napja 
 

Saját, házi készítésű kézműves bor a Sofitelben (Gasztronómia - Ivás)
Saját, házi készítésű kézműves bor a Sofitelben

A Sofitel Budapest Chain Bridge idén Szentesi József borász segítségével saját bort készít, de nem is akárhogyan! Saját csapatot alapítva, hétről-hétre vesz részt a szőlészet mindennapjaiban, hogy végül egy olyan bor készülhessen, melyet valóban a hotel saját borának hívhatnak. A szüreten túl vannak, mustot kóstoltak, most kezdődhet a munka következő  fázisa.

A Vineyard Sofitel Team, azaz a Szőlőskert Csapatnak nevezett formáció igen komoly elhatározásra szánta el magát, hiszen egy igazi saját bor elkészítését tűzték ki célul.  A lelkes borkedvelők azonban nem csak a borkészítés végső fázisában vettek részt, hanem a bortermelés egész éves folyamatában értő és figyelő szemekkel dolgoztak a szőlőtőkék mellett, hogy egy olyan bor készülhessen el végül, mely valóban a Sofitel szálloda saját bora lehet. Ez a lelkes kis csapat egész évben együtt dolgozott Szentesi József neves borásszal, akik saját tudását adva és a csapat lelkesedését felhasználva igazán kiváló bort készített.

A borász előzetes kiválasztásánál fontos szerepet játszott az, hogy ugyanazokat az értékeket képviselje, mint a szálloda maga. Szentesi József életében is központi szerepet játszik a környezetvédelem, hiszen a természet szabályait mindig szem előtt tartja munkája során. Hitvallása, hogy a jó bor nem a pincében, hanem a szőlőhegyen fogan és születik, így elengedhetetlen, hogy a termelésnek ezen szakaszát „zöld” elvek alapján végezze el. Kézműves borai ettől válnak tökéletesen harmonikussá, melyek ízvilágában koncentrált és erős aromákat találhatunk.  A Vineyard Sofitel Team az utóbbi időben együtt élt, együtt lélegzett a borásszal és minden, a szőlőtermelésben fontos mozzanatnál és határkőnél jelen voltak azon túl, hogy hétről hétre végezték az elengedhetetlen munkálatokat a termelési területen. Válogattak, gazoltak, gyomláltak, illetve úgynevezett zöld szüretet tartottak, melynek célja, hogy elég napfényhez juttassa a csodásan növekedő fürtöket. A küldetés célja az volt, hogy valóban saját bort szolgálhassanak fel a szálloda éttermében, a Paris Budapest Restaurantban. Készülőben tehát a Sofitel saját kézműves bora, amit előbb-utóbb a Sofitelbe betérő vendégek is megízlelhetnek majd, és a csodálatos kilátás mellett egy olyan vidékre is elkalauzolhatjuk a borrajongókat, mely tökéletes megnyugvást hordoz magában. Ha csak egy pohár bornyi idő erejéig is. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat