napja 
 

Ökörszívvel, csirkelábbal Wangnál lett kilencéves a Lucullus BT (Gasztronómia - Evés)
Ökörszívvel, csirkelábbal Wangnál lett kilencéves a Lucullus BT

Tradicionális, sokfogásos kínai ebéddel ünnepelte fennállásának harmadik évfordulóját Wang mester Gizella úti kínai étterme és 9. születésnapját a Lucullus  BT gasztronómiai egyesület. Az ebéden Wang mester bemutatta étlapjának új ételeit is: egy ötkincs-csülkös kondért, a “nagypapa átértelmezett kedvencét” (csirkeláb & sertésfül zöldségekkel), a Ge-shan csirke módjára készült sült rákot, és a thai-paprikás csirkecomb-darabkákat. Az ünneplésről nem hiányozhattak a megszokott kedvencek sem: így az ökörszív & pacal kombó, a pirított tészta, a zölhagymás kacsa és a pak csoi.

A Lucullus BT, amely 9. éve népszerűsíti itthon az egyetemes gasztronómiát és az ételeken keresztül ismerteti meg a nemzeti kultúrákat - részletesen bemutatta az ötezer éves kínai konyhát kulturális szempontból, amely olyan, mint maga az univerzum – sokoldalú és végtelen. Az eseményen szó esett a kínai konyha történetéről, étkeiről, legjellegzetesebb fűszereiről, asztaltiszteleti szokásairól is. "A kínaiak sokan esznek, sokfélét, és mindezt körasztalnál, bambuszpálcikával, és csészés rizzsel. Mi ez, ha nem világérdekesség, amit kutya kötelességünk bemutatni más kultúrák képviselőinek?" - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke. Az ünnepi tortát Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője sütötte, amelyben a szezámmag, a gyömbér és a karamella dominált.

Aki szeretné végigenni a lent felsorolt menüt, az december 12-13-14-én megteheti a Lucullus BT szervezésében.

Az ünnepen felszolgált menüsor a következő volt:

sertésoldalas jégcsapretek-leves

kínai tavaszi tekercs

gőzölt húsos táska szezámolajos-szójaszószos mártással

"nagypapa átértelmezett kedvenc" sertésfül & csirkeláb kombó

“ko shui fei pian” ökörszív, nyelv, belsőségek

étvágygerjesztő zellersaláta

fekete fafü gomba saláta

házi ötkincs-csülök kondér – illatos omlós gombával

zöldhagymás kacsa

jo cai (vagy pak csoi) zöldség

Wang pirított tészta

hirtelen sült rák Ge shan módra

thai paprikás csirkecomb darabkák

házi tofu-sertés variáció

szezámmagos gombóc

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat