napja 
 

Gasztrohegy 4. (Programajánlók - Kultúra)
Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz
Gasztrohegy 4.

Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: egy olyan szakasza az évnek, amit a Badacsonyi borvidéken a nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszáll egy nyugodtabb kerékvágásba. nem véletlen, hogy ilyenkor indul a Gasztrohegy programsorozat is, hiszen az ősz és a tél azoké, akik az igazi különlegességet keresik. Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

„A tapasos hétvégéknek mindig hatalmas a sikere: a Balaton mellett ezekkel az izgalmas falatokkal egy mediterrán vízpartra csöppenünk, a szeptemberi símogató időjárásban sem lesz ez másként. Szeptember 25-26-án egy kötetlenebb Gasztrohegy hétvégére számíthatnak a Badacsonyba látogatók. Szombaton és vasárnap szabadon lehet bejárni a hegy legjobb vendéglátóhelyeit és kóstolni – ez alkalommal nincs bérlet, vagy vezetett túra, mindenki maga állíthatja össze a menetrendjét. Ebben segít a Gasztrohegy busz, ami a Hableány oldalából indul, így el lehet jutni a központtól távolabbi helyszínekre is. Idén már harmadszorra rendezzük meg a tapasos hétvégét, múltkor is nagy sikert aratott. Most is rengeteg izgalmas étel kerül a tányérra, lesz padron paprika, füstölt pisztráng, libamájas mini burger, croquetas de jamon, fogas ceviche, lángos variációk, de a szőlőmusttal is találkozhatunk a tányérokon”– mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs felelőse.

GASZTROHEGY őszi tapasok hétvégéje szeptember 25-26.

--- GASZTROHEGY 4. évad! ----

Szeptember 25-26. Tapasok hétvégéje

Október 16-17. Világok konyhája

November 27-28. Halak a hegyen

December 28-29-30. Gasztrohegy Karácsony / Irodalmi ízek

Január 22-23. Marhaságok

Február 19-20. Vadak a hegyen

Március 19-20. Füstölgés

Április 23-24. Vega Badacsony

 

Résztvevő helyek:

Hableány

Pláne Badacsony borterasz

Vánkos

Bonvino Borbár

Tölgyes Kúria

Istvándy Birtok és Borműhely

Tilia Borvendéglő

Kisfaludy-ház Étterem

frissTerasz

Borbarátok Étterem

Az esemény alatt buszok közlekednek két irányba a Hableány mellől. / Egy út ára 1000 Ft / A buszok minimum 4 fő esetén indulnak: A: Kisfaludy-ház és frissTerasz, B: Borbarátok, Tölgyes Kúria, Vánkos

 
<<< visszalépés
Jelenleg 7 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat