napja 
 

Az Osztrák Kulturális Fórum digitális programajánlata (Programajánlók - Kultúra)
Az Osztrák Kulturális Fórum digitális programajánlata

Az Osztrák Kulturális Fórum digitális programajánlata

A művészeket különösen érintik ennek a kihívásokkal teli időszaknak a következményei, ezért az Osztrák Kulturális Fórum úgy döntött, hogy a lehető legtöbb rendezvényt online kínálja. Ily módon szeretnének hozzájárulni a művészek és a kulturális dolgozók támogatásához is.

Azt kérik: "Kövessenek minket továbbra is Facebookon, Instagramon, Twitteren, valamint figyeljék YouTube csatornánkat is, hiszen minden héten töltünk majd fel videókat osztrák művészek koncertjeiről, felolvasásairól. E felületeken tájékoztatjuk majd Önöket az osztrák kulturális intézmények online ajánlatairól is, hogy tovább élvezhessék az osztrák kultúrát."

A következő eseményeikre kerül sor a közeljövőben a virtuális világban:

(a részletekért kattintson a "bővebben" szóra)

Felolvasás

Az Irodalom Éjszakája előtt – A fordító, Adamik Lajos estje Christoph Ransmayrról 

március 31-től április 7-ig az Osztrák Kulturális Fórum facebook oldalán és Youtube csatornáján

Christoph Ransmayr „Cox” című regényrészletének felolvasására még kicsit várnunk kell, de addig is kihasználjuk az alkalmat, hogy fordítóját, Adamik Lajost meghallgassuk a szerzőről, csatangolásairól, műveiről és mindenek előtt a fordítás rejtelmeiről …

Christoph Ransmayr beutazta a világot, megjárta a Himalája magas hegyeit, éveket töltött Írországban, ma pedig Bécsben él. Könyvei különleges képzelőerővel ötvözik a történelmi valóságot és a fikciót.

Adamik Lajos műfordító, szerkesztő egyebek közt Adalbert Stifter „Nyárutóját” és Thomas Bernhard prózáját fordította. Ransmayrtől a „Kitahara-kór”, a „Ragyogó pusztulás” és néhány úti riport jelent meg a tolmácsolásában.

A felvétel magyarul, német részletekkel hangzik el.

Koncert

Nikola Djorić - tangóharmonika

Április 2-8-ig az Osztrák Kulturális Fórum facebook oldalán és Youtube csatornáján

A Bécsben élő harmonikás, Nikola Djorić napjaink egyik legnagyobb tehetsége és nem utolsósorban a színpadi és zenei elkötelezettségének köszönhetően "a harmonika költőjének"  nevezik. Törekvése, hogy új és korábban ismeretlen színeket mutasson be a harmonika hangspektrumán Bachtól Beethovenen és Mozarton át Scarlattiig.

Kiállítás

A New Vision of Debris

Megtekinthető az Osztrák Kulturális Fórum YouTube csatornáján. https://www.youtube.com/watch?v=K56kL_eVVaM&t=5s 

A New Vision of Debris című csoportos kiállítás olyan közép-európai művészek munkáit mutatja be, akik mindannyian a fotó és a kollázs technikáit használják műveik elkészítésénél. A kiállítás a bécsi és ljubljanai Photon Galériával közös együttműködésben jön létre.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat