napja 
 

Utcai táncverseny nemzetközi bajnoksága világsztárokkal (Programajánlók - Kultúra)
Utcai táncverseny nemzetközi bajnoksága világsztárokkal

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Street Dance Battle nemzetközi táncversenyt a városligeti Pecsa Music Hallban 16 csapat 70 egyéni indulójával.  Kihasználva, hogy a versenyre több mint ezer táncost illetve táncolni vágyót várnak, a rendezvény szervezői egy egyedülálló rekordkísérletre készülnek, amelyet a helyszínen a magyar Guiness-rekordbiztos felügyel és hitelesít. A készülő táncoktatás tömegrekordját több mint 800 ember tudja megdönteni.   

A háromnapos Hip Hop Weekend égisze alatt rendezett utcai táncverseny indulóinak egy hatalmas, 80 négyzetméteres színpadon kell megmutatniuk tudásuk legjavát, amit egy héttagú zsűri értékel. A zsűritagok a legnagyobb magyar tánciskolák oktatói és koreográfusai, akik komoly szakmai múltra tekintenek vissza. A versenyzőknek nem lesz könnyű feladatuk, ugyanis minden apró mozdulatukat szigorú kritériumok szerint pontozzák a bírák. Az első helyezett az elismerés mellett 200.000 forint pénzdíjban részesül. A versenyre elfogadta a meghívást a világhírű Les Twins táncformáció is, akik napközben megtanítják a közönségnek az utcai tánc alapjait. A Les Twins Amerika egyik legkülönlegesebb táncduója, akik, mint ahogy azt a nevük is sugallja, ikrek. Performanszukban úgy mozognak, mintha tükörképei lennének egymásnak. Mozdulataik annyira extrémek, mintha nem evilági képességekkel lennének megáldva. 

 A nemzetközi bajnokságon a 16 csapat 70 egyéni indulója között a szomszédos országok legjobbjai is megmérettetnek. A verseny délelőtt 11 órától este 22 óráig tart, a döntőket kora este rendezik. Bővebb információ:  http://hiphopweekend.hu/

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat