napja 
 

Visszaköltözik a belvárosba a Budapesti Pálinkafesztivál (Gasztronómia - Ivás)
Visszaköltözik a belvárosba a Budapesti Pálinkafesztivál

Visszaköltözik a belvárosba a Budapesti Pálinkafesztivál

2013 a meggy éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen a hamisítatlan magyar gyümölcsből készült pálinkák és a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet. Május 16. és 19. között ismét a belvárosban, az  nyitja meg kapuit a tavaszi, gasztronómiai rendezvény, közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az Év pálinkájával. Az elmúlt évek nagy kedvencét, Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét először a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

Folytatódik a Budapesti Pálinkafesztivál népszerű tematikus sorozata és a hagyományt öregbítve, a szilva és a barack utánidén a meggy kapja a kitüntetett szerepet a rendezvényen. A csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jónéhány változatát csak Magyarországon nemesítették, így a fürtöst- és a cigánymeggyet. A fajtákból készült egyedi párlatokat május 16 és 19 között kóstolhatják meg a látogatók az Erzsébet tér parkjában, ahol, mint minden évben, díszdobozba kerül Magyarország pálinkafőzdéinek közös „munkája”, a legnemesebb meggypárlatokból házasított Év pálinkája.

De további újdonságokat is tartogat a rendezvény. A Rézangyal egyedi blendelő kurzussal várja a látogatókat május 16 és 19 között. A lelkes jelentkezők négyféle párlatból készíthetik el egyedi, házasított pálinkájukat, amelynek maguk állíthatják be az illatát, ízét és alkoholfokát. Az újdonsült „mesterek” 2,5 dl-es kiszerelésű, saját címkével és névvel ellátott palackban vihetik haza egyedi párlatukat. Az igazi ínyencek pedig kipróbálhatják mi születik a zöldségpárlatok és a prémium kézműves bonbonok találkozásából. A Lady Levender Csokoládé Manufaktúra tulajdonosa ugyanis különleges bonbonjaiba Brill pálinkákatés zöldségpárlatokat tölt.„Törekszem meghökkentő, újszerű, vagány ízeket kikísérletezni. Ilyen lesz például a medvehagymapárlattal töltött bonbon” – mondta Gulyás Gyöngyvér a Manufaktúra tulajdonosa

Igazi zenei stíluskavalkádra is számíthatnak a látogatók a Budapesti Pálinkafesztiválon, május 16-19-e közt az Erzsébet téren. Fellép Sena, Péterfy Bori, a Belmondo, Tátrai Gitár Trió és a Colorstar is.

A színész-énekesnő nevével fémjelzett Péterfy Bori & Love Band a Budapesti Pálinkafesztivál nyitónapjának csalogatója. A szerepeit szemtelenül cserélgető Bori és a stílusok határmezsgyéit hasonló módon átugró zenekar minden bizonnyal nagy bulit csap majd május 16-án este, és pálinkáspoharuk fölött sokan dúdolják majd egymás hajába, hogy labamba.

A Belmondo plays Beatles project a gombafejűek kezdeti időszakától kezdve a késői, pszichedéliába hajló dalokigdolgozza föl a számokat úgy, hogy az egy mai koncertszínpadon is megállja a helyét. A Belmondótól egyébként sem áll messze ez a zenei világ, hiszen saját stílusukat beat-metálként határozzák meg. A koncerten szereplő 25-30 közismert dalfeldolgozás közötti konferálások és spontán zenei játékok még azokat is meggyőzik, akik eddig nem érezték magukat közel ehhez a zenei világhoz.

Péntek este, a Belmondo után az Intim Torna Illegál gondoskodik a jó hangulatról, és igyekszik beváltaniars poeticáját, azaz mindenkit „kívülről-belülről megmozgatni”. A változatos stílusok – ska, cigányzene, latin – hasonlóan olvadnak össze zenéjükben, mint ahogyan a blendeltév meggypálinkájának összetevői alkotnak páratlan ízorgiát.

A jazz és szving irányából a könnyedebb populáris stílus felé nyitó Zséda lesz a szombati program egyik kiemelt előadója. A művésznő legújabb, Ötödik érzék című albuma 2012 őszén jelent meg, legutóbbi kislemeze pedig egyenesen a táncparkettre invitálja hallgatóit.

A záróakkordokat többek közt a Colorstar játssza vasárnap este a nagyszínpadon. A pszichedelikus elemekkel teletűzdelt pop-rock zenében az elektronikus zene és a világzene is ugyanúgy fontos szerepet foglal el, mint a koncertjeiken megjelenő egyedi vizuális elemek.

 

Részletes program:

Csütörtök

18:00 Sena

20:00 Péterfy Bori & Love Band

Péntek

18:00 Beatles – Belmondo

20:00 Intim Torna Illegál

Szombat

18:00 Zséda

20:00 Zsola és a Vad Orchideák

Vasárnap

16:00 Tátrai Gitár Trió

18:00 Colorstar

20:00 Kéknyúl

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat