napja 
 

Petőfinél a tehetséget, Kurt Cobainnál a szenvedést mutatja az íráskép (Programajánlók - Kultúra)
Petőfinél a tehetséget, Kurt Cobainnál a szenvedést mutatja az íráskép

Vajon látszik-e a tehetség valakinek a kézzel írt szövegében? Erre kereste a választ az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsora, amelyben grafológus elemezte Petőfi Sándor, valamint a Nirvana énekesének, Kurt Cobainnek a kézírását. A szakember álltalánosan elmondható jellegzetességekről is beszélt, például arról, mit jelent az, ha valaki nyomtatott betűvel ír.

 

„Kurt Cobain kézírása és rajza is zaklatott lelket mutat. Arra enged következtetni, hogy milyen sok fájdalommal küzdött, amelyet tehetségének köszönhetően a zenében meg tudta élni. Petőfi Sándornál a tehetséget fel lehet fedezni írásában, sőt aláírása is egy nagyon kreatív, művészi szignó” – mondta Beck Laura grafológus az Én Vagyok Itt! műsorában, amelyben annak jártak utána, hogy a személyiségjegyeken túl a tehetség is tükröződik-e a híres emberek írásképén.

 A szakember általánosságokat is megosztott az Én Vagyok Itt! műsorvezetőivel. „A folyóírást tudjuk jól elemezni, abban rengeteg minden tükröződik, a nyomtatott betűs írásnál viszont nagyon sok információ elveszik. A mérnökök írnak így, amivel nincs is probléma. Ám ha valaki nem mérnök, mégis nyomtatottan ír, valószínűlg sok takargatnivalója lehet” – fogalmazott Beck Laura.

 Az Én Vagyok Itt! műsorvezetőinek, Hernandez Viviennek és Csitári Gergelynek elárulta azt is, miért más egy ember aláírása, mint szövegírása, illetve hogy látszódik-e a tehetség valakinek az írásképén.

 A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető újra.

 Hétfőtől szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat