napja 
 

Műjégpályák és gasztrorendezvények a Balatonon (Programajánlók - Sport)
Műjégpályák és gasztrorendezvények a Balatonon

Idén már 7 helyen korizhatunk a Balaton körül, szerdán negyedik alkalommal nyit meg a műjégpálya Balatonlellén - és eljött a téli gasztrofesztiválok ideje is. November 30-án újra indul a téli GasztroPiknik programsorozat is a Balaton körül! Az idén 5 éves Balatoni Kör egyik legfőbb célkitűzése a Balaton mint turisztikai régió egész éves működtetése, mozgásban tartása.

2016-ban a Balaton-parton elsőként nyílt meg a műjégpálya Balatonlellén. Akkor még mindenki kétkedve fogadta az ötletet, lehet-e / szükséges-e egy ilyesfajta turisztikai attrakciót üzemeltetni a tó körül. Következő évben a válasz is megszületett a kérdésre, hisz Szigliget is megnyitotta a saját műjégpályáját, sőt azóta is sorra nyílnak a pályák a korcsolyázás szerelmesei legnagyobb örömére. Idén Keszthelyen, Szigligeten, Veszprémben, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonlellén és Balatonbogláron is lehet majd korcsolyázni, ezzel tulajdonképpen megvalósul a kezdetekkor megfogalmazott álom: korizd körbe a Balatont. “Bár az út nem volt egyszerű, de nagyon örülök, hogy kitartottunk, és egyre több helyen épül műjégpálya – és ha már ennyien követték a példánkat, az idei évben szeretnénk ismét egy jó példával elöl járni. Nekünk nem csak a turisták, hanem az itt élő emberek, a környékbeliek is nagyon fontosak, ezért szeretnénk nekik is kedveskedni: minden balatonlellei lakos ingyenesen korcsolyázhat Balatonlellén az egész szezonban!” mondta el Tóth Balázs a BL YachtClub ügyvezetője, a Balatoni KÖR alelnöke. 

November 30-án újra indul a téli GasztroPiknik programsorozat is a Balaton körül! Az idén 5 éves Balatoni Kör egyik legfőbb célkitűzése a Balaton mint turisztikai régió egész éves működtetése, mozgásban tartása. “Az elmúlt öt évre visszanézve elmondhatjuk, hogy jó úton járunk. A márciusi, szeptemberi és októberi hétvégék vendégforgalma is kiemelkedő volt az előző évekhez képest. A nyitva tartó helyek hétvégenként teltházzal működtek, a meghirdetett programokon annyi látogató volt, mint nyáron, és a szállások is megteltek. A téli hónapokra pedig itt a GasztroPiknik sorozat, a tavalyinál is több étteremmel, borászattal, programmal és ingyenes koncertekkel.”-mondta Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke. A GasztroPiknik sorozat különböző állomásain a vendégek megkóstolhatják a meghatározó balatoni éttermek, borászatok, cukrászdák és pálinkamanufaktúrák kínálatát, de minden helyszínen lesznek családi programok, ingyenes koncertek és különlegességek. A badacsonyi és balatonlellei Gasztropikniken exluzív hajós borkóstolót is szerveznek; a kikötőből kihajózva, a Balaton közepén kóstolhatják a vendégek  a borászok legszebb tételeit.

  A GasztroPiknik sorozat állomásai:

- november 30. Badacsony,

- december 7. Balatonlelle,

- január 25. Zamárdi,

- február 29. Balatonfüred, 

- március 21. Köveskál

https://www.facebook.com/balatonikor/videos/2365277833483760/

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat