.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
Kasimir és Karoline a Centrál Színházban
Stohl András és Bata Éva főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében - premier január 6.

A Centrál Színház Stohl András és Bata Éva főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében 2019. január 6-án mutatja be Ödön von Horváth nagy klasszikusát, a Kasimir és Karoline-t. Az 1929-es gazdasági világválság milliók egzisztenciáját sodorta veszélybe, ki tudja, mit hoz a holnap. A müncheni Oktoberfesten mindenki szállni, mulatni, felejteni akar. Ahogy az este éjszakába vált, a szerelmesek elveszítik egymást, a piti bűnözők, élveteg milliomosok és széplelkű torzszülöttek részeg forgatagában. Ödön von Horváth sírnivalóan gyönyörű balladája aktuálisabb, mint valaha.

bővebben >
 


Bolha a fülbe
2018. december 15-től a Thália Színházban

Állítólag mindenkinek létezik egy hasonmása a világon. És Chandebise igazgató hiába korrekt úriember, ha belőle is kettő van. A felesége gyanút fog, és tőrbe csalja. Chandebise gyanút fog, és a legjobb barátját küldi maga helyett. A barát pedig titokban a feleség reménybeli szeretője. Egymás karjába is zuhannának a kétes hírű Hotel Numerában, de a váratlan randevú rémálommá változik...

bővebben >
 


A baba - Újabb zenés vígjáték bemutatójára készül a Karinthy Színház

Aktuális és örök témát jár körbe a horvát Miro Gavran nagy sikerű kortárs darabja, azonban a férfi-nő kapcsolat ezúttal egy hús-vér férfi és egy bábu nő között bontakozik ki egy izgalmas, szórakoztató zenés vígjátékban, melynek olvasópróbáját a napokban tartották a Karinthy Színházban. Először rendez zenés vígjátékot a Karinthyban Szabó P. Szilveszter, aki egyben a darab főszereplője is a szeptemberben szülési szabadságáról visszatért Földes Eszter oldalán.

A darabot csak Amerikában 15 színház tűzte már műsorára, és a világ minden táján játsszák, Dániától Kubáig, Indiától Ausztráliáig. Az előadás bemutatója 2018 december 21-én lesz, ahol tiszteletét teszi Miro Gavran, a darab szerzője, valamint Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete is.

 

bővebben >
 


10 éves a Centrál Színház
Szeptember 16-án Centrál-nap a Révai utcában és színes programok a színházban

Ennek méltó megünneplésére szeptember 16-án, vasárnap 15.30 órától a Révay utcában három helyszínen zajlanak majd a színes programok. A közönség találkozhat kedvenc színészeivel, bekukkanthat a kulisszák mögé, többek között lesz Bereczki Zoltán és Harmadik figyelmeztetés színészzenekar koncert, kiállítás, valamint interaktív improvizációs játék is. A Centrál Színház – melynek társulatához idén szerződött Nagy-Kálózy Eszter és Sztarenki Dóra - négy új bemutatóval várja ebben az évadban a nézőket.

Szeptember 16-án, vasárnap 15.30 órakor a Révay utcában felállított színpadon az Ájlávjú színészei nyitják a Centrál Színház szülinapi buliját, majd 16.30-tól Bereczki Zoltán ad koncertet. 18.00 órától a nagysikerű Hét boszorka című zenés darabot eleveníti fel Horgas Eszterrel és zenekarával Ágoston Katalin, Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann és Gats Éva, majd 20 órakor a Harmadik figyelmeztetés elnevezésű színészzenekar koncertezik, melynek tagjai Gémes Antos, Fillár István, Cserna Antal, Wagner-Puskás Péter, László Zsolt és Pethő Gergő.

Eközben a Nagyszínpadon 16 órától Liptai Claudia beszélget Básti Julival, Nagy-Kálózy Eszterrel, Rada Bálinttal, Rudolf Péterrel és Szikszai Rémusszal, majd 17.15-től Pokorny Liával, Bereczki Zoltánnal, Puskás Tamással, és Schmied Zoltánnal.
Végül 19 órakor a Sok hűhó semmiért színészei tartanak interaktív improvizációs játékot. Ezzel párhuzamosan a Kisszínpadon 17.45-kor Papp János vezeti be a közönséget a szinkronizálás rejtelmeibe, 19.45 órakor pedig Borbás Gabi tart beszédtechnika órát.

bővebben >
 


Hét nap, nyolc előadás - újra Vidéki Színházak Fesztiválja

A Thália Színház szervezésében - a színházban zajló felújítási munkálatok miatt - idén ősszel a Pesti Magyar Színház épületében (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.) rendezik meg a Vidéki Színházak Fesztiválját, 2018. szeptember 3–9. között. Ennek keretében a hét nap alatt nyolc előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.

bővebben >
 


Rocksuli a Madách Színházban
Bemutató: 2018. szeptember 21-22-23.

Andrew Lloyd Webber legújabb musicalje a Madách Színházban! A Rocksuli színrevitelének jogát közvetlenül a londoni bemutató után nyerte el a Madách Színház és Szirtes Tamás, és ezúttal is non-replica változat készül a musicalből, ráadásul a kontinensen először Budapesten lesz látható Andrew Lloyd Webber sikerdarabja.

bővebben >
 


Molnár Ferenc: Delila - a Centrál Színházban

A Centrál Színház 2018. március 9-én mutatja be a világ egyik legnépszerűbb színpadi szerzője, Molnár Ferenc bűbájos vígjátékát, a Delilát, melynek ősbemutatója éppen 80 éve, ugyanebben az épületben – az akkori Pesti Színházban volt. Akkor Somlay Artúrt, Darvas Lilit, Muráti Lilit, Básti Lajost és Mály Gerőt láthatta a közönség, ma Stohl András, Balsai Móni, Trokán Nóra, Ódor Kristóf és Magyar Attila játssza a főbb szerepeket. Rendező:  Puskás Tamás.

bővebben >
 


Les Misérables - A nyomorultak: századszor!
Madách Színhá z2018. január 16-án, kedd 19:00

2016-ban mutatta be a Madách Színház Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg: Les Misérables – A nyomorultak című musicaljét, és már a 100. alkalommal kerül színre 2018. január 16-án, kedden este 19.00 órától a Madách Színház Nagyszínpadán!

 

bővebben >
 


Ibsen: Kísértetek a Centrál Színházban
Alföldi rendezésében, Básti Julival a főszerepben

2018. január 5-én Alföldi Róbert rendezésében mutatja be a Centrál Színház Ibsen egyik ritkán játszott darabját, a Kísérteteket. A fájdalmasan keserű drámában Alving kapitány gazdag özvegye férje halálának tizedik évfordulójára árvaházat építtet az elhunyt emlékére. A megnyitó ünnepségre hazavárja rég nem látott fiát, aki festőként Párizsban él. De lehet-e bármit örömmel ünnepelni olyan világban, ahol álszentség leplez szégyenletes titkokat, kényszerű hazugságokat és elfojtott vágyakat? A női főszerepet Básti Julijátssza, Gáspár Tibor és Gáspár Sándor pedig először látható a Centrál Színház színpadán.

bővebben >
 


Színház a színházban

A Thália Színház Premierajándék című legújabb darabja a nézők szeme láttára jut el az asztalra tett példánytól a tapsig. Csak Önöknek, csak ma este: kizárólag a legmulatságosabb pillanatok és a legigazabb érzelmek! A Thália színészei eljátsszák Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást. Minden, amin Ön nevet, és amin ők nevetnek – és ami a jelen lévő rendezőt, Csányi Sándort ihleti és bolondítja. 

bővebben >
 


Hulla az utazóládában
A Thália Színház új bemutatója

A Thália Színház legújabb retróbohózata a Rákosi-korszakba, egészen pontosan 1953-ba repít vissza minket.

A szigligeti alkotóházba pillanthatunk be, ahová inspirálódni és írni vonulnak el a magyar irodalom nagyjai és feltörekvő fiataljai. Talán nem is zavarná meg semmi a gyümölcsöző munkát, ha szereplőink nem egymás megfigyelésével, jelentések írásával, pozíciójuk féltésével lennének elfoglalva, és ha a társalgóban lévő utazóládából nem kandikálna ki néha egy hulla lába…

Amikor Rákosi elvtárs kedvencét, Sass Tibort felterjeszti Sztálin-díjra, a költővel egy idelátogató olasz riporter készít interjút. A szigligeti alkotóházban mindennek hiba nélkül, terv szerint kellene mennie. Csakhogy ellopták a kapucsengőt, rossz helyre kézbesítették a besúgójelentést, az államvédelmi kísérő elkallódott útközben… és Sass Tibor halott.

bővebben >
 


Hét új bemutató a Centrál Színházban

Példátlanul sok, hét új bemutatóval várja a közöséget ősztől a Centrál Színház. Október 6-án Pokornia Lia improvizációs one-woman-showja nyitja az 2017/2018-as évadot, majd Puskás Tamás rendezésében jön a Hajmeresztő című krimi-komédia Simon Kornéllal a főszerepben. Bergman Personája mellett egy rendhagyó felolvasó est-sorozat, a Love letters is színpadra kerül és felfrissülve visszatér az Ájlávjú című zenés darab. Januárban Alföldi Róbert rendezi Básti Juli főszereplésével Ibsen Kísértetek című drámáját, márciusban pedig Molnár Ferenc Delila című vígjátéka kerül színre Balsai Mónival és Stohl Andrással a főszerepben.

bővebben >
 


Csúcsot döntött a Madách Színház!

A 2016/17-es évadban 476 előadást tartott a Madách Színház! Saját játszóhelyükön, a RaM Colosseumban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, illetve több vidéki helyszínen, az évad folyamán összesen 476 előadáson találkozhatott a közönség előadásaikkal és művészeikkel.

bővebben >
 


Shakespeare, ahogy nekünk tetszik - táncfantázia
A Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál ma esti bemutatója

Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál ma esti bemutatója a Shakespeare, ahogy nekünk tetszik című táncfantázia.

Az alkotók szerint Shakespeare műveit táncművészetben megjeleníteni eddig talán csak Seregi Lászlónak sikerült igazán. A drámaíró örök érvényű gondolataiból merítve a fiatal koreográfusok mégis úgy döntöttek, hogy három Shakespeare-dráma esszenciáját álmodják színpadra modern táncban elmesélve, a Madách Színház tánckarának előadásában. Hiszen a Szerelem, a Létezés összetettségének 400 éves igazságaira ma is rátalálhatunk magunkban, csakúgy, mint a Szentivánéji álom, a Rómeó és Júlia, valamint a Csókolj meg, Katám! halhatatlan szereplői…

 

bővebben >
 


Nézőszám-robbanás ? 400 000-en a Vígszínházban
Eszenyi Enikő vígszínházi sajtótájékoztatója a Pesti Színházban

Ismét merész műsorterv a Vígszínházban: ifj. Vidnyánszky Attila Hamlet, Wunderlich József Andrej, Börcsök Enikő Gertrudis, Hegedűs D. Géza Claudius, Kern András újra Feydeau-darabban, Petrik Andrea vendégként játszik, Vecsei H. Miklós az egyik legifjabb vígszínházi szerzőként mutatkozik be. „Nagy kihívások, nagy kalandok, nagy vállalkozások várnak ránk” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a 122. évadot bemutató és az előző évadot értékelő sajtótájékoztatót a Vígszínház igazgatója, Eszenyi Enikő, aki a Hamletet rendezi.

bővebben >
 


Tiltott darabbal indul a Tesla Teátrum
Háy Gyula özvegye küldte el a tiltott dráma kéziratát

Titokban jutott el Vas-Zoltán Iván rendezőhöz Háy Gulya Appassionata című drámájának kézirata, amelyet idén április 29-én visz színpadra a Tesla Teátrum. Az egykor nemkívánatos drámát a szerző özvegye, Háy (Majoros) Éva rejtélyes körülmények között küldte el Svájcból a rendezőnek, még a rendszerváltás előtt. A drámában egy művész pár szerelmi története és a kommunista diktatúrával szembeni küzdelme bontakozik ki az ‘56-os forradalmat követő megtorlás idején. 

bővebben >
 


Színház nyílik a belváros szívében
56-os darabbal indít a Tesla Teátrum

Színház nyílik Budapest belvárosában, a Kazinczy utcában Tesla Teátrum néven. A repertoárjában élő, korszerű XXI. századi előadásokat ígér. A teátrum Háy Gyula Appassionata című drámájával kezdi meg folyamatos működését, a darab premierjét április 29-én tartják. Szeptembertől pedig új bemutatókkal és bőséges programkínálattal indul a színház első teljes évada.

bővebben >
 


Klasszikus vígjáték a mában!

A főnök meg én meg a főnök címmel Sebestyén Aba rendezésében mutatja be április 29-én a Thália Színház a Két úr szolgája című komédia Hamvai Kornél-féle átiratát.

 

bővebben >
 


Minden rendű emberi dolgokhoz
versszínház ? felhanggal, a költészet napja tiszteletére

A legszebb verseivel és egy formabontó előadással tiszteleg a Költészet Napján a Holdvilág Kamaraszínház József Attila előtt. József Attila születésnapja, a Költészet Napja. idén egy többszereplős, a költő munkásságát felölelő darabbal készült a Holdvilág Kamaraszínház, aminek a székhelye az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban van. Az előadás nagyon meghitt, hiszen a színészek, a nézők között játszanak, a színpadon.

bővebben >
 


Thália Humorfesztivál 2017

Az idei Thália Humorfesztivált március 17. és 19. között rendezik meg a Thália Színházban, ahol összesen nyolc produkció mutatkozik be.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat