napja 
 

Kedvezményekkel és programokkal készül az Állatkert az őszi szünetre (Programajánlók - Társadalom)
 Kedvezményekkel és programokkal készül az Állatkert az őszi szünetre

 Kedvezményekkel és programokkal készül az Állatkert az őszi szünetre

Programokkal és látnivalók sokaságával, valamint jelentős kedvezményekkel várja látogatóit a Budapesti Állatkert az őszi szünet idején. Október 23-tól november 1-ig, mindenszentekig, a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel kereshetik fel a városligeti intézményt.

A most kezdődő őszi szünet kiváló alkalmat kínál közös családi programokra, például egy állatkerti látogatásra is. A Budapesti Állatkert ezért különleges kedvezményt kínál a családoknak erre az időszakra. Most szombattól mindenszentekig, azaz október 23-tól november 1-ig ugyanis a 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos belépőjeggyel látogathatják a városligeti intézményt.

Az Állatkert azokra a családokra is gondolt, ahol a szünet ideje alatt a nagyszülők, vagy más, már nyugdíjas családtagok hoznák el a gyerekeket. Hiszem már október elején elkezdődött, és egészen november végéig tart az állatkerti Nyugdíjas ősz, amelynek keretében a 65 éven felüli, illetve nyugdíjas látogatók is jelentős kedvezményt kapnak.

Nem lesz hiány programokból sem: az őszi szünetben is naponta több állatbemutató, látványetetés, állattréning és egyéb érdekesség várja a közönséget, a fóka-mókától a sörényes hangyászok etetésén át egészen az elefántiskoláig. 

Az őszi szünet idején rengeteg látnivaló is várja a nagyközönséget, annál is inkább, mivel az Állatkert szinte minden pontján cseperedő kisállatokat, kölyköket és fiókákat lehet látni. A legnépszerűbb jövevény továbbra is Samu, a kiselefánt, de sokan kíváncsiak a most másfél hetes zebracsikóra is.

A további részletekért kattintson a "bővebben" szóra

Halloween az Állatkertben

Tulajdonképpeni Halloween, azaz mindenszentek előestéje előtt, október 29-én pénteken este tartják meg az állatkerti halloweent. Azért akkor, hogy mert aki aznap este sokáig fennmarad, annak még ott az egész hosszú hétvége, hogy kipihenje magát.

Ezen a napon napközben az Állatkert a szokásos rend szerint működik, majd este bezár, 18 órakor pedig újra kinyit, már az állatkerti halloweenre érkező látogatók előtt. Az éjjel 11 óráig tartó különleges hangulatú eseményen tűzzsonglőrökkel, tűztánccal és más tüzes produkciókkal, remek szelfi-, illetve fotótémát kínáló halloweeni installációval, családi tökfaragással, kézműveskedéssel, bátorságpróbával, rémmesékkel, boszorkányos arcfestéssel, boszorkánykonyhával, mécsesek ösvényével és vurstlival várják az érdeklődőket, és az is kiderül, hogy miért tartanak egyes állatokat rémisztőnek, vagy hogy a régi idők embere miért hozott bizonyos állatokat összefüggésbe a szellemekkel, vagy éppen a boszorkányokkal.

A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyermekek jelképes árú, 200 forintos jeggyel léphetnek be, mindenki másnak 5500 forint lesz a belépőjegy. Az Állatkert itt is javasolja az internetes felületen történő jegyváltást, hiszen a jegyek korlátozott számban érhetők el.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat