.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
Kubai salsa, mojito és Hemingway
Sztárok avatták fel Budapest leghangulatosabb kubai éttermét

Kubai salsa, mojito és Hemingway

Forróvérű salsa táncosok, hamisítatlan kubai ritmusok, valamint az egzotikus karibi ország legkedveltebb long drinkjei, a Mojito és a Cuba Libre gondoskodtak a fergeteges hangulatról a december 7-én nyílt LA BODEGUITA  DEL MEDIO (LBDM) kubai étterem avatóján. A Fészek klub egykori éttermében számos hírességet ragadott magával a felhőtlen kubai jókedv. , miközben, A rendezvény moderátora, Gombos Edina, férjével, a kubai származású Alberto Costafredával együtt ünnepelte, hogy immár a Dob utcában, Budapesten is lehetőség nyílik megízlelni az autentikus, karibi konyha ízeit. „A  La Bodeguita Del Medio az első olyan étterem, bár Budapesten, ahol tényleg minden hamisítatlanul kubai. Aki ide betér, az rögtön Havannában érezheti magát. A VII. kerületi étterem a kubai nagykövet H.E. Julio Ceasar Cancio Ferrer ajánlásával és  üzletemberek, politikusok, több ismert személyiség -  Horváth Éva, Kiss Ramóna, Geszler Dorottya, Fodor Zsóka, Árpa Attila, Iszak Eszter, Katus Attila, Király Tamás, Mujahid Zoltán, Kembe Sorel, Varga Győző, Varga Viktor, Talmácsi Gábor részvételével nyitotta meg kapuit.


bővebben >
 


TableFree ?Éttermi napok - exkluzív gasztronómiai ajánlatok

TableFree „Éttermi napok - exkluzív gasztronómiai ajánlatok

A november 14-től 21-ig tartó TableFree éttermi napok kiváló alkalmat biztosít az ínyenc étteremlátogatóknak arra, hogy megkóstolhassák a legjobb séfek által megálmodott ételeket. Az eseményen több mint ötven étterem vesz részt Budapest legjobb éttermei közül, mindegyikük egy speciális, háromfogásos étkezéssel képviseltetve magát. A menük bárki számára elérhetőek, egyetlen feltétel, hogy az asztalfoglalás a TableFree.hu online asztalfoglaló portálon keresztül kell, hogy megtörténjen, amelyen több mint 150 Budapesti étterem ajánlatai közül válogathatunk: http://Budapest.TableFree.hu

Október 30-tól kezdve november 21-ig az oldal látogatói kedvükre tallózhatnak a TableFree éttermi napokon résztvevő 150 budapesti étterem ajánlatai között. Az éttermek menüajánlataikat 3000 vagy 5000 Ft -os ársávban alakítják ki a rendezvény során, akadnak olyan éttermek is, akik mindkét árban ajánlanak három fogásos étkezéseket, ezáltal még több választási lehetőséget biztosítva vendégeiknek.

bővebben >
 


Gasztroblogger Brunch a Sofitel szállodában
Sofitel Budapest Chain Bridge, október 28-án,vasárnap

Bezselics Ildikó, a Két Cica Konyhájának ismert gasztrobloggere vendégeskedik a Sofitel Budapest Chain Bridge immár hagyománnyá vált vasárnapi büféebédjén, október 28-án. Természetesen azon túl, hogy az általa ihletett fogások kerülnek terítékre, a készülődés során, a helyszínen maga is fakanalat ragad, és olyan őszi finomságokkal örvendezteti meg a vendégeket, mint például a meleg kacsamájsaláta sütőtökkel és körtével, vagy az édes sütőtökös zöldségcurry.

A szeptembertől újra induló Sunday Brunch a Sofitelben különleges programokkal is készül a szezonban, melyek közül az egyikre október 28-án kerül sor a Két Cica Konyha gasztrobloggerének közreműködésével. „Mindig inspirált a gondolat, hogy egyszer úgy igazából „végigehessem az őszt”, egy asztalnál ülve. De az évszak annyi remek alapanyagot tartogat, hogy soha nem tudtam mindet bezsúfolni egy menübe - mondja Bezselics Ildikó. Ezért örültem neki különösen, mikor a Sofitel Budapest Chain Bridge felkért, hogy állítsak össze egy Sunday Brunchot, szezonális alapanyagok felhasználásával. Már alig várom, hogy szombaton reggel bevehessem magam a konyhájukba. Mert a házi ízekből természetesen nem engedek: az alábbi menüt két szakács és egy cukrász segítségével, személyesen fogom elkészíteni, szombaton és vasárnap délelőtt.” Ildikó az ebéd ideje alatt sem lesz tétlen. Wokot ragad, és ő készíti el személyesen mindenkinek az előételt, aki szeretné megkóstolni! 

A Két Cica konyhája számos ételinspirációt hoz a séfeknek, többek között bárki bátran megkóstolhatja az erdei gombákból, szarvasgomba olajjal készült levest, a vörösboros szilvalevest, a ropogós kacsacombot szőlőmártással és polentával, a harcsafilét édesköményszószban, spenótgombócokkal, a töltött gombát és töltött padlizsánt krumplipürével, a máglyarakást birsalmával, a karamellszirupos, csokis körtetortát és még sok más finomságot. De a gyerekeknek is különleges fogásokkal kedveskedik a gasztroblogger, hiszen mentás halburger került terítékre édesköményes majonézzel, valamint áfonyás pottyantott palacsinta rózsaszín áfonyaöntettel és pattogós cukorral. Igazán különleges és kihagyhatatlan ebédnek ígérkezik tehát, melynek nem titkolt célja, hogy a francia 5 csillagos konyhába egy kicsivel háziasabb ízvilágot csempésszen.

Árak: 8000 Ft/fő, mely tartalmazza az üdvözlő italt, a ház borát, üdítőket, kávét és teát. Aki autóval érkezik, és nem szeretne alkoholt fogyasztani az ebéd folyamán, annak ez az összeg 7000Ft/főre csökken. A gyermekeket  6-12 éves kor között 4000 Ft-ért várja az étterem, 6 éves kor alatt ingyenes.


 

Provence ízei Hidegkúton

Provence után New York, majd Pesthidegkút. Nem tipikus karrier egy étteremnek, de minket boldogsággal tölt el.

Folytatódott a Lucullus BT és a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási rendszer” közös világmegismerő, étel- és étterembemutató projektje, a “TableFree Világkonyha”. A szervezők hűek maradtak az eszméhez, hogy az
ételeken keresztül ismerjék és ismertessék meg a világot. A sorozat második állomásán hamisítatlan provence-i ízekkel ismerkedtek meg a résztvevők Budapest autentikus provence-i éttermében, a Café Provence Bistro-ban. A hely tulajdonosai, Szerdahelyi Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó nagy adagot a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-i éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is bekerült az amerikai metropoliszban. A házaspár eztán Magyarországra költözött és megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes szezonális francia bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal, és rendkívül családbarát környezettel várja a vendégeit. Alex Van Damme, a TableFree.hu oldal ötletgazdája is örvendetesnek találta a tényt, hogy Budapest újabb “francia kinccsel” gazdagodott.  - Érezzük, tudjuk, mely éttermeket kell ajánlanunk a TableFree Világkonyha sorozatba –
és ismét jól választottunk – tette hozzá.


 

Oktoberfest Bécsben
2012. szeptember 27. - október 7.

Nem kell Münchenig mennie, aki egy kis Oktoberfest-hangulatra vágyik – elég, ha elvonatozik Bécsig.A dirndli és a bőrnadrág játsza a főszerepet szeptember 27-től az osztrák fővárosban, ahol második alkalommal rendezik meg a Wiener Wiesn-t. A bécsi Oktoberfesten frissen csapolt sörrel, osztrák borokkal, regionális specialitásokkal és népzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.

2012. szeptember 27. és október 7. között rendezik meg a Práterben a Wiener Wiesnt. A Kaiserwiesén felállított három rendezvénysátorban frissen csapolt Gösser, osztrák borok, finom harapnivaló és az osztrák népzenei élet színe-java – köztük a Junge Zillertaler, Antonia aus Tirol és az Edlseer – várja a fesztelen szórakozásra vágyókat. A koncertekre a jegy 39 és 59 euró közötti összegbe kerül, ezeket a helyszínen is meg lehet váltani. Aki a sramlit inkább kihagyná és csak a rendezvényre kíváncsi, az a Wiesn-faluban regionális specialitások és kézműves termékek között bóklászhat, míg a Wiesn-Alm nevet viselő hüttében ingyen pihengethet egy kicsit. A 159 eurós VIP-jegyet azoknak ajánlják, akik a sörpadok helyett piros bőr ülőgarnitúrát és páholyt szeretnének extrákkal, beleértve a pezsgős fogadtatást és egy kört az Óriáskeréken.

Tavaly mintegy 150 ezer osztrák és külföldi vendég volt kíváncsi a bécsi Oktoberfestre – idén sem számítanak kevesebb érdeklődőre. Ez azt azt jelenti, hogy naponta mintegy 14 ezren tolonganak majd a sátrakban.

Részletes program: www.wienerwiesnfest.at

Fotó: Michael Schuster/Wiener Wiesn-Fest


 

Mexikó beköltözik a Budai Várba
Tequilakülönlegességek és mexikói ételspecialitások a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon

Tequilakülönlegességek és mexikói ételspecialitások a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztiválon   

Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat október 4-7 között a Budai Várban, ahová idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a fesztivál szervezői.

 A VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed, annak Hunyadi és Oroszlános udvara ad helyet. A nagyszínpad beköltözik a festői Oroszlános udvarba, így még többen táncra perdülhetnek a délutáni és esti koncerteken. A vendégpárlat tematikát folytatva Olaszország és Oroszország után idén a Mexikóiak mutatkoznak be büszkeségükkel, a tequilával, valamint tradicionális ételeikkel. A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat, és hogyan készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok. A Pálinkafesztiválon huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat.  A rendezvényen egy új és gyors elektronikus fizetési mód biztosítja majd a látogatók számára, hogy sorban állás nélkül, a legegyszerűbben tudjanak kóstolni. A belépőjegy ára 2000 forint lesz, amely tartalmaz egy pálinkáspoharat is. 

A szervezők célja felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés szerepére és nem utolsósorban, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.


 

XVI. Vegetariánus fesztivál
Budapest, augusztus 25-26.

Ingyenes életmód hétvége, nem csak növényevőknek! Az immáron 16. alkalommal megrendezendő Vegetáriánus Fesztiválon táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs és tánc foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főző-tanfolyamokat, öko és bio szemléletű termék-bemutatókat kínálunk - nem csak vegetáriánusoknak! Az idei szakmai előadásokon többek között szó lesz a nyers étkezésről, a vegán életmódról, emellett több önismereti program és workshop segít majd abban, hogy harmóniát teremtsünk Testünk és Lelkünk között. A fesztivált a Harcsa Veronika  Trió koncertje zárja. A progarmokról bővebben: http://egeszsegvar.hu/

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, Budapest X. SZent László tér

A rendezvényre a belépés ingyenes!


 

Indul a Dolcsevita nyári nyereményjátéka!

Indul a Dolcsevita nyári nyereményjátéka!

Ha autót nem is tudunk ajándékba adni, kisebb nyeremények azért gazdára találhatnak az augusztus 20-i sorsoláson. Azok között ugyanis, akik lájkolták a magazin Facebook oldalát, háromfordulós nyereményjátékot indítunk a július 30-ával kezdődő héten. Minden héten egy kérdést teszünk föl, melyre a válasz a magazin egyik cikkében megtalálható. A tárgynyeremény-sorsoláson azok vesznek részt, akik mindhárom fordulóban helyes megfejtést küldtek be az [email protected] email címre. 

Eheti kérdésünk: Hány fokon moshatók a ruhák a Dosia mosógéllel?


 

Máltai napok a Nagycsarnokban
2012. július 19-21.

A háromnapos rendezvény során a Vámház körúti vásárcsarnok látogatói megismerkedhetnek az utazási irodák idei máltai ajánlataival, a máltai illetőségű Corinthia szállodák kiváló szolgáltatásaival, az Air Malta légitársaság ajánlataival és a tavaly Budapesten nyílt máltai étterem, a Café Jubilee különleges máltai specialitásaival. Az étterem által forgalmazott termékek – lekvárok, dzsemek, méz, kávé – a helyszínen megkóstolhatóak és megvásárolhatóak.

A rendezvény során játékok, filmvetítés szórakoztatja a látogatókat, és egy máltai lovaggal is fényképezkedhetnek a kicsik. Ők rajzversenyen is részt vehetnek, szüleik addig a tüzes máltai borokat kóstolhatják. Szombaton, 13 órakor tartják a nyereményjáték sorsolását, melynek fő díja egy kétszemélyes, egyhetes máltai üdülés a MARITIM Antonine Hotel és Spa, a Budavár Tours és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából. 


 

50 éves a Hotel Benczúr
Új szezon ? új terasz, új étlap

Az egykori Pedagógus Vendégotthont belföldi tanárok, tanítók számára építette a Pedagógusok Szakszervezete1962-ben. Néhány évvel ezután, 1969-ben, az utcával párhuzamos, 7 emeletes szárny épült meg az akkori telek hátsó részén. Ez az épület volt a SZOT Szálló. 1994-re a két szálloda, - már egységes épületként, Hotel Benczúr néven - a főváros egyik legkedveltebb szállodája lett. Jelenleg Budapest legnagyobb szobaszámú és forgalmú három csillagos szállodája.

-Több embert tudunk leültetni, mint lefektetni - mondja Sárközy György igazgató, és nem túloz. A szállodában egyszerre 340 vendéget tudnak elszállásolni és több 400 vendégnek jut hely az étteremben, bárban, kávézóban, külön termeiken és a teraszokon. Ha már a teraszokat említjük: a bensőséges, hátsó terasz mellett az utcafrontra is nyitottak, az eddigi magasabban, a bejárat szintéjén lévő mellé az utca szintjén is kiépítették a vendéglátóhelyet. Így az utcáról is jobban látni, hogy bárki betérhet egy finom ételre, hűsítő pohár sörre vagy egy finom kávéra. Ez utóbbiról és a kávés különlegességekről Kerekes Mónika többszörös barista bajnok éttermi vezető gondoskodik. Az ételekért Tégel Imre világbajnoki ezüstérmes mesterszakács séf felel, aki a szezonális étlapot egyrészt az évszak, másrészt a mai könnyedebb konyha elvárásainak megfelelően alakítja ki. Most zöldségek, saláták, könnyű tésztaételek és sokféle, ínyenc halétel, köztük - a nálunk újdonságnak számító - barramundi is szerepel a kínálatban. A nagyobb étvágyúak egy óriási rántott borjúlábat is rendelhetnek. A desszertek közül jelenleg az epres álomnak van a legnagyobb sikere.

Ami szállodák éttermeiben igen ritka: a Hotel Benczúr*** Superior a nyári időszakban kedvezményes (1290 Ft-os ) kétfogásos déli menüt is kínál a teraszán.


 

Time for Wine
Borfesztivállal ünnepli nyitását a belváros új borbárja

Május 31-én egy belvárosi fesztivállal megnyílik az Erzsébet tér borbárja. A Time for Wine rendezvényen 23 kiállító, köztük neves borkészítők és feltörekvő borászok várják a hozzáértő közönséget és a lelkes kóstolókat. A rendezvény a kulturális központ felső részén várja a látogatókat igényes bor- és ételkínálattal, kóstolási lehetőséggel, valamint akusztikus élőzenével. A szakemberek, pincetulajdonosok - így Bock József vagy Csutorás Ferenc -személyes jelenlétükkel tisztelik meg a vendégeket.Bock József, Villány egyik leghíresebbbortermelője noha széles vendégkörrel rendelkezik, mai napig fontosnak tartja a személyes kapcsolattartást. „Szakítsunk időt a borra, ezt sugallja nagyon helyesen a fesztivál neve. Én pedig úgy érzem, személyesen is ott kell állnom az ilyen nemes kezdeményezések mellett.” –mondta Bock, aki jól ismert minőségi borait hozza az újonnan nyíló fesztiválra.

A zenei programról lásd külön cikkünket: http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=178

Helyszín: Erzsébet tér, Akvárium fölötti park

Időpont:2012. május 31-június 3.

Nyitva tartás: csütörtök: 14-24 óráig, péntek 14-02 óráig, szombat: 12-02 óráig, vasárnap: 12.00-24.00 óráig

Belépő: 500 forint pohárdíj

Kiállító pincészetek:Gere Attila Pincészete, Csillagvölgy Pincészet, Bock Pince, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Mészáros Borház, Merfelsz Pince, Eszterbauer Borászat, Rókusfalvy Pince, Figula Pincészet, Kővirág Pincészet, Pócz Pincészet, Frittmann Borászat, Ludányi Pince, Lisicza Borház, Gróf Buttler, Csutorás Pince/Almagyar-ÉrsekiSzôlôbirtok, Hagymási Pincészet, Thummerer Pince, Füleky Pincészet, Patricius Borház, Kardos Gábor Pincélszete, Feind Borház



 

Nyitott Pince Napok
2012. május 26-28.

Idén országszerte 144 pince tárja szélesre kapuit a pünkösdi Nyitott Pince Napok akció keretében. 2012. május 26-28. között  a „kezdő és haladó borkedvelők” egyaránt megtalálhatják számításukat a pincék által kínált számos kedvezmény, illetve a Pünkösdi Bortúra során. Érdemes útra kelni és felkeresni Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb vagy épp legapróbb, hagyományos pincészetét, ahol az elkötelezett borászok vendégszeretetében is részünk lehet!

bővebben >
 


Barackos különlegességek a Budapesti Pálinkafesztiválon
Kacsapástétom barackpálinkás zselével, Rákóczi túrós barackpálinkás szörbettel

Az ország legkedveltebb gyümölcséből, a kajszibarackból nemcsak finom pálinkák, hanem különleges ételspecialitások, desszertek is készülnek a május 10-13. közötti, a Budai várban megrendezendő Pálinkafesztiválra. Profi séfek barackkal spékelt ínycsiklandozó ételekkel kényeztetik majd a látogatókat. Lesz kacsapástétom barackpálinkás zselével, Rákóczi túrós barackpálinkás szörbettel, valamint helyszínen sült barackos rétes is.

bővebben >
 


Erdélyi ízek a Chansonban

Új színfolttal gazdagodott Budapest belvárosa, ahol a táncé, a show műsoroké és a felejthetetlen időtöltésé a főszerep. A Chanson étterem és kávézó Budapest V. kerületében, a Szalay utcában, a Parlament közelében várja vendégeit. A 30-as éveket idéző hangulatot élő zongoraestek és borvacsorák  teszik teljessé.

Már maga az épület érdekes múlttal rendelkezik. 1939-ben, azzal a céllal épült, hogy a Mérnöki Kamara székháza legyen, később országgyűlési képviselők találkozóhelye volt, pár év elhagyatottság után pedig valaki beleszeretett, felújította és törődésével újra élettel töltötte meg. A fővárosban egyedülálló, kör alakú belső tér befogadóképessége 150 fő,ez egykor a Parlamenti Képviselő klubnak adott otthont.

A Chanson éttermet Ajtai Lenke indította egy évvel ezelőtt, majd 2012 januárjától a volt Székelykapu étterem tulajdonosával, Kékiné D. Hildával együtt vezetik a sokféle szolgáltatást nyújtó helyet. Mindkét hölgy erdélyi származású, így céljuk szélesebb körben megismertetni és megszerettetni az erdélyi specialitásokat. A Chanson a hivatali negyed közepén helyezkedik el, ezért délidőben megfizethető árú svédasztalos ebédkínálat fogadja a környék dolgozóit. Közben élő ezen szól, ami manapság ritkaság, délben meg főként. Estére kicserélődik a közönség, a szórakozni vágyók töltik meg a többszintes éttermet. További információk: www.chanson-etterem.hu


 

Nyitott Pince Napok, 2012. május 26-28.

Készülhetnek a borkalandorok és a borospincék! A Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. ugyanis idén, hetedik alkalommal is meghirdeti a Nyitott Pince Napokat. Pünkösd idején – 2012. május 26-28. között – így érdemes lesz felkeresni Magyarország borvidékeit és bortermő helyeit, mivel az akcióhoz csatlakozott pincék ebben az évben is számos kedvezményt kínálnak. A pincelátogatás népszerűsítését és a hazai borturizmus élénkítését szolgáló nagysikerű akció idén egy új rendezvénnyel, a Pünkösdi Bortúrával is bővül!

Milyen kedvezményekkel várnak a nyitott pincék?

A Nyitott Pince Napok keretében a csatlakozott pincészetek vállalják, hogy a három napból legalább két napon 10 és 19 óra között nyitva tartanak, továbbá a tulajdonos, gazda, borász vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket. A látogatók ezen kívül legalább 3 féle bort minimum 50%-os kedvezményes díjazás ellenében meg is kóstolhatnak a fogadóhelyeken.

Újdonság: Pünkösdi Bortúra

A Nyitott Pince Napokhoz idén új program is kapcsolódik: a Pünkösdi Bortúra, melyen a Bacchus Arts Stúdió Kft.-nél előzetesen regisztrált vendégek vehetnek részt. A regisztrált érdeklődők egy ingyenes kóstolásra jogosító kuponfüzetet kapnak majd, amit az egyes pincészeteknél lehet meghatározott számú kóstolóra váltani. A Pünkösdi Bortúrához is csatlakozó pincészetek vállalják, hogy a név szerinti regisztrációs kártyával és kuponfüzettel érkező vendégeket ingyenes szakmai borkóstolóval és pincelátogatással fogadják.Az akció részletes feltételei és a jelentkezési lap letölthető a www.nyitottpince.hu honlapról.



 

Újra hódít a Sunday Brunch

Április elején a Sofitel Budapest Chain Bridge 30. évfordulójának apropóján újra indul a már nagy hagyománnyal rendelkező Sunday Brunch, mely a vasárnapi családi ebédek örömteli hagyományát szeretné visszacsempészni a 21. századi hétköznapokba.

Étterembe járni jó! Főleg, mikor a tavasz már bontogatja szárnyait és végre eljön az idő, amikor egy kellemes ebédet vagy vacsorát már a szabadban is elkölthetünk. A választék óriási, azonban van egy olyan étkezési forma, mely sosem megy ki a divatból és kicsik, nagyok, öregek és fiatalok is élvezettel választják, nem véletlenül. A Sunday Brunch hagyománya régre nyúlik vissza és minden, valamit magára adó étterem él is ezzel a lehetőséggel.  A vasárnapi ebéd a régi családi hagyományokat és összejöveteleket idézi fel, mikor egy asztal köré ült mindenki és jókedvűen, ínycsiklandó fogások mellett beszélte meg a héten történt fontosabb eseményeket. Ezt a hagyományt szeretné újraindítani és erősíteni a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda Terrasse Restaurantja is, mely április 8-tól kezdve minden vasárnap útjára indítja saját Sofitel Sunday Brunch nevezetű programját. Az idén 30. születésnapját ünneplő szálloda ezzel szeretne kedveskedni a vendégeinek és azoknak is, akik az utcáról belépve csak egy jót szeretnének enni. Az étteremben nagy hangsúlyt fektetnek a családosok kényelmére és igényeire is, így minden Sunday Brunchon gyermek animációs programokkal is készülnek és a hangulatot DJ pörgeti majd egyenesen az égig.

A Terrasse Restaurant a Sofitel szálloda szívében helyezkedik el, csodás rálátást biztosítva a szálloda impozáns halljára. A Sunday Brunch április 8-tól kezdve 8000 Ft/fő-ért kínálja a szakácsok remekeit, az étterem ráadásul a 12 éven aluli gyermekeknek 50%-os kedvezményt is biztosít ebből az árból, a 6 éven aluli csöppségeket pedig teljesen ingyen fogadja. A parkolás sem lehet akadály, annak ellenére, hogy a belváros egyik legcsodásabb és legzsúfoltabb részéről beszélünk, hiszen 2 órán keresztül ingyenes parkolást biztosít az étterem a hotel mélygarázsában.

Asztalfoglalás: (061)235 56 00 / 797 vagy emailben: [email protected]


 

Megnyílt a Kaeng Som Tom Yum
Új thai étterem az Andrássy úton

A thaiföldi konyha nagyon finom és izgalmas, ugyanakkor Magyarországon nem ismerik eléggé. Thai feleségemmel, a kiválóan és háziasan főző Suval ezen szerettünk volna változtatni - mondta el Kiss Attila, az étterem tulajdonosa.

Az étterem nagy belső terekkel rendelkezik, érdekessége egy üveggel elválasztott látványkonyha, ahol öt remek thai szakács készíti elsősorban Közép-Thaiföld ételeit. „Nincs több rejtett, vagy gyanús alapanyag, láthatatlan szakács  az ételkészítés a szemünk láttára történik. Ez a nyitott, őszinte  mentalitás egészen ritka az itthoni ázsiai konyháknál" – hangsúlyozta a megnyitón Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke, az ünnepség szervezője.


 

2012 a barack éve a Budapesti Pálinkafesztiválon
2012. május 10-13. Budai Vár


Idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budapesti Pálinkafesztivál, ahol az ínyenc ital– és ételkedvelők több száz féle pálinkából választhatják ki a számukra legkülönlegesebb főzetet és ízt. Az idei rendezvény középpontjában a barack áll, így az ebből a gyümölcsből készült párlatok és ételek kapják a főszerepet a Budai Várban, ahol 3 színpadon szólal meg az élőzene. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de a tavalyi nagy sikerre való tekintettel elkészül ismét az év pálinkája, ezúttal barackból. Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét először a Budai Várban kóstolhatja meg a közönség. 

A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságait a Hunyadi és az Oroszlános udvarban. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, továbbá az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé!  Újra lehetőség nyílik találkozni a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával, párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni. A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a barack éve keretében készült ételspecialitások is, méghozzá a „Barackos” udvarban. Az Év Barackpálinkáját az ország pálinkafőzői (Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack) készítik a prémium párlatok házasításával, amelyet aztán a fesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. A limitált mennyiségben készült pálinka igazán különleges, exkluzív csomagolásban várja az ínyenceket. A fesztiválon Idén is lehetőség nyílik előzetesen asztalt foglalni az Oroszlános udvar fedett helyszínén.

További információk: www.budapestipalinkafesztival.hu


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat