napja 
 

A baba - Újabb zenés vígjáték bemutatójára készül a Karinthy Színház (Programajánlók - Színház)
A baba - Újabb zenés vígjáték bemutatójára készül a Karinthy Színház

Aktuális és örök témát jár körbe a horvát Miro Gavran nagy sikerű kortárs darabja, azonban a férfi-nő kapcsolat ezúttal egy hús-vér férfi és egy bábu nő között bontakozik ki egy izgalmas, szórakoztató zenés vígjátékban, melynek olvasópróbáját a napokban tartották a Karinthy Színházban. Először rendez zenés vígjátékot a Karinthyban Szabó P. Szilveszter, aki egyben a darab főszereplője is a szeptemberben szülési szabadságáról visszatért Földes Eszter oldalán.

A darabot csak Amerikában 15 színház tűzte már műsorára, és a világ minden táján játsszák, Dániától Kubáig, Indiától Ausztráliáig. Az előadás bemutatója 2018 december 21-én lesz, ahol tiszteletét teszi Miro Gavran, a darab szerzője, valamint Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete is.

 

Ha valaki társat keres, olyanra vágyik, akivel egy lehet. Olyanra, akivel testileg-lelkileg harmónikusan élhet. És ha az élőkben csalódott, nincs más, mint a gép.

A gép, mely gombnyomásra parancsot teljesít, takaros, tetszetős és pont arra tervezték, hogy társ legyen. Minden szinten.Mesterséges intelligencia, a jövő!

De mi van akkor, ha ez az intelligencia rájön, kik is vagyunk, és ki ő? Ha rájön arra, milyen szerepet szánunk neki az életünkben?  És mi történik akkor, mikor saját magunkkal szembesít?

Az ember társra vágyik. És a gép is.

Miro Gavran

A BABA

zenés vígjáték 

Játékidő:1 óra 30 perc 

Szereplők: Szabó P. Szilveszter, Földes Eszter , Rákay Tamás, Böhm Katalin,Dinyés Dániel, Hegyi György, rendező Szabó P. Szilveszter

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat