napja 
 

Makány Márta kiakadt: csalók élnek vissza a nevével! (Egészség - Wellness)
Makány Márta kiakadt: csalók élnek vissza a nevével!

Makány Márta csodás fogyásán az egész ország elámult, azonban Márta öröme az utóbbi időben nem felhőtlen, hiszen csalók áldozatává vált, akik hatalmas teljesítményét kihasználva vernek át másokat. Hamis nyilatkozatokban állítják: a divattervező korábban túlsúlya miatt még az öngyilkosságra is gondolt. Ezek a hazugságok nagyon kiborítják Mártát.

Hosszú hónapok kitartó munkája és egy gyógynövénykeveréknek hála Makány Márta több mint 50 kilótól szabadult meg. Csalók eközben újra és újra visszaélnek a divattervező sikerével, előszőr azt állították, hogy egy csokoládés ital segítette céljai elérésében, újabban pedig egy ketogén kapszula vezeti félre az internetezőket. 

„Időről időre az ismerőseim küldik nekem ezeket a kamu oldalakat, amelyek azt állítják, hogy az ő módszerükkel fogytam le. Aztán az oldal szépen eltűnik, és lesz helyette másik. Sőt, kamu profilokkal még kommentelgetnek is a nevemben, és hazug nyilatkozatokat tesznek! Bosszantó, hogy ezek a csalók azt hirdetik, hogy nagyon rövid idő alatt fogytam, ami nem igaz. Senki nem tud egy hét alatt 10 kilót fogyni, ez hosszabb munka eredménye. Ezért sokan azt hiszik, hogy hazudok, biztosan gyomorgyűrűm van, ami szintén nem igaz. Hosszú hónapok munkája, hogy lefogytam, amelyben egy gyógynövény receptúra segített, de sosem ittam ismeretlen eredetű kakaós löttyöket és a ketogén módszerhez sincs közöm! Én egy gyógynövány receptúrához adtam az arcom, Amivel Gönczi Gábor is fogyott, hiszen én is ezzel fogytam le, nekem is ez segített, Kikérem magamnak a szélhámosok hazudozásait! Borzasztó érzés az egész, az egyik legrosszabb része, hogy olyanokat írnak, hogy amíg kövér voltam, rendszeresen bezabáltam az egyik gyorsétteremben, aztán pedig hánytattam magam, és teljesen el voltam keseredve, nem láttam a kiutat. Ez egyszerűen nem igaz: sosem hánytattam magam, és nem voltak öngyilkos gondolataim sem! Valamint nem nézem le a kövér embereket, és nem gondolom, hogy valaki csak vékonyan lehet boldog, hanem abban hiszek, hogy mindenki érezze jól magát a bőrében, és annak érdekében cselekedjen, ha kell. Nagyon félrevezetők ezek az oldalak, én például csak olyan terméket merek megrendelni, ami nem csak interneten, de a drogériákban is megtalálható” – szögezte le Makány Márta.

Mártáék természetesen megtették a szükséges jogi lépéseket is. Az ügyben eljáró ügyvéd, dr. Futó Dániel elmondta: ez egy többrétű bűncselekmény: csalás, szerzői jog megsértése, személyes adattal visszaélés, plusz a fogyasztók megtévesztése is fennáll az eset kapcsán.

„A feljelentést júliusban tettük meg, a nyomozás jelenleg is folyik, de sajnos rendkívül nehéz bizonyítani az igazunkat. Azt kijelenthetjük, hogy a csalók által forgalmazott termék bizonyítottan megtévesztő. Az egész egy klasszikus internetes csalás: ellopták a fotót, visszaéltek Makány Márta nevével, a nevében kommentálnak, holott arról, hogy Mártának bármi köze lenne ehhez a termékhez a valóságban szó sincs. Mártán kívül az eredeti, valóban hatásos gyógynövény receptúra forgalmazójának – akinek gyógynövényei Mártának segítettek –, is kárt okoznak. Valamint nem utolsó sorban megkárosítják a fogyasztókat is, akik pénzt adnak egy olyan termékért, amely bizonyítottan számos tekintetben nem felel meg a jogszabályi követelményeknek” – mondta el dr. Futó, aki azt is hozzátette, hogy a csalók még mindig hirdetik a terméket, ezért különösen fontos, hogy a vásárlók mindig körültekintően járjanak el.

 Honnan ismerjük fel a csaló oldalakat?

– A minőségük jóval alulmúlja a valódi webshopok minőségét
– Általában rossz helyesírással rendelkeznek
– Irreális eredményekkel kecsegtetnek

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat