napja 
 

Nyílt nap - ingyenes koncertek a MÁV Szimfonikus Zenekarral (Programajánlók - Muzsika)
Sztárparádé az 2018-2019-es évadban
Nyílt nap - ingyenes koncertek a MÁV Szimfonikus Zenekarral

A MÁV Szimfonikus Zenekar 2018-2019-es évadában igazi sztárparádé várható. A zenekar mesterbérlete olyan nevekkel érkezik, mint Maxim Vengerov, Charles Dutoit, Roby Lakatos és Kobayashi Ken-Ichiro, de többek között Rost Andrea és Komlósi Ildikó is fellép az új évadban a zenekarral. És ez csak ízelítő az új évad vendégelőadóinak impozáns névsorából!

A 2018-2019-es évadban ismét tíz bérletsorozatot mutat be a MÁV Szimfonikus Zenekar a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémián, az Olasz Kultúrintézetben, a Festetics Palotában, valamint a Magyar Nemzeti Múzeumban. Emellett számos hazai és külföldi bérleten kívüli előadással örvendeztetik meg közönséget, valamint folytatódnak nagy sikerű családi koncertjeik is. Hetedik szezonját kezdi a zenekarral az idén a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagi fokozatával és a finn állam Fehér Rózsa lovagi címével kitüntetett vezető karmester és művészeti vezető, Csaba Péter. Őt több mint tíz alkalommal láthatják a zenekar élén a szezonban, mellette Takács-Nagy Gábor, volt művészeti vezető, Kesselyák Gergely karmester, valamint Kobayashi Ken-Ichiro tiszteletbeli karmesterük is több alkalommal dirigálja majd az együttest.

 Az évad kiemelkedő eseménye lesz a MÁV Szimfonikus Zenekar japán turnéja. A kezdeményezés Ingrid Fujiko Hemming zongoraművésznőtől ered, aki évek óta visszatérő vendége a zenekarnak. Az apropó pedig, hogy Japán 150 évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot az akkori Osztrák-Magyar Monarchiával, mely kapcsolat azóta is töretlen és virágzó, természetesen, ma már Japán és Magyarország között. A jubileumi év tiszteletére a MÁV Szimfonikusok Kobayashi Ken-Ichiro vezetésével 2019 májusában turnéra indulnak Japánba, melynek legnagyobb szabású eseménye a tokiói Suntory Hallban lesz, de több állomást is érint majd. A koncertkörúton részt vesz majd Rost Andrea világhírű szopránunk is. Az utazás előtt a programot Magyarországon is bemutatja majd az együttes.

A hazai és külföldi sztárokkal tűzdelt következő évad bérleteinek megváltására természetesen az eddigi bérletesek előnyt élveznek, hisz ők június 4-től újíthatják meg bérleteiket egy héten át. Akik cserélni szeretnének, azokat június 11-től várják, míg új bérletek megvásárlására június 18 –tól lesz lehetőség online és személyesen is a zenekar Múzeum utcai próbatermében.

 Arculatváltás és Open Day

A MÁV Szimfonikus Zenekar 2018 májusától megújult arculattal jelentkezik, amelynek célja az együttes értékeit képviselő, XXI. századi eszközökkel megvalósított, szélsőségektől mentes kifejezésmód, amely megmutatja a zenekar helyét a hazai és nemzetközi klasszikuszenei palettán. Az együttes egyik legfőbb értéke az a közvetlen, sok évtizedes kapcsolat, melyet a zenekar tagjai egymással és közönségükkel kialakítottak, az a családias és baráti közösség, amely a találkozásokat ünneppé teszi.

A zenekar célja, hogy az új arculattal is kifejezze azt az összetartozást és nyitottságot, melyet a zene tesz teljessé. Az új arculat és a 2018-2019-es évad bérletezési időszakának nyitányaként rendezzük meg Open Day címmel a MÁV Szimfonikusok nyárindító ingyenes programját, hogy a zenét, ezer színét, a hallgatói mindennapi élményévé, életük nélkülözhetetlen örömforrásává tegyék.

Június 2-án, délután 15 órától, a zenekar művészeiből összeállított kamaraformációk a Károlyi kerttől az Egyetem téren át a Palotanegyed legszebb kertjeiben és terein zenélnek majd, nemcsak klasszikus stílusban. A minikoncertek kb. 15 perc hosszúak, és minden helyszínen különböző formációban és stílusban jelennek meg. A blokkok között negyed órás szünetet tartva egy kellemes sétával egyik helyszínről a másikra érve, valamennyit meghallgathatják az érdeklődők. A színtereken információs pontokat állítanak fel, ahol az új arculattal megjelenő szóróanyagok bérlet-, és jegyváltási információk, ajándékok érhetők el. A koncertek közötti időben a zenészek a helyszínen maradnak és várják a kérdéseket, az érdeklődést a zenével, koncertekkel, kulisszatitkokkal kapcsolatban.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat