napja 
 

A Wizz Air hét új járatot indít Debrecenből (Utazás - Hírek)
Kétszeresére bővül a debreceni bázis
A Wizz Air hét új járatot indít Debrecenből

A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy 2018 decemberétől kétszeresére bővíti debreceni bázisát egy második Airbus A320 típusú repülőgéppel. A bővítéssel továbbá hét régóta várt járatot is indít a WIZZ Debrecenből Barcelonába és Palma de Mallorcába (Spanyolország), Baselbe (Svájc), Doncaster/Sheffieldbe (Egyesült Királyság), Dortmundba (Németország), Lárnakába (Ciprus) és Máltára. Az új útvonalakon túl a legnépszerűbb, Tel-Avivba és Párizs Beauvais-ra közlekedő debreceni járatok gyakorisága megnő, így 2019-ben hetente 16-tal több WIZZ-járat repül majd Debrecenből. A járatokra a jegyek már 2990 forinttól foglalhatók a wizzair.com oldalon.

A Wizz Air 2012-ben indította első járatát a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről, és azóta is folyamatosan fejleszti egyre bővülő hálózatát, arra törekedve, hogy utasainak egyre több alacsony viteldíjas utazási lehetőséget biztosítson. A ma bejelentett bővítéssel a Wizz Air befektetése debreceni bázisán 200 millió dollár fölé emelkedik, és a 100%-os debreceni bővülésnek köszönhetően a légitársaság 2019-re közel 600 000 ülőhelyet kínál 11 országba közlekedő 14 járatán.

Az új repülőgép 2018 decemberében érkezik, és hét új útvonalat támogat majd. A WIZZ legnépszerűbb debreceni járatainak gyakorisága is megemelkedik: Tel-Avivba és Párizs Beauvais-ra hetente 2 helyett 3 járat indul majd. A bázis bővítését követően két modern repülőgépével a Wizz Air több mint 70 helyi közvetlen munkavállalót foglalkoztat majd Debrecenben, és a következő debreceni toborzásra már májusban sor kerül.

Az idei év kezdete óta már 97 000 utas élvezhette a Wizz Air alacsony viteldíjait, egyszerű foglalási rendszerét és kiváló fedélzeti kiszolgálását a debreceni útvonalakon, ami több mint 24%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A WIZZ AIR ÚJ ÚTVONALAI DEBRECENBŐL

Célállomás

Napok

Indulás

Viteldíjak

Dortmund

kedd, csütörtök, szombat

december 15.

2990 forinttól

Doncaster Sheffield

csütörtök, vasárnap

december 16.

2990 forinttól

Bázel

csütörtök, vasárnap

december 16.

2990 forinttól

Barcelona

hétfő, péntek

december 17.

2990 forinttól

Lárnaka

szerda, vasárnap

2019. március 31.

5990 forinttól

Palma de Mallorca

vasárnap

2019. március 31.

5990 forinttól

Málta

hétfő, péntek

2019. április 1.

5990 forinttól

 

WIZZ AIR JÁRATSŰRÍTÉSEK DEBRECENBŐL

 

Célállomás

Napok

Indulás

Párizs Beauvais

hétfő, szerda, péntek

december 15.

Tel-Aviv

hétfő, szerda, péntek

december 15.A bővítés bejelentéséről szóló sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta“Magyarország első számú légitársasága, a Wizz Air folytatja erős növekedését, egyre több lehetőséget teremtve utasainak, hogy a legalacsonyabb viteldíjakon fedezzék fel Európát és a kontinensen túli úti célokat is. Mai bejelentésünk új befektetésekről szól debreceni bázisunkon: 2018 decemberében érkezik második Airbus A320 típusú repülőgépünk Debrecenbe, ami új helyi munkahelyeket is teremt a Wizz Airnél. Ezen felül a WIZZ debreceni kínálata még változatosabb lesz hét új útvonal hozzáadásával Spanyolország, az Egyesült Királyság, Svájc, Németország, Málta és Ciprus felé. A Wizz Air folyamatos debreceni növekedése tovább erősíti elkötelezettségünket Magyarország, a város és a debreceni repülőtér iránt, valamint stimulálja a turizmust és vendéglátóipart Hajdú-Bihar megyében.”

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: "Debrecen számára gazdaságfejlesztési és turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű a Debreceni Nemzetközi Repülőtér. A Wizz Air jelentős mértékben járult hozzá a reptér ismertségéhez, kihasználtságához azzal, hogy 2012-ben menetrend szerinti járatokat indított, majd 2015-ben bázis repülőtere lett a debreceni légi kikötő. Míg 2012-ben alig 20 ezer utas fordult meg a reptéren, addig 2017-ben 316 ezren választották Debrecent. A Wizz Air és Debrecen együttműködésének újabb mérföldkövéhez érkeztünk azzal, hogy a jelenlegi célállomások újabb hét várossal egészülnek ki. Biztos vagyok abban, hogy együttműködésünk a továbbiakban is sikeres lesz."

Herdon István, a Xanga Group elnök-vezérigazgatója elmondta: "A Debrecen Airport nevében nagy örömmel fogadjuk, hogy 2018. decemberében egy újabb bázisgéppel bővíti a Wizz Air a debreceni kapacitását. Ez egy újabb jelentős mérföldkő, amellyel a vonzáskörzetünkben található repülőterek között piacvezető szerepet fogunk betölteni, mind az utaslétszámot tekintve mind az elérhető desztinációk számát illetően. A kelet-magyarországi és a határon túli: a kárpátaljai, partiumi és kelet-szlovákiai utazók számára mostantól tovább bővül a közvetlen járattal elérhető úti célok száma a Debrecen Airportról és ezután könnyebben eljuthatnak az Európai Unió, Oroszország és Izrael számos attraktív nagyvárosába. A beutazó turizmustól pedig további masszív növekedésre számítunk mind Debrecen városába és a gazdag wellness és rekreációs és kulturális kínálattal rendelkező kelet-magyarországi régióba."

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat