.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
Kean, a színész a Tháliában
Romantika, szerelem, féltékenység és egy szökevény menyasszony - Kean, a színész

A március 5-én bemutatásra kerülő új darab a neves angol színész, Edmund Kean viharos magánéletébe enged betekintést: szerelem, féltékenység, és még egy szökevény menyasszony is felkavarja a kedélyeket. Alexandre Dumas eredeti darabját Jean Paul Sartre írta át, amelyből most Hamvai Kornél készített a Thália Színház számára egy kétfelvonásos változatot. Keant Szervét Tibor alakítja, további szerepekben pedig Molnár Piroskát, Csányi Sándort, Gubás Gabit, Pindroch Csabát, Szabó Erikát és Bán Bálintot láthatják a nézők. A darab rendezője, Kelemen József elmondása szerint a Kean, a színész egy vadromantikus történet, amelyben egy bonyolult szerelmi sokszög bontakozik ki. Az egzisztencialista mű azt a nehéz kérdést feszegeti, hogy hol végződik a civil ember, és hol kezdődik a művész, a darab pedig folyamatosan reflektál a saját világunkra. A jelmezek a steampunkot idézik, és egy olyan izgalmas világ tárul a szemünk elé, amely tele van romantikával.

bővebben >
 


Szemenszedett igazság ? Müller Péter bűnügyi komédiája a Tháliában

Február 13-án 19 órától a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje keretében láthatja a közönség Müller Péter darabját – a Szemenszedett igazságot – a Thália Színház Nagyszínpadán. A Csiki Játékszín vendégjátékaként színre kerülő, gondolatébresztő darabot itthon keveset játszották, viszont nagy sikerrel járta be Olaszországot és Latin-Amerikát is.

bővebben >
 


Minden rendű emberi dolgokhoz
Fejes Imre kritikája

Színdarab József Attila halálának évfordulójára - A Holdvilág Kamaraszínház elő-bemutatója (zenés, képes versszínház, felhanggal, 1 részben)

bővebben >
 


Facebook Live sajtótájékoztató a Dumaszínházban

A Dumaszínház január 17-én élő Facebook-közvetítésben ismerteti a 2017-es év soron következő bemutatóit. A stand-up főhadiszállása ezt az évet is erősnek ígérkező produkciókkal nyitja: a közönség Dombóvári István, Bödőcs Tibor, Csenki Attila, Felméri Péter, Badár Sándor és Mogács Dániel korábban még nem látott önálló estjére válthat jegyet 2017 elején, emellett három vadonatúj közös estet is láthat Aranyosi Péter és Dombóvári István, Kiss Ádám és Benk Dénes, valamint Ceglédi Zoltán és Tóth Edu közreműködésével.

 

 

bővebben >
 


József Attila est - előbemutató
Minden rendű emberi dolgokhoz

Zenés, képes versszínház egy részben, József Attila halálának évfordulóján a XIII. kerületi Önkormányzat támogatásával, a Holdvilág Kamaraszínház előadásában – Elő-bemutató

bővebben >
 


Dumaszínház bemutató: Fear the Szaknévsor

Érezte már azt, hogy a sorsa egy manikűrös kezében van? Szembesült már azzal, hogy egy temetkezési vállalkozó bármikor képes kirántani maga alól a talajt? Pironkodott már szoláriumban? Előfordult már önnel, hogy az otthonát hazavágta egy költöztető brigád? Csalta már tőrbe vívóoktató? Tapasztalta már, hogy a felbérelt Mikulás elsiklott a dolgok felett? Vagy hogy jelen előadás színészei eljátsszák a becsületét? Féli ön a bébiszittereket, könyvelőket, pincéreket? Rosszul teszi, ha nem, mert mindannyian ki vagyunk szolgáltatva a szolgáltatói szektor kényének-kedvének.

bővebben >
 


Moszkva-Petuski

Venyegyikt Jerofejev Moszkva-Petuski című kisregényét Vári Erzsébet fordításának felhasználásával színpadra alkalmazta és rendezte Tamási Zoltán.

Venya, a seremetyevói kábelfektetési munkálatok egykori brigádvezetője, képzeletében legyeskedő angyalkái kíséretében vonatra száll a moszkvai Kurszki pályaudvaron. Lelke nyitott, szelleme szárnyal. Petuskiba készül, ahol a boldogság várja...És bőröndöcskéje zsúfolásig tömve színes sokféleségben tündöklő, magas alkoholtartalmú italkülönlegességekkel...

bővebben >
 


Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical

Budapestre érkezik világturnéja során az eredeti legendás angol Macskák musical, amelyet Trevor Nunn rendezett, és amely 30 évig a londoni West End, a New York-i Broadway és sok más város legsikeresebb musical produkciója volt, Cameron Macintosh és Andrew Lloyd Webber produkciós cége a Really Useful Group produkciójában. A mostani produkció plusz  meglepetést is tartogat a Macskák rajongóinak, ugyanis két új meseszép dalt írt a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber.

bővebben >
 


Francia bohózattal nyitja bemutatóinak sorát a Thália

A 2016/17-es színházi évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát Francis Veber: Bérgyilkos a barátom című darabjával nyitja a Thália Színház. A francia bohózatszerző (Balfácán vacsorára, Magas szőke férfi felemás cipőben) halálosan mulatságos és képtelenül érzelmes darabja igazi világsiker, többször megfilmesítették, jelenleg is játsszák a londoni West Enden. A produkció rendezője Vida Péter, aki most kap először lehetőséget nagyszínpadi rendezésre. 

bővebben >
 


A Vidéki Színházak Fesztiváljával nyit a Thália színház

A Thália Színház 2016. szeptember 5-11. között rendezi hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. 7 nap alatt 9 előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.

bővebben >
 


Webber két új dalt írt a Macskákhoz

Két új meseszép dalt írt a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber a Macskák musicalhez. A szerzeményeket a magyar közönség is meghallgathatja, ugyanis az eredeti angol darab turnéja során hamarosan Budapestre érkezik.

bővebben >
 


Martin McDonaugh: A nagy kézrablás

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként mutatja be a Thália Színház Martin McDonaugh: A nagy kézrablás című fekete komédiáját. 

A nagy kézrablás főszereplőjének, Carmichelnek egyetlen célja van az életben: meg akarja találni régen elveszett kezét. Tudja, hogy a keresés értelmetlen, hiszen akkor sem tudná használni, ha véletlenül rábukkanna, mégis ez a hiábavaló kutatás tölti ki a mindennapjait.

Martin McDonaugh misztikus, fekete komédiáinak sorát erősíti A nagy kézrablás is, mely az Erőszakik és A kripli alkotójának Magyarországon még nem játszott darabja, egy gyilkos humorú élet-halál harc. A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással…

A fekete komédia – az ír sikerszerző egyetlen Amerikában játszódó darabja – 2010-ben debütált a Broadwayen. Nem mindennapi, szélsőséges élethelyzetben találkozó figuráit Szervét Tibor, Bán Bálint, Lovas Rozi és Tamási Zoltán keltik életre.

Amire a néző még számíthat - erős karakterek, erős kifejezések

Ön káromkodott már életében? Mert mi még nem! Viszont az előadás szereplői néha cifrán szentségelnek. Mindezt persze csak azért teszik, mert közvetlen életveszélyben vannak, fegyvert fognak a fejükhöz és leöntik őket egy kanna benzinnel. Szerintünk ilyen helyzetben ez megbocsájtható. Ön szerint is, igaz?

 Ha szereti Tarantino vagy a Coen testvérek filmjeit, ezt is imádni fogja! Fergetegesen erőszakos jelenetekkel és lehengerlően brillírózó káromkodásokkal várjuk Önöket!

Szereplők:

Carmichael - Szervét Tibor

Toby - Bán Bálint

Marilyn - Lovas Rozi

Mervyn - Tamási Zoltán

Fordította: Hamvai Kornél

Rendezte: Radnai Márk

 

Bemutató: 2016. április 23. 

Medveczky Balázs: Ecc-pecc kimehetsz
Szatirikus vígjáték aThália Színház Mikroszínpadán

„Színház az egész világ...”Még akkor is, ha történetesen a színház új vezetője a „nem kell hozzá érteni ahhoz, hogy igazgassuk” elv mentén irányít. Karakterének emberi és szak-emberi hibái, humoros, olykor abszurd szituációkba sodorják őt és az alárendelt színházi szakembereket.

A tehetséges manipulátor beosztottjai gyanútlanul sétálnak be jól előkészített csapdáiba – amelyekkel pozícióját erősíti –, miközben próbálnak megfelelni a „főnök” elvárásainak, szakmai meggyőződésüket háttérbe szorítva.

 Színpadon – és színpadon túl – az emberi konfliktusok kortalanok, csak a kellékek és jelmezek lesznek korról korra, jelenetről jelenetre modernebbek.

A játék vég nélkül folyik – a hatalomért.

A kérdés, hogy meddig feszíthető a húr és ki mondja ki: állj, ennyi volt!

 FÜGGÖNY!

 A DARABRÓL

 „A történet két térben játszódik, az igazgatói irodában és a művészbüfében. Utóbbi az ottani közösség legfontosabb találkahelyének számít. Az igazgatói iroda ezzel szemben az a hely, ahol a „fontos események” zajlanak. A főszereplői színházi emberek, kivéve az intézmény élére kinevezett új igazgatót, akinek fogalma sincs a színház működéséről. Meglepő és mulatságos elképzelése van például arról, hogyan lehet „költséghatékonyan” színre vinni a Rómeó és Júliát. Ahhoz viszont nagyon ért, hogyan játssza ki egymás ellen a munkatársait. Kiváló manipulátor. A többi karakternek szintén megvan a saját önös célja, ugyanakkor mindegyik alárendelt típus. Hozzászoktak ahhoz, hogy megfeleljenek a felsőbb utasításnak. Az egyetlen kivétel a főrendező, aki fölveszi a kesztyűt és csatába száll az igazgatói intrikákkal szemben. Lényegében két ember hatalomért vívott harcát látjuk” – foglalja össze dióhéjban Bozsó József rendező, mit fog látni a színpadon a közönség, míg a Vida Péter által megformált új igazgatót így jellemzi: Szakértelme korántsem művészi, színházi, hanem „csak” vezetői. Célja pedig nem más, mint hatalmának megszilárdítsa és a vetélytársak kiiktatása. Ehhez a célhoz miden eszközt gátlástalanul bevet, minden munkatársnak kihasználja emberi gyarlóságát, az életszituációiból adódó sebezhetőségét. Mégsem fekete-fehér minden. Ez az ember nem véletlenül van ott, ahol van: tehetséges csirkefogó. Minden politikai rendszer jolly jokere”, humoros, sőt vicces, utálva szerethető figura.”

 Szereplők

 

Hamar Imre színházigazgató: Vida Péter

 Zsuzsa, a titkárnője: Tóth Eszter

 Zsolt, a művészeti titkár: Hajmási Dávid

 Bálint, a főrendező: Mózes András 

Éva, a színésznő: Bánovits Vivianne

Laci bácsi, kiöregedett színész: Hunyadkürti István 

 Rendező: Bozsó József

 Bemutató: 2016. április 30.


 

Ismét Thália Humorfesztivál

Február 24-től indul a IV. Thália Humorfesztivál, ahol 5 nap alatt tíz előadást láthat a közönség. Február 24-én szerdán a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkcióját láthatják, Ken Ludwig népszerű kortárs amerikai vígjátékszerző Primadonnák című komédiáját, Simon Kornél rendezésében. A főszereplők Járai Máté és Nagy Balázs.

Csütörtökön, 25-én szintén egy amerikai szerző darabja kerül színre. A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka, melyből film is készült Robert Redford és Jane Fonda főszereplésével. Ugyanezen a napon a Thália Mikroszínpadán a Momentán Társulat RögvEstje lesz látható. A társulat az interaktív improvizációs színház hazai meghonosítója.

Másnap, 26-án a Nagyszínpadon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában nézhetik meg Gábor Andor komédiáját, a Dollárpapát, Lendvai Zoltán rendezésében, Józsa Imre főszereplésével. Ugyanezen a napon az Arizona Stúdióban a váci Dunakanyar Színház produkcióját láthatják Az élet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. A romantikus komédiát íróként és rendezőként is Olt Tamás jegyzi, a főbb szerepekben Mohai Tamás, Vándor Éva és Schlanger András.

Február 27-én, szombaton a Nagyszínpadon a Thália Színház saját produkciója kerül színre a műfaj koronázatlan királyától. Georges Feydeau Rövid a póráz című darabjának főszereplői Schell Judit, Szabó Győző és Pindroch Csaba. Szintén szombaton du. 5-től az Arizona Stúdióban egy Dumaszínház produkciót láthatnak, az Elhanyagolt férfiszépségeket, Andrássy Máté és Újvári Milán szavak nélkül ábrázoló, mégis sokat mondó duóját. Este fél 8-tól a Mikroszínpadon Bödőcs Tibor Cefre palota című közéleti önálló estje lesz látható.

A zárónapon a Miskolci Nemzeti Színház adja elő A nagy Romulust, Dürrenmatt mindig aktuális klasszikusát. Az Arizona Stúdióban a Pinceszínház előadásában Tasnádi István Finito című darabja lesz látható. A főszereplők Györgyi Anna és Bajomi-Nagy György, a rendező Tasnádi Csaba.

A program iránt érdeklődőket fesztiválbérlettel, kedvezményes jegyekkel, kiállítással és farsangi meglepetéssel is várják, részletek a Thália Színház honlapján http://www.thalia.hu


 

Amerikai bölény - a Thália új produkciója

Az ócskásüzlet sokat látott tulajdonosa, Donny szagot fog: az ősrégi, bölényes ötcentes, amin olcsón túladott, egy vagyont is érhet. Elhatározza, hogy visszalopatja segédjével, a kis Bobbyval. Ekkor felbukkan Prof, a régi barát, hogy elhalássza a balhét, de Chicago sötét zugaiban a legkisebb stikli is könyörtelen véget érhet.

David Mamet darabja, az Amerikai bölény 1975-ös chicagói premierje óta, a Broadwaytól a West End-ig gyakorlatilag az egész világot meghódította, 1996-ban pedig Dustin Hoffman főszereplésével filmre is vitték. A budapesti közönség azonban most, a Thália Színház színpadán láthatja először.

A darab rendezője, Sebestyén Aba úgy gondolja, hogy Mamet szövege ma ugyanannyira aktuális, mint negyven évvel ezelőtt, hiszen örök érvényű emberi érzésekről – szeretetről, hűségről, barátságról, bizalomról – szól, amelyek torz tükörképét mutatják világunknak. „Nagyon izgalmas, hogy az értékekről és érzésekről szóló történetet egy értékhiányos közegbe helyezi, hatalmas kettősséget adva ezzel neki. A társadalom perifériájára szorult figurák beszélnek a nagy értékekről, ettől válik igazán izgalmassá. Számomra egyszerre jelenik meg benne a szent és a profán.”

És hogy mit is jelent a címben szereplő bölény? A rendező számára nagyon sokat. „Az amerikai bölény egy végveszélyben élő állat, amelyet az indiánok egykor szentként tiszteltek, a múlt századok alatt azonban szinte teljesen kiirtottak, ma pedig rezervátumokban őrzik őket! Számomra a bölénység egyenlő mindazokkal az értékekkel, amelyekről Mamet beszél: tisztesség, becsület, bizalom, hűség, barátság, amelyek lassan veszélybe kerülnek a társadalmunkban, hiszen mindent elnyom a mindenáron való érvényesülni akarás és a profitszerzés hajszája. Időnként talán a bölény is megjelenik, hiszen jelképezi mindazt, amiről a karakterek beszélnek, s mint az Isten, benéz az ablakon, és megnézi, mi történik.”

Sebestyén Aba szerint a kettősség az, amelynek egyszerre a darab humora és drámaisága is köszönhető. A történet egy olyan társadalmat mutat fel, ahol az elvek meg is maradnak elvi szinten, és ahol a figurák nagyon szeretnének valamilyenné válni. „Heroikus módon szeretnének tiszták, hűségesek, igaz emberek lenni, és ebből a heroikus küzdelemből származik a komikum. Remélem, hogy olyan előadást sikerül létrehozni, ahol a néző könnyes szemmel tud nevetni.”

Az Amerikai bölény premierje március 5-én lesz a Thália Színház Nagyszínpadán. A főszerepekben Csányi Sándort, Szervét Tibort és Mózes Andrást láthatja a közönség.


 

Rövid a póráz

Lucette, a popdíva klipet forgat a párizsi filmstúdióban. Fernand, a szerelme hosszú távollét után megjelenik. Ez az utolsó pillanat: be kell vallania, hogy még aznap este más nőt vesz el feleségül. Mi történik, ha gyávaságból elillan az utolsó pillanat? És Lucette este éppen Fernand esküvőjén lép fel?

Felhőtlen szórakozást ígérő, klasszikus bohózat a műfaj királyától, Georges Feydeau-tól, a főbb szerepekben Schell Judittal, Pindroch Csabával, Szabó Győzővel, Molnár Piroskával, Lovas Rozival, Vida Péterrel, Gubás Gabival, Fodor Annamáriával, Hunyadkürti Istvánnal és Tóth Eszterrel.

A darabot mára hangszerelte Hamvai Kornél, rendezője: Kelemen József.

A Thália Színház saját produkciójának premierje 2016. január 23. 


 

Pole Artistic Comptetition Hungary
A technika és a művészi önkifejezés versenye

Igazán különleges versengés színhelye lesz november 29-én a budapesti RAM Colosseum. Technikai tudás, akrobatika és művészi önkifejezés fog versenyre kelni, méghozzá a rúdon. A Pole Artistic Competition nemzetközi rúdtáncversenyt először rendezik meg Magyarországon, lehetőséget adva arra, hogy a rúdtánc művészibb, színházi ágát ismerhessük meg.

A pole art műfaj 2008. óta van jelen Magyarországon, és bár hazánkban az erotikus klubok kapcsán került a köztudatba, valójában alapjai a cirkuszi akrobatáktól származnak, művészi értéke pedig megkérdőjelezhetetlen. A bemutatott produkciók egy történetet, vagy egy zenét mesélnek el mozdulatok segítségével. A versenyzők valóban táncolnak a rúdon, arcukkal, testtartásukkal és gesztusaikkal is játszanak, ugyanúgy, mint a többi táncstílus képviselői. Az akrobatikus elemekkel tarkított koreográfiát igényes jelmezekben, színházi körülmények között adják elő a sportág hívei, akiknek tábora évről-évre rendületlenül gyarapszik. Ma már nemcsak hölgyek, hanem urak is indulnak a versenyeken, ahol az egyéni produkciók mellett csapatban és vegyes párosban is a közönség elé állnak a nevezettek.
A pole art a tapadási felületeket (tenyér, talp, térdhajlat, könyék és derék) szabadon hagyó, rugalmas ruházaton kívül nem igényel különösebb felszerelést, csak a krómozott alumíniumból készülő rudat vagy rudakat, amelyekből egy 3 méteres pódiumos darab ára 300.000 forintra rúg. A budapesti megmérettetésen a rudak magassága az 5 métert is elérheti, az eszközöket a legnevesebb nemzetközi gyártó, az X-pole szállítja Angliából.
A Pole Artistic Competition 2009-ben, Helsinkiből indult hódító útjára. Már akkor a világ minden részéről érkeztek versenyzők, azonban csupán kategóriánként tízen állhattak színpadra a döntőben. A novemberi versenyre előzetes videó-zsűrizés útján több mint 50 profi és amatőr kvalifikálta magát. Az esemény főszervezője – szemben azzal, hogy a szakma az olimpia felé terelte volna a pole artot – inkább egy olyan műfajban gondolkodott, amelyben a sport mellett a színház is szerepet tud kapni. Pálmaffy Barbara Táncművészeti Főiskolát végzett, az Experidance alapító tagja volt és jelenleg is a Soproni Balett vendégművésze. Pirner Alma stúdiójában kezdte elsajátítani, majd oktatni a műfaj lélegzetelállító mozdulatait, és rövid időn belül magyar-, Európa- és kétszeres világbajnok lett.
Pirner Alma kisfia születését követően először tér vissza a pole arthoz, és foglalja el helyét a budapesti Pole Artistic Competition zsűrijében. A verseny fővédnökei Magyar Zoltán és Czene Attila lesz, de akik ellátogatnak a főváros egyetlen élményszínházába november 29-én, biztosan találkozhatnak majd Katus Tamással és a szakma legismertebb neveként számon tartott Laurence Hilsummal is, aki nemcsak zsűrizni érkezik, de nyílt workshopot is tart majd Budapesten. 

Két magyar táncos a Lord of the Dance főszerepeiben

Ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a megújult Lord of the Dance - Dangerous Games, 2015. október 20-24. között. Michael Flatley 2014-ben több hónapig tartó munkával újra koreografálta és rendezte a show-t. Az új darab merészen eltávolodik az eredeti produkciótól: a hihetetlen látványt, a lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális- és fénytechnikával ötvözte, új a hangzás is.

A karakterek is új, izgalmas személyiségekké fejlődtek. A „varázslatos kalandnak” nevezett show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A „Kis Lélek” vezeti be a közönséget a történetbe és segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Gonosz ellen. Ám Don Dorcha sokkal erősebb és vadabb lett. Vajon megnyerheti-e a Lord a harcot?

Az előadásban szerepet kapott az egykori Girls Aloud együttes énekesnője Nadine Coyle, aki Erin Istennőt alakítja a show-ban. Tőle hallható többek között a produkció címadó dala is, melyet Gerard Fahy szerzett, ahogyan az új dalok és az előadás újra hangszerelése is az ő nevéhez fűződik.A show egy különleges meglepetést is ígér! A nyitó jelenetben Michael Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a közönséget, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. Az előadás végén, a híres finálé jelenetben pedig Flatley virtuális mása is megjelenik a modern technika segítségével! Így a színpadtól visszavonult táncost újra és újra láthatja a közönség. 

Jelenleg három társulat járja a világot a show-val. A hazánkba érkező produkcióban pedig két magyar táncost láthatunk a főszerepekben!Papp Zoltán és Krén András évek óta tagja a társulatnak. Az európai turné során, ugyan váltott szereposztásban, de Andrást, a Lord (a Tánc Ura) és Zoltánt, a Dark Lord (a Sötét Nagyúr) szerepében láthatja majd a hazai közönség is!

 „Michael Flatley számunkra egy legenda, akitől mindig lehet újat tanulni. Így volt ez a tavalyi hosszú próbafolyamat során is. Maximális koncentrációt követelt mindenkitől és a maximumot hozta ki mindenkiből. A vadonatúj előadásban megtartottuk a legjellegzetesebb táncokat és új koreográfiával egészítettük ki. Az új részekkel modernebb lett a produkció. Új jelmezek is készültek, még nagyobb LED kijelzők kerültek a háttérbe, amik fantasztikus látványt nyújtanak. A zenét újra hangszerelték és így teljesebb lett a hangzás is.” – mondta el a megújult produkció kapcsán Papp Zoltán, aki a turné során nem csak főszereplő, hanem a táncosok vezetője is.

A társulat október elején indult európai turnéjára. A díszleteket, jelmezeket, színpadi- és világítástechnikát két hatalmas kamionnal hozzák. Összesen ötvenen, köztük harmincöt táncossal érkeznek: 2015. október 20-án Veszprémbe, 21-én Debrecenbe, 22-én és 23-án Budapesten a Sportarénába és 24-én Győrbe.

Jegyek: www.broadway.hu


 

Musicalben játszanak az Éjjel-Nappal Budapest szereplők

Nagyon különleges színházi produkció kerül színpadra október 22-én és 23-án a Millenárison. A Kosztolányi Dezső Édes Anna regényének musical változatában szereplő Aleska, Hot Men Dance tánccsoport, Nédó Olga hegedűművész és a Kozmixos Hozsó mellé további két közismert szereplő is csatlakozott az Éjjel-Nappal Budapestből. Péterffy Lili és Polyák Rita cselédlányt alakít majd az Édes Anna musicalben.

Péterffy Lili és Poláyk Rita már három hete próbál a Budapesti Showszínház társulatával. Lázasan készülnek az Édes Anna musical premierjére, hiszen rengeteg táncos, éneklős jelenetet kell megtanulniuk rövid idő alatt. Mindketten cselédlányt játszanak, méghozzá nem is akármilyet: jelenések lesznek, az Édes Anna szobáját körülvevő fal részeiként. 

A musicalt Tóth Ádám rendező a lehető legmodernebb színházi koncepció alapján és a mai kornak megfelelő zenei alapokra építette fel, Hozsó pedig a zeneszerzői pályájának legjavaként értékelte az elkészült dalokat. Alig három hét és bemutatkozik Magyarország legújabb musical produkciója.


 

SZEX a lelke mindennek?
Csenki Attila és Benk Dénes közös estje

Mindenkit érdekel a szex? Mitől vagyunk bénák az ágyban? Tudja, milyen gyorsan stíröl végig egy nőt egy férfi? Egy átlagember mennyit gondol a szexre? Szokott beszélni a szexről, vagy szokott szex közben beszélni?  Sok embert érintenek az egyéjszakás kalandok? Szexuális tartalommal tényleg bármi eladható? Mi rossz és mi jó a pornóban? A punci az oka mindennek? Miért káros a „Szürke 50 árnyalata” a nőkre nézve? Van segédeszköze?

Milyen segédeszközt próbálna ki? Vajon a férfiak nagy része rájön, hogy normális, átlagos méretekkel rendelkezik, de attól még lehet, hogy béna az ágyban?

Rengeteg kérdés merülhet fel a szexszel kapcsolatban. A két humorista öniróniával, őszintén és merészen beszél a szexről, gátlásokról gátlástalanul, átfogóan a legbensőségesebb öleléstől a pornóig. A felszabadító másfél óra után könnyebben elfogadjuk önmagunkat, másokat, de még a narancsbőrt is. 18 év felett kötelező, káros mellékhatása nincs.

Bemutató: 2015. október 16. 19 óra Kompót Dumaklub


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat