.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4   

 
Karácsonykor is könnyű, lebegő haj

Pillekönnyű és csodásan lebegő vagy erős és mélyen táplált haj? A Pantene fejlett technológiájának köszönhetően a modern nőnek nem kell többé választania. A márka szakértői megalkották az új Pantene Aqua Lightot, mely táplálja a hajat anélkül, hogy elnehezítené azt és így a haj egészségesnek, pehelykönnyűnek és lebegőnek tűnik majd egész nap.

Korunk modern női értékelik az egyszerű és egyenes, ugyanakkor hatékony és hosszú távú megoldásokat, Áldozatok nélküli hosszan tartó termékekre vágynak, ami jól illeszthető rohanó mindennapjaikba. Célok sokaságát akarják elérni. És mit vár a mai modern nő a hajápolási termékektől? Nem titok, hogy az egészséges haj a megfelelő táplálásban rejlik.  Az új Pantene termékek titka egy hihetetlenül könnyű formula megalkotásában és a forradalmian új technológiai megoldásokban rejlik:

1 .lépés:Pantene Aqua Light sampon

Könnyed, szilikonmentes formula Clean-Rinse technológiával, mely eltávolítja a felesleges és nem kívánt formázók maradékát a hajból és könnyű, könnyűvé és tisztává varázsolja azt, hogy ezután jöhessen a tápláló kondicionálás.

2. lépés: táplálás Pantene Aqua Light balzsam

Egy könnyed formulának köszönhetően a balzsam kétszer olyan gyorsan kimosható mint bármely más Pantene balzsam. Mélyen táplál és könnyen kimosható, ezáltal nem hagy felesleges maradékot a hajon. Az eredmény pillekönnyű, lebegő haj. Egész nap!

3. lépés: erősítés Pantene Aqua Light 2 perces könnyű tápláló maszk

Még a gyenge vagy könnyen elnehezülő haj is imádni fogja az AquaLight tápláló maszkot. Ez a termék az intenzív tápláló összetevők ellenére sem nehezíti el a hajat és pillekönnyű és ugyanakkor erős hajat varázsol egész napon át. A maszk már két perces használat után is hat.

4.lépés: védelem Pantene Aqua Light pillekönnyű tápláló hajspray

Hajmosások közötti 2 lépcsős tápláló hajspray. Formáz és frissít. Az első (felső) réteg erősítő összetevőket tartalmaz, míg az alsó, ami panteont, ami azonnali selymességet kölcsönöz a hajnak. A hajspray-t nap közben is használhatjuk nedves vagy száraz hajra is. 


 

Dobd fel a napod!

Nyerd meg karácsonyi ajándéknak a Gillette szuper borotváját! Amiért ajánlom a design-ján kívül, az a
tökéletes simaság, amit ad.

10 egyszerű tipp, amivel feldobhatod a napod:

1 Fejezd be az estédet 5 perccel előbb! Észrevetted, hogy az átlagos alvásidő, amire az embereknek látszólag szükségük van reggel, az mindig „még öt perc”? Töltsd ezt alvással előző este, hogy jobban kezdődhessen a következő nap!

2 Hangerőt fel! Hagyd az órát aludni! Nincs már rá szükséged. Ébredj inkább a rádióra, a kedvenc számodra a telefonodon vagy a barátnőd hangjára. Bármire, ami zene füleidnek. 

3 Nyomd ki! Testednek is fel kell ébrednie, nem csak a lelkednek. Pumpálj és dolgozz keményen, nyomd és húzd, ugorj és növeszd azokat az izmokat! Ez nem csak a napodat dobja fel, de a tekinteteket is vonzani fogod.

4 Frissülj fel! Izzadj meg, majd ugorj a zuhany alá és frissülj fel! Zuhanyzás közben próbálj meg énekelni. N4 Ne szégyenlősködj! Megígérjük, hogy a szappantól és a sampontól mindig remek kritikát fogsz kapni. Végül pedig, míg a reggeli zuhanyzásodat végzed, menj át fejben néhány dolgon, amit csinálni szeretnél a nap folyamán.

5 Borotválkozz! Szálirány mentén vagy azzal szemben. A Gillette Fusion ProGlide-dal kényelmesen borotválkozhatsz száliránnyal szemben is. Ez, zuhanyzás után, amikor a szőr megpuhult, a Gillette Fusion ProGlide borotvazselé használatával még könnyebb lehet.

6 Tankolj fel! Nem leszel tőle kövérebb, viszont fel fog tölteni energiával. A reggeli által a véráramba kerülő szőlőcukor lassú felszívódásával pedig optimistábban látod a napot is. Túl technikai, ugye? Akkor csak jó étvágyat a reggelihez!

7 Ne hagyd, hogy a hírek lefárasszanak, javíts rajtuk! Napi hírek. Oly sok információ a politikáról, gazdaságról és sportról. Na, de sport… Mi lenne, ha elkezdenéd ma tervezni a téli sítúrát?!

8 Töltsd fel az agyad! Hadd zakatoljanak azok a fogaskerekek! Egy könyv, egy nehéz kirakó –bármi megteszi. Tápláld jól a gondolataidat!

9 Tedd izgalmasabbá a napodat! Elvégezheted a kötelező, nyomasztó irodai feladatokat, csak tarts gyakrabban szünetet! Vagy tarts egy nagy, őrült ebédszünetet. Menj el egy parkba vagy zeneboltba, vagy abba a szalonba, ahol épp most állították ki a legújabb autómodellt.

10 Vidítsd fel a megszokott dolgokat! Végül is, ettől lesz egy átlagos nap nagyszerű. Dobd fel a napod! 

Modern testkultusz, avagy miért is ennyire fontos a szépség?

Miért ennyire fontos a test a XXI. században? Hogyan változott a testideál a történelem folyamán? Mire vagyunk hajlandóak a szépség érdekében? Miért plasztikáztatnak egyre gyakrabban a férfiak? Milyenek leszünk 100 év múlva? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Dr. László Zsolt plasztikai sebész, Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, Balogh Mia sztártrend figyelő és Simonovics Ildikó, művészettörténész, viselettörténet kutató egy kerekasztal-beszélgetésen, melyet Takács Nóra szépségszakértő, a „Hogyan Legyek Jó Nő” arca moderált.

Christina Aguilera nemrég kijelentette, hogy nem hajlandó beállni a kórosan vékony sztárok sorába, és büszkén vállalja kicsit kerekebb idomait. Vajon csak önigazolás szülte mondatait vagy PR tanácsadói, vagy lehet, hogy nők milliói követik majd a bálványt? Vajon képes-e egy sztár felforgatni az elmúlt évtizedek ideálteremtő gyakorlatát? Lesznek-e támogatói a médiában és a nők körében? A testideál sokat változott a történelem során, azonban az alkalmazkodás igénye, az adott korban deklarált szépségre való törekvés sosem.

Változó testideálok

Az őskorban inkább a testesebb, termékenységet sugárzó, az ókorban a kifinomultabb Kleopátra típusú nők voltak divatban. Míg a reneszánsz a női szépséget számokban is meghatározta, és erre az időszakra főképpen a „rubensi” szépségek, az enyhén molett hölgyek, a jólét megtestesítői voltak jellemzőek. Az 1960-as években kitörő Barbie láz ideál tekintetében mindmáig hatást gyakorol, de manapság az ideálok és stílusok változatossága minden korábbi korszakot felülmúl. Manapság, bár egyre többen emelik fel hangjukat a betegesen sovány modellek, a soványságért mindent megtevő, bulémiát, anorexiát okozó őrület ellen, a reneszánszi molettség, a „mindegy, hogy nézek ki” állapot továbbra sem tartozik a kor meghirdetett szépségideáljához. A magazinok címlapjaira kerülő molettebb hölgyek ritka kivételt képeznek és önmagukban is hírértékűek, de még mindig nem eléggé, ahhoz, hogy trenddé is váljanak.

Egyre többen járunk plasztikai sebészhez

Dr. László Zsoltplasztikai sebész szerint a XXI. század olyan lehetőségeket ad a nők kezébe, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. A plasztika a női akarat meghosszabbítása a sminken és öltözködésen túl. Akkor van csak probléma, ha valaki extrém módon akarja magát megváltoztatni, vagy úgy gondolja, hogy attól lesz értékes ember, ha szinte minden tagját plasztikáztatja. A plasztikai sebészet nemzetközi trendjeit folyamatosan követő szakember szerint a nemzetközi plasztikai sebészetet sokan összekötik a mesterségesség fogalmával, pedig a szakma fejlődésével a természetes megoldások is hódítanak. A legújabb trend például a saját zsír feltöltése egy szűrőrendszeren át, amely már nemzetközileg is elfogadott és elterjedt módszer, és sok nő számára jelenthet természetesebb megoldást.Az egyensúly persze egyre nehezebb, hiszen a címlapok továbbra sem az átlagos külsejű nőkre fókuszálnak, és számos kutatás támasztja alá, hogy a szép emberek a külvilágtól több pozitív visszajelzést kapnak, könnyebben lesznek sikeresebbek, mint kevésbé szép társaik. Miért is van mindez?

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus úgy véli, nem lehet kikerülni az első benyomás kialakulásakor a külső adottságok meghatározó szerepét, hiszen azt számos szociálpszichológiai vizsgálat is alátámasztja. Bár a szépség sokféle lehet, és adott egyénnél is változhat az, hogy éppen aznap milyennek látjuk, de vannak általánosan megfigyelhető szabályszerűségek abban, hogy mit látunk szépnek (pl. az arc szimmetriáját), és az emberek hajlamosak a tetszetős külső megjelenéshez egyéb pozitív tulajdonságokat is asszociálni. Röviden tehát: akit szépnek látunk, azt tehetségesebbnek, okosabbnak, szimpatikusabbnak, rátermettebbnek tartunk, mert a fejünkben összekapcsolódnak ezek a tulajdonságok.

Persze, aki reálisan áll a kérdéshez, tudja, hogy nem a trend a lényeg, nem az, hogy hogy néznek ki mások, hanem, hogy mi jól érezzük magunkat a bőrünkben. Aki pedig nem teszi, annak még mindig megoldás az esztétikai beavatkozás.

„Manapság a hölgyek körében még mindig a legnépszerűbb beavatkozás, közel 60 %-kal, a mellkorrekció” - mondja dr. László Zsolt. - „A mell a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma, és amennyiben nem fejlődik ki az adott nő számára megfelelően, vagy bármi oknál fogva deformálódik az alakja, komoly lelki problémákat okozhat a páciensnél. Ezért a beavatkozás sokat javíthat a nők megjelenésén, magbiztonságán. A maradék, közel 40% egyéb, főleg a has- és arcplasztika iránt érdeklődik, de az elmúlt években az intimplasztika is népszerűvé vált. Arcplasztikánál a kor nyomait szeretnék eltűntetni, és egyre nagyobb az igény a szülő nők körében is, mivel a szülés vagy szoptatás után szeretnék visszaállítani testük eredeti formáját.”

…és a jövő?

Úgy tűnik, hogy a plasztika egyre inkább beépül a mindennapokba. Ahogy az igény egyre nő, úgy fejlődik a technika is. A kisebb-nagyobb beavatkozások egyre természetesebbek lesznek.

És jönnek a férfiak! Első benyomás csak egy van, ahogy az üzleti életben keringő mondás tartja. A sikerhez pedig az első benyomáson keresztül vezet az út.  A metroszexualitás hódítása mellett egyre gyakoribb, hogy a férfiak is kés alá fekszenek, mert a társadalom, az üzleti élet vagy a fiatalabb barátnő elvárásának meg szeretnének felelni. Hogy mi lesz 100 év múlva? Olyan kifinomult technológiák, amelyeket ma el sem tudunk képzelni, és egyre mindennapossá válnak majd az esztétikai beavatkozások. A kontroll azonban továbbra is a mi kezünkben lesz, mi döntjük el, hogy mi kezdünk a testünkkel és hogy hol a határ.


 

Fényűző illatú testápolás az ellenállhatatlanul puha bőrért

A Fa Luxurious Moments a mindennapos testápolást örömteli, érzéki pillanattá varázsolja, az új testápoló termékek fényűző, csábító illattal kényeztetik az érzékeket. A Fa Luxurious Moments deospray hosszantartó, megbízható védelmet nyújt a testszag ellen, anélkül, hogy fehér foltot hagyna a textílián.

A Fa Luxurious Moments Fekete Ametiszt és Pink Viola tusfürdő, krémszappan és habfürdő intenzív hidratálást nyújt és hihetetlenül puhává varázsolja a bőrt. A Fa Luxurious Moments termékek 2012 szeptemberétől kaphatóak a boltokban.

Egy kis káprázat: A Fa Luxurious Moments ötvözi a gyengéd testápolás élményét egy olyan illattal, amely magával ragad és örömteli, érzéki utazásra repít! A pink viola csábító illata egyesíti a gyümölcsös és virágos illatjegyeket, valamint egzotikus, keleties illatával a nőies luxust sugallja.   A Fa Luxurious Moments Fekete Ametiszt és Pink Viola tusfürdő, krémszappan és habfürdő gazdag, ápoló formulával rendelkezik. A gazdag tusfürdőkrém úgy fénylik a kézben, mint a fekete ametiszt, egy kivételesen ritka, fekete, értékes gyöngyszem lilás csillogással. A magas minőségű összetevőket tartalmazó tusfürdő ápolja a bőrt, tisztává és bársonyosan puhává varázsolja azt. A bőrbarát deospray hosszantartó védelmet nyújt testszag ellen és bőrgyógyászatilag tesztelt. Egy megbízható társ, olyan fényűző eseményekhez, amelyek alkalmi ruhát kívánnak meg, mivel nem hagy fehér foltot a ruhákon vagy a bőrön. Gyümölcsök és virágok csábító, nőies illatát kölcsönzi. Otthon vagy a vörös szőnyegen: minden nő egyszerűen ellenállhatatlannak fogja érezni magát ezekkel a termékekkel.

Ajánlott fogyasztói ár:

Fa Luxurious Moments tusfürdő:            559 Ft

Fa Luxurious Moments habfürdő: 819 Ft

Fa Luxurious Moments krémszappan: 199 Ft

Fa Luxurious Moments deospray           : 710 Ft


 

A tökéletesen erős és fényes haj titka
Schauma hajápolók az egész családnak

A haj több mint 90 százaléka fehérje, ám ebből folyamatosan veszít a hajmosások során, sőt, a napi igénybevétel miatt a hajmosások között is. A Schwarzkopf & Henkel hajszakértői erre szolgálnak megoldással – az innovatív technológia pótolja a haj elvesztett fehérjéit az ellenállhatatlanul gyönyörű és erős, fénnyel teli, sima hajért. A népszerű Schauma családi márka tavasszal új termékekkel gazdagodott.

 A hölgyek részére itt az új Schauma Krém & Olaj – a legújabb Schauma hajápoló – amely mélyen táplálja a száraz és töredezett hajat és lezárja a hajszálakat. Kapható sampon, hajbalzsam, hajápoló spray és tégelyes hajpakolás formájában. A Schauma Krém & Olaj intenzív, krémes formulája átformálja és erősíti a haj szerkezetét, és mélyen ápolja a töredezett végű haj sérüléseit. A leggyakoribb probléma a hölgyeknél hajápolás tekintetében az igénybevett, töredezett végű haj. A hideg idő, a hajszárító és hajformázás miatt a haj törékennyé, töredezetté válik. Az új ápoló argán olajjal készül, mely természetes anti-oxidánsokat tartalmaz, és helyreállítja a töredezett végű hajat.

A férfiak számára itt az új Schauma Menta Frissesség sampon, mely hosszantartóan frissíti a hajat, és segít megszabadulni a felesleges hajzsírtól. Az innovatív, citromillatú, mentakivonatot tartalmazó formula kifejezetten férfi haj számára lett kifejlesztve – mivel sok férfinak hamar zsírosodik a haja

A termékek ajánlott fogyasztói ára:

Schauma sampon: 250ml: 639 Ft, 400ml: 845 Ft

Schauma hajbalzsam:  639 Ft

Schauma hajápoló spray:  845 Ft

Schauma tégelyes pakolás: 959 Ft

 


 

The Body ShopŽ nyílik Magyarországon

A The Body Shop® március elején bejelentette, hogy április 3-án megnyitja első márkaboltját Budapesten, és ebben az évben egy újabb bolt megnyitását is tervezi. Az Arena Plazában található üzletben a természet ihlette kozmetikumok szerelmesei az etikus szépségmárka teljes európai termékportfóliójából, 1200-nál is több termék közül válogathatnak. A különféle egzotikus testvajaktól, testradíroktól kezdve, a tápláló arcápolókon át egészen a száz százalékig bőrbarát dekor-kozmetikumokig, számos izgalmas termék várja a vásárlókat a márkaboltban.
A The Body Shop® termékei természetes, a világ különféle tájairól származó hatóanyagokra épülnek. A The Body Shop® széles körben ismert és népszerű testvajai például a Ghána északi részéről származó shea vajnak köszönhetően egész nap táplálják a bőrt. Az Extra Virgin Minerals™ alapozó család hidegen sajtolt, extra szűz olívaolajat és rendkívül finom ásványi pigmenteket tartalmaz, így szinte egybeolvad a bőrrel. A népszerű The Body Shop® Vitamin E bőrápolók pedig az E-vitamin segítségével óvják a bőrt az idő előtti öregedéstől, melyet a legnagyszerűbb hidratálóként és erős antioxidánsként tartanak számon a szépségápolás szakértői.


 

Használja ki a Hold mágikus energiáit!

Növények, állatok és emberek is, mindannyian a Hold hatása alatt állunk és mozgása szerint élünk. 28 napos keringési ritmusa kihat a szervezet mûködésére. Ennek oka a Föld kísér?jének elektromágneses ereje. Ez az égitest négy fázisában különböz? módon irányítja az élõ szervezetek idegimpulzusait és sejtenergiáit. A nõk sokkal érzékenyebbek ezekre az erõkre, mivel 11 ún. holdponttal rendelkeznek, míg a férfiak csak eggyel.

Szakért?k esküsznek a Hold-naptárra, állítják, hogy nyugodtan hagyatkozzunk rá. A kétkedõk is meg fognak lepõdni, mennyire hatásos, ha a Hold állásának megfelelõen szervezik meg életüket. Például, ha fogorvoshoz készül, fogyó Holdnál tegye! Ekkor fáj a legkevésbé a beavatkozás és tovább is tart az ekkor készült tömés vagy korona. A kisebb mûtétek (pl. mandula) teliholdkor a legsikeresebbek. Kevesebb a vérveszteség, gyorsabb a gyógyulás. Ha hosszabb utazásra készül, kezdje meg a növekvõ fázisban és tervezze úgy, hogy fogyó Holdnál érjen haza. Fodrászhoz sem akármikor kell menni: a növekvõ Holdnál csináltatott frizura és hajszín is tartósabb, mint bármikor máskor. Bõrünknek is különbözõek az igényei az egyes holdfázisokban. Újholdnál a legkevésbé érzékeny, ilyenkor a legjobb gyantáztatni, szemöldököt szedetni, megszabadulni a pattanásoktól és mitesszerektõl, bõrt radírozni. Növekvõ Holdnál a bõr több krémezést igényel, teliholdnál még ennél is többet. Fogyó Holdnál egyre rosszabb a bõr vérellátása, ilyenkor van szükség az arcmasszázsra.


 

oldalak:  1  2  3  4   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat