napja 
 

Tour de Serpenyő (Gasztronómia - Evés)
Tour de Serpenyő

Az idei Tour de France háromhetes kerékpárverseny indulásakor négy gasztroblogger: chilii & csoki, Mamma, Lorien és Toma elhatározta, hogy a verseny egyes állomásaihoz megfelelő ételeket gondol ki, és ajánlja mind a versenyzőknek, mind a szurkolóknak. A Tour de Serpenyő a következő linken érhető el: http://chilii.blog.hu/tags/r%3ATour_de_Serpeny%C5%91

Kedvcsinálóként az első napi receptet idézzük:

Az idei Tour első napján 198 km vár a fiúkra, ránk pedig ez a finom sertésszűz sörös meggymártással, ráadásul éppen meggyszezon van. 

Hozzávalók: kb. 600 g sertésszűz, 1 üveg Kriek meggyes sör, 200 g magozott meggy, 1 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál meggylekvár, 1 teáskanál étkezési keményítő, só, frissen őrölt bors és szerecsendió.

Ügymenet: a húst kb. 3 centis szeletekre vágtam, majd a tenyeremmel kissé ellapítottam a szeleteket (a klopfolás túlzás lenne), sóval és frissen őrölt borssal fűszereztem őket. Egy serpenyőben felforrósítottam a zsírt, és 2-3 perc alatt megsütöttem a szeletek mindkét oldalát, ezután tányérra szedtem a húsokat. A serpenyőbe öntöttem a sört és kissé beforraltam, majd hozzáadtam a meggyet, a lekvárt, a sót, borsot és kevés frissen őrölt szerecsendiót. Az étekzési keményítőt fél deci vízben feloldottam és besűrítettem vele a mártást. A hússzeleteket visszatettem a serpenyőbe, hogy átmelegedjenek. Én főtt újburgonyával és blansírozott zöldbabbal tálaltam, de ha szezonja lenne, jól illene hozzá a serpenyőben sült spárga is.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat