napja 
 

A legszebb dolog (Programajánlók - Film)
Nőnapi film, nemcsak nőknek
A legszebb dolog

A Frankofón filmnapokon nagy sikert aratott A legszebb dolog című francia film március 8-ától látható a hazai mozikban. A nemrégiben hazánkban járt Rémi Bezançon alkotása őszintén, tabuk nélküli, humorral és bájjal beszél párkapcsolatról, gyermekvállalásról. Egy ellenállhatatlan nőnapi film, nem csak nőknek!

Pár nappal a rendező, magyarországi látogatása után, március 8-án, csütörtökön kerül a mozikba A legszebb dolog című francia film. Az időzítés nem véletlen, hiszen Rémi Bezancon rendező egyik legtermészetesebb alkotásának középpontjában maga az élet áll, egy elragadóan vonzó, fiatal és olykor esendő nő, Barbara (Louise Bourgoin) interpretálásában. Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmaï) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük, összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében. Gyermekük megérkezése után azonban mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: Vajon lehet e, ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon lehet e, az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék?

A Frankofón Filmnapokon nagy sikert aratott alkotás az idei év egyik legőszintébb, legszerethetőbb darabja, mely olyan tabu témákat is bátran feszeget, mint a terhesség utáni szexuális étvágy. A film sikerét azonban mi sem bizonyítja jobban, minthogy Franciaországban ezidáig 600.000 látták, hazánkon kívül pedig közel 80 országban tervezik bemutatni.



 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat