napja 
 

Új Wizz Air járat Salzburgba (Utazás - Hírek)
Új Wizz Air járat Salzburgba

A Wizz Air, Európa legzöldebb és Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy júliustól új állomással, Salzburggal bővül kiterjedt hálózata, és Albánia fővárosában, Tiranában nyitja meg 30. bázisát. A Salzburgi repülőtérről hat közép-kelet-európai városba utazhatnak az utasok júliustól, Tiranából pedig 3 Airbus A320 repülőgéppel 8 ország 15 úti céljára fog repülni a Wizz Air. Az új járatokra már 14,99 eurótól** foglalhatók jegyek a wizzair.com honlapon, illetve a légitársaság mobilalkalmazásában.

A salzburgi indulás újabb jele annak, hogy a Wizz Air hosszú távon elkötelezett Ausztria mellett. Az osztrák fővárosban immár két éve működik sikeresen a magyar légitársaság, több mint 3 millió utas vette igénybe a Wizz Air bécsi járatait, bizonyítva, hogy a vállalat versenyképes szolgáltatást tud nyújtani az országban. A Wizz Air a bécsi sikerre és a növekvő keresletre építve döntött úgy, hogy Salzburggal bővíti hálózatát, és megfizethető utazási lehetőségeket teremt a városban és környéken élők számára. Az új útvonalak kapacitása meghaladja az évi 200 ezer utast, és Salzburgól nehezebben elérhető úti célokkal köti össze a várost. A Wizz Air ezzel tevékenyen hozzájárul a térség turizmusának fejlődéséhez.

A Wizz Air új úti céljai Salzburgból 2020 júliustól: Lárnaka, Kijev, Bukarest, Belgrád, Tuzla, Szkopje.

Albánia fővárosába 2017 óta repül a Wizz Air, és azóta félmillió utas választotta a légitársaság tiranai járatait. A Wizz Air célja, hogy szabadabbá tegye utasai életét azzal, hogy elérhetővé teszi számukra a megfizethető utazás élményét. Tirana a légitársaság 30. bázisa, amely hozzájárul majd a régió gazdasági fejlődéséhez, és számos európai országgal köti össze Albániát. A bázis közvetlenül 100, a kapcsolódó iparágakban pedig még több új munkahelyet teremt***. A 3 Airbus A320 repülőgép 15 úti célra közlekedik majd, ezzel 25-re nő a Tiranából elérhető desztinációk száma, amelyek kapacitása 2020-ban meghaladja a 800 ezer utast. Továbbra is közlekedik a Wizz Air Budapest–Tirana járata is. A légitársaság albániai hálózata támogatja a helyi turizmust, tőkét vonz a régióba, és új úti célokkal köti össze Tiranát.

A Wizz Air új úti céljai Tiranából 2020 júliustól: Párizs Beauvais, Brüsszel Charleroi, Eindhoven, Bázel–Mulhouse–Freiburg, Karlsruhe–Baden-Baden, Hamburg, Berlin Schönefeld, Frankfurt Hahn, Prága, Iráklio, Rodosz, Bari, Catania, Milánó Malpensa, Torinó.

A Wizz Air befektetésre javasolt légitársaság, amelynek alig 5,4 éves átlagéletkorú flottáját a jelenleg elérhető leghatékonyabb és legfenntarthatóbb keskenytörzsű repülőgépek, az Airbus A320 és Airbus A320neo típuscsalád tagjai alkotják. A Wizz Air szén-dioxid kibocsátása a legalacsonyabbak között volt az európai légitársaságok között a 2019-es pénzügyi évben (57,2 g/km/utas). A Wizz Air rendelkezik a legnagyobb rendelésállománnyal az ultramodern Airbus A320neo repülőgépekre, amelyek segítségével a légitársaság 2030-ig további 30%-kal tudja csökkenteni utasonkénti ökológiai lábnyomát.

A Wizz Air a még higiénikusabb légi közlekedés korszakának beköszöntével nyitja meg új bázisát. Utasai és személyzete védelmében a légitársaság szigorított egészségügyi intézkedéseket vezetett be. Az új szabályok értelmében a személyzetnek és az utasoknak is kötelező arcmaszkot viselni a fedélzeten, az utaskísérőknek emellett kesztyűt is. A Wizz Air rendszeresen aláveti repülőgépeit egy iparági standardot jelentő, vírusölő szerrel végzett ködös fertőtlenítésnek, és a szigorú napi takarítási protokoll keretében minden este ugyanazzal a vírusölő szerrel szintén fertőtleníti.  Személyzetünk a felszállás során minden utas számára fertőtlenítő törlőkendőt biztosít, eltávolítottuk az üléstartókból a fedélzeti magazinokat, és kérjük a kedves utasokat, hogy a fedélzeti vásárlások ellenértékét érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. Kérjük továbbá, hogy tartsák be a helyi hatóságok által előírt fizikai védőtávolságot, és lehetőség szerint minden szolgáltatást az interneten vásároljanak meg (így a feladott poggyászt, a WIZZ Priority-t és a soron kívüli biztonsági ellenőrzést is), hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a repülőtéren. Javasoljuk az új intézkedéseket bemutató videó megtekintését ezen a linken: https://www.youtube.com/watch?v=2mVFOEaDrxI.

A WIZZ Flex szolgáltatás megvásárlásával az utasok gondoskodhatnak róla, hogy ha megváltoznak az utazásuk körülményei, vagy egyszerűen csak máskor, esetleg más úti célra szeretnének elutazni, akkor extra költség nélkül foglalhatnak át valamennyi WIZZ járatra. Ezzel a lehetőséggel nyugodtabb szívvel foglalhatnak repülőjegyeket a jelenlegi bizonytalan időszakban.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „A mai bejelentés aláhúzza Ausztria és Albánia iránti hosszú távú elkötelezettségünket. Örömmel jelentjük be, hogy Salzburggal bővül hálózatunk, alig három héttel azután, hogy Bécsből is új útvonalakat indítottunk. A Wizz Air célja, hogy fejlessze ausztriai jelenlétét, és ennek jegyében immár Salzburgból is megfizethető utazási lehetőségeket kínálunk. Albániában három év sikeres működés után bővítjük a pénztárcabarát útvonalak számát, miközben segítünk felpörgetni a helyi turisztikai szektort. Az új összeköttetések pedig reményeink szerint hozzájárulnak Albánia és a célországok közötti gazdasági kapcsolatok erősítéséhez. Új egészségügyi intézkedéseink a legmagasabb szintű higiéniai viszonyokat garantálják az utasoknak Európa legzöldebb légiflottáján. Biztos vagyok benne, hogy a Wizz Air alacsony viteldíjai és vonzó útvonalhálózata hozzájárul majd Salzburg és Tirana fejlődéséhez.”

Bettina Ganghofer, a Salzburg Airport vezérigazgatója elmondta: „A Wizz Air nehéz időszakban érkezik Salzburgba, ami fontos jelzés a piacnak, és kifejezi a régiónk értékét. Mindig nagy igény volt a közvetlen összeköttetésre közép-kelet-európai úti célokkal, és most ezek meg is valósulnak. Meggyőződésem, hogy kedvező fogadtatásra találnak majd az új járatok.”

Christian Stöckl, Salzburg tartomány kormányzóhelyettese és a Salzburg Airport igazgatósági elnöke elmondta: „Miután 2019 augusztusában először kerestem meg a Wizz Airt, nagy örömmel tölt el, hogy ma bejelenthettük a légitársaság salzburgi indulását. Ez tiszta és fontos üzenet a tartománynak és a környező régióknak is. Nemcsak a turizmus vár a vendégek visszatérésére, a gazdaság többi szektora is üdvözli az új útvonalakat. A Wizz Air járatai nemcsak azt teszik lehetővé, hogy a szabadidős és üzleti látogatók könnyen eljussanak Salzburgba, hanem megkönnyíti a cégalapítást a célországokban is. A COVID-19 válságban a Wizz Air sok fontos vállalatnak jelent reménysugarat Salzburg tartományban. Az utasszám jelentős zuhanása után a lehető legjobbkor indulnak az új útvonalak, és segíteni fognak abban, hogy a Salzburgi repülőtér lassan visszatérjen a normális kerékvágásba.”

Constantin von Alvensleben, a Tirana Airport vezérigazgatója elmondta: „Üdvözöljük a Wizz Air legújabb, tiranai bázisának megnyitását. A bejelentésnek köszönhetően élénkülni fog a légitársaságok közötti verseny a repülőtéren, több utas fordul meg Tiranában határaink újranyitását követően, az emberek pedig megfizethető viteldíjak mellett utazhatnak majd. A COVID-19 nehéz hónapjai után jól esik végre a siker ízét érezni a szánkban, és visszanyerni optimizmusunkat. Miután az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a Wizz Air alacsony árak mellett magas színvonalú szolgáltatást nyújt Tiranában, biztosak vagyunk benne, hogy az új bázis hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez, aminek a mostani helyzetben különösen örülünk. Célunk közös: megfizethető lehetőséget teremteni az embereknek arra, hogy felfedezhessék a világot. A Tiranai repülőtér számára az emberek, az ő terveik és utazási vágyaik állnak a középpontban, feladatunk, hogy azok megvalósítását könnyebbé és kellemesebbé tegyük.”

** Egy útra, magában foglalva az adókat és a nem választható költségeket, illetve egy fedélzetre felvihető kézipogy-gyász (maximum 40x30x20 cm) díját. Ennél nagyobb bőrönd, illetve más feladott poggyász további díj ellenében szál-lítható. Az ár kizárólag a wizzair.com oldalon, illetve a WIZZ mobilapplikáción keresztül történő foglalásokra vonatkozik. A feltüntetett áron korlátozott számú hely érhető el.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat