napja 
 

A Sherlock tarolt az Emmy-gálán (Sztárok - Hírek)
A Sherlock tarolt az Emmy-gálán

A 66. Emmy-díjátadó komoly elismerést hozott az AXN csatornákon játszott Sherlock sorozatnak. A tévés Oscarnak is nevezett eseményen Benedict Cumberbatch a Sherlock címszereplőjeként kapott Emmy-díjat, míg Martin Freeman a Sherlock: His Last Vow mellékszereplőjeként zsebelte be a kitüntetést.

A díjeső a sorozat íróját, Stephen Moffatot is elérte, aki egy rövid, de annál frappánsabb beszédben köszönte meg az elismerést, miközben azon viccelődött, hogy „Cumberbatch már túl nagy ember ahhoz, hogy átvegye a díjat”. Moffaton kívül ugyanis sem Sherlock Holmes, sem Watson alakítója nem jött el a gálára. Kettejük közül csak Watson hiányzása volt „igazolt”: színházi elfoglaltságra hivatkozott.

Az AXN csatornákon sokáig két sorozat is küzdött a Sherlock-rajongók kegyeiért. Az angol Holmes-adaptáció Benedict Cumberbatch főszereplésével, és amerikai társa az Sherlock & Watson (Elementary), Jonny Lee Millerrel és Lucy Liuval. A két produkció sokáig riválisként jelent meg a sajtóban, amit a Sherlock sztárja, Benedict Cumberbatch tovább gerjesztett. Véleménye szerint ugyanis az Elementary rendhagyó cégére, vagyis a Lucy Liu által alakított Dr. Watson egy elhibázott döntés. „Ha én lennék a producer, félnék, hogy elvész a férfi barátság dinamizmusa, ami az eredeti történet egyik alapköve” – nyilatkozta Cumberbatch.

Az idei Emmy úgy tűnik, Cumberbatch véleményét igazolta: a SHERLOCK népszerűségéhez többé nem fér kétség.



 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat