.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5   

 
Habkönnyű, gluténmentes joghurttorta

A recepthez zsírdús és sűrű görög tipusú joghurt szükséges. Ha ez nem elérhető, használjunk helyette sovány tejföl és lecsöpögtetett joghurt 1:1 arányú keverékét. A tojásnak is frissnek kell lennie, különben nem sikerül a szétválasztásuk.

bővebben >
 


Capuns - Graubünden kanton nemzeti eledele

A világ minden táján ősidők óta töltik a zöld leveleket – az indiánok kukoricahéjba, Ázsia nagy részén bambusz- vagy lótuszlevélbe, Európában káposztafélékbe, szőlőlevélbe, spenótba vagy nagyobb rokonába, mangoldba. Svájc Graubünden kantonjának nemzeti étele a Capuns (kapunsz), a hússal gazdagított nokedlitésztával töltött mangoldlevél, főve vagy sütve.

bővebben >
 


Sopa de lima - citromos csirkeleves
Mexikói konyha

A mexikói konyha legismertebb étele a tortilla, és a belőle készült harapnivalók. Kevesen tudják, hogy nemcsak utcai ételként állja meg a helyét világszerte, de még levesbe is teszik. A híres Sopa de tortilla con pollo csirkehúsleves tortillával. Mi most a Yucatan-félszigeti változatot mutatjuk be, amely a zöldcitromtól lesz pikáns ízű.

bővebben >
 


Mogyorós banánkenyér

5 perc munkával csodás reggeli sütemény kerülhet az aszalunkra, vagy a délutáni tea mellé. Ráadásul a maradékok felhasználására is kiválóan alkalmas.

bővebben >
 


Újévi lencsereceptek

Aki újév napján nem eszik lencsét, annak egész évben lapos marad a pénztárcája, legalábbis a babona szerint. Ne kockáztassuk meg, hogy kiderüljön a hiedelem valóságtartalma, inkább főzzünk lencsét!

bővebben >
 


Itt a meggyszezon

Itt a meggyszezon, és vele eljött a legklasszikusabb házias kevert sütemény, a meggyes piskóta sütésének ideje is.

bővebben >
 


Torta Caprese

Csokoládés mandulatorta liszt nélkül

Az olaszok egyik leghíresebb és legjobb süteménye a Torta Caprese, a mandulatorta Capri szigetéről. Ha fogyókúrásnak nem is mondható, de desszerthez képest egészségesnek igen, hiszen gluténmentes, és a legjobb alapanyagokból: csonthéjasból, vajból, tojásból és étcsokoládéból készül.

bővebben >
 


Pasta á la vodka
Catherine Fulvio receptje

Furcsán hangzik: Pasta à la vodka. Valószínűleg úgy gondolják, nem olasz étel, pedig határozottan az, méghozzá zseniális. Amikor az oroszok elhatározták, hogy Olaszországba is exportálják híres italukat, a római vendéglősök főzni kezdtek el vele. Akkor született meg ez a fogás, a Pasta a la vodka.

bővebben >
 


Húsvéti gasztrotúra a világ körül az Emirates séfjeivel

Maradj otthon és közben utazd be mégis a világot! - az Emirates séfjei kulináris világkörüli útra invitálnak mindenkit, aki a járvány miatt kénytelen otthon maradni, de már nagyon vágyik az utazásra. A légitársaság séfjei az ideális háromfogásos menü titkát viszik azok konyhájába, akik lélekben most is világot járnak, és valami igazán különlegeset szeretnének főzni húsvétkor.

bővebben >
 


Toc in braida - polenta friuli módra

A polenta olasz nemzeti étel, és mint minden tésztás jellegű fogást - a rizottót és a polentát is beleértve – előételként fogyasztják. Észak-Olaszország Friuli tartományában nagyon egyszerűen, híg sajtmártással és barna vajjal leöntve fogyasztják.

bővebben >
 


Magyar bonbont választottak világelsőnek Londonban

A világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a GREAT TASTE AWARDS 2019-en egy magyar kézműves csokoládé manufaktúrában készült praliné nyerte el a Great taste három aranycsillagát. A díjazott bonbont előállító Sweetic Csokoládé Manufaktúra ezzel az elismeréssel a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé került be.

bővebben >
 


Mire figyeljünk a húsvéti sonka vásárlásakor?

A Húsvét közeledtével egyre többen keresik fel a hentesboltokat a legfinomabb sonkák után kutatva. Idén is a kötözött sonkák iránt a legnagyobb az érdeklődés, ugyanakkor érdemes odafigyelni arra, hogy hagyományos érlelésű és nitritmentes terméket vásároljunk, továbbá azt is elárulta, milyen sonkafélék a legnépszerűbbek a magyarok körében.

bővebben >
 


Öt klasszikus ünnepi édesség tokaji aszúhoz

Gyertyafény, meleg pléd és a gyerekkorunkat idéző ünnepi sütemények – az év különleges, felejthetetlen pillanatai. Ha mindezt egy pohár borral kísérnénk, miért ne legyen az ugyanolyan emlékezetes?

For English please scroll down

bővebben >
 


Szilvás-mákos kürtőskalács-desszertcsoda nyerte a Kürtős Kalandot

A különleges „Arany Péntek” után szombaton a hangulatos Kürtős Kalanddal folytatódott a 6. Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés-kertben. A főnyereményt a Mákvirág fantázianévre keresztelt, újragondolt szilvás-mákos kürtőskalács-desszertcsoda nyerte el. Kígyózó sorokban, napsütésben és színes kísérőprogramokban idén sem volt hiány.

bővebben >
 


Igazi ínyenceknek: hamburger libamájjal és kecskesajttal

A gasztronómiai trendek közül a leggyorsabban a kézműves hamburgerek divatja terjed. Négysajtostól kezdve sütőtökpürésig sokféle változatot kínálnak az utcai gyorsbüfék, meglehetősen borsos áron. Ennél jóval olcsóbban elkészíthetők ezek a harapnivalók, még akkor is, ha olyan kifejezetten drága alapanyagot is felhasználunk hozzá, mint a hízott libamáj.

bővebben >
 


Jamie Oliver egyszerű desszertje

A brit sztárszakács blogjában elárulja, hogy most jött vissza Ausztráliából, ahol a gyerekek menzai reformját készítette elő, ahogy azt már korábban szülőhazájában, és egy amerikai városban is megtette. Készül a húsvétra, de addig is ajánl egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mindennapi desszertet.

bővebben >
 


Heston Blumenthal sajtos makarónija

A macaroni and cheese - népszerű nevén mac-n-cheese - az amerikai gyerekek kedvence, szinte mindenki ezen nő fel. Eredete természetesen olasz, állítólag Thomas Jefferson (1743-1826), az Egyesült Államok harmadik elnöke hozta magával a receptet olaszországi útjáról. (A történetet angolul megtalálják a recept után). Most azonban a zseniális angol szakács, Heston Blumenthal változatát  mutatjuk be, aki a sajtmártást fehérbor és húsleves redukciójával készíti.

bővebben >
 


Különleges vadreceptek az őszi estékre
Ínycsiklandozó vadételek novembertől a Vadászok konyhájában

Miként illik össze a fácánhús az almával és a tormával? Hogyan kell elkészíteni az osso buccot? Mi is pontosan a pejsli? A Vadászok konyhája a klasszikus főzőműsorok elemeit vegyíti a talk show-k könnyed, vidám hangulatával, amelyből a legfinomabb vadreceptek mellett egyéb hasznos ötleteket és főzési technikákat is elleshetnek a nézők. A vadételek kedvelői a fenti kérdésekre is választ kaphatnak novembertől minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán.

bővebben >
 


Lecsóra fel!
Az ezerarcú lecsó a Lila Füge e heti sztárvendége

Paradicsom, paprika, vöröshagyma és egy kis szalonna. A négy alapanyag hallatán talán nincs is olyan magyar ember, akinek ne a lecsó ugrana be. Bár balkáni eredetű ételről van szó, mégis a hazai gasztronómia alappilléreként tartják számon ezt a népszerű fogást, amelynek egyszerűsége még a legnagyobb gasztro őrülteket is megihleti. Köztük Havas Dórát is, aki számtalan receptet tartogat a tarsolyában, a lilafuge.hu-n pedig meg is osztja kedvenceit. Íme néhány: a rizses és a rántott lecsó!

bővebben >
 


Kaszásleves - a sonka főzővizéből

A húsvéti sonka főzése után megmaradt léből kiváló pikáns leves főzhető. 

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat