szereti az egyedi tervezésű, dizájnos dolgokat, amelyek nemcsak jól mutatnak a konyhában, de hasznosak is? Akkor a legjobb választás a SodaStream legújabb Crystal szódagépe.
A pezsdítő piros, és elegáns ezüst színben kapható Crystal modellek segítségével a szóda elkészítése nemcsak egyszerű, hanem gyors is, ráadásul minden hozzávaló kéznél van. Nem kell mást tenni, mint az üveget feltölteni csapvízzel, becsavarni a gépbe, és néhány gombnyomással beleereszteni a kívánt mennyiségű buborékot. Az elegáns üvegpalackokban tárolt szénsavas csapvíz hosszan megőrzi eredeti frissességét, így mindig kifogástalan minőségű szódát fogyaszthatunk. Ha ízesíteni szeretnénk az üdítőt, akkor a több mint 30 féle ízben kapható, kifejezetten szénsavas vízhez fejlesztett, SodaStream szörp közül választhatunk. A trendi és dizájnos Crystal szódagép amellett, hogy rendkívül praktikus, valódi környezetbarát alternatívát nyújt a műanyag palackokba töltött ásványvizekkel és üdítőkkel szemben. A készülékhez tartozó szénsavasító patronnal ugyanis akár 60-80 liter szódát is készíthetünk. Így nemcsak a műanyag palackok cipelését ússzuk meg, hanem éves szinten nagyjából 2000 PET palack felhasználását is megspórolhatjuk. A SodaStream Crystal Titan-Silver illetve a Crystal Red-Silver készülékek 39 990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolhatók meg az üzletekben.


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat