napja 
 

Heston Blumenthal: Főz a család (Gasztronómia - Konyhatrend)
Nagy fogások kicsiknek is
Heston Blumenthal: Főz a család

Ki mondta, hogy a főzés csak a felnőttek dolga lehet? Heston Blumenthal, a zseniális séf biztosan nem; sőt éppen ellenkezőleg, arra biztat minket, hogy ha csak lehet, vonjuk be a főzésbe a kicsiket is. A Főz a család bebizonyítja, hogy a konyha nemcsak a felnőttek birodalma, s hogy nincs annál szórakoztatóbb, mint amikor az egész család együtt gondolja ki az ételeket, közösen vásárolják meg a hozzávalókat, és együtt készítik el az ebédet. Már maga az alapötlet is kiváló, hiszen a közös ételkészítés igazán meghitt és szórakoztató program, ami ráadásul nemcsak a szülőket, hanem a gyerekeket is kreativitásra ösztönzi. Blumenthal olyan, felnőtteknek szóló ízvilágot és technikákat ajánl, amelyeket a gyerekek is izgalmasnak találnak. Ételei ízletesek és hatásosak, pedig némelyikük elképesztően egyszerű. A könyv a hasznos receptek kincsestára, értőn és érzékenyen, a kicsik számára is érthetően elmagyarázva - hogy a közös főzés igazi, felhőtlen örömforrássá váljon.

 Az Akadémiai Kiadó új Konyhatudomány sorozatának további kötetei: Hervé This: Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig és Robert Wolke: A tudós szakács (A konyhatudomány alapjai).

A kötetek internetes könyváruházakban 2950-3145 Ft közötti árakon kaphatók.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat