napja 
 

Testnek, léleknek: rózsa (Egészség - Wellness)
Testnek, léleknek: rózsa

A hollywoodi sztárok megőrülnek a nemes virágok kivonatából készült krémekért, testápolókért. Engedjen Ön is a virágok csábításának! 

A rózsa késő tavasztól kezdve, egész nyáron át virágzik, de üvegházban termesztett rózsát télen is kapni. A sztárok világszerte rózsalázban égnek. Heidi Klum (39) topmodellről egy új keresztezésű, bordó, bokros rózsafajtát is elneveztek. Julia Roberts (45) esküszik a rózsakivonattal készült arckrémre. Ugyancsak Oscar-díjas kolléganője, Cate Blanchett (43) és a popnagyi, Madonna (54) is rózsakivonatos krémekkel kényezteti magát. Úgy vélik, a virágok királynőjének köszönhetik, hogy fiatalosan tartja arcbőrüket. Hogy miért lett most hirtelen ennyire divatos a rózsa a kozmetikában? Egyszerű: kényezteti a testet és lelket egyaránt.  Olaja regenerálja a bőrt, illata balzsam a léleknek. Ezek olyan tulajdonságok, amelyek stresszes, feszültséggel teli világunkban különösen jól jönnek.

A rózsawellness a következőképpen hat: a szirmokban található olaj feszesíti, ezáltal fiatalítja a bőrsejteket. Oka a rózsaolajban található nagy mennyiségű telítetlen zsírsav és a C-vitamin. A rózsaolaj valósággal kivasalja az apróbb ráncokat, felgyorsítja a sejtek megújulási folyamatát. Ami legalább ilyen fontos: megfelelő mennyiségű nedvességgel látja el a bőrt. Ezért a rózsaolajos ápolás különösen a száraz, érzékeny bőrű hölgyek számára igazi jótétemény. A krém friss arcszínt biztosít, a bőr üdévé, feszessé válik. A tiszta rózsaolaj meglehetősen drága, hiszen egy ml kinyeréséhez 5 kg rózsaszirmot kell megtermelni, leszedni és kisajtolni belőle az olajat. Jó hír, hogy maguk a friss rózsaszirmok is jó hatásfokkal fiatalítanak. Próbálja csak ki: szedjen le néhány friss rózsaszirmot kora reggel (ekkor a legmagasabb a nedvességtartalma) a kertből, és helyezze a szemére. 10 perc alatt lelohasztja a duzzanatot, megszünteti a szem környéki árkokat.

De vásárolhat rózsavizet is, amit műanyag permetező flakonba töltve, az arcára permetezhet. A rózsavíz keserűanyagai megnyugtatják az ideges, feszült bőrt. Illóolaja is frissítőleg hat, harmonizálja az idegek működését és kedély-javító hatású. A rózsaolajat illatlámpába is lehet tölteni – így az egész család élvezheti az esti nyugalmat.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat