napja 
 

Zenés Állatkerti Esték (Programajánlók - Muzsika)
Zenés Állatkerti Esték

Zenés Állatkerti Esték

Júliusban és augusztusban szerda esténként ismét nyáresti koncertekkel várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert. A hagyományos Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat keretében összesen nyolc előadásra kerül sor. Az állatkerti zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza, a koncertsorozatot jelenlegi formájában 2002 óta rendezik meg minden esztendőben.

Tizenhetedik évadjához érkezett a Zenés Állatkerti Esték. A hagyományos állatkerti nyáresti koncertsorozat keretében az idei szezonban összesen nyolc koncertre kerül sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az előadások – ahogyan az elmúlt években is – szerdánként lesznek, így július első szerdájától augusztus negyedik szerdájáig minden héten koncerttel várja a közönséget az Állatkert.

A koncertsorozat részletes programját a "bővebben" szóra kattintva olvashatják.

július 4. (szerda), 20:30 – Kern András (vendég: Hernádi Judit és Heilig Gábor) – Lövölde tér (esőnap július 9-án, hétfőn);

 július 11. (szerda), 20:30 – Budapest Klezmer Band (vendég: Szinetár Dóra) – Klezmer csemege (esőnap július 12-én, csütörtökön);

 július 18. (szerda), 20:30 – Budapest Jazz Orchestra (vendég: Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera) – Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya; (esőnap július 19-én, csütörtökön);

július 25. (szerda), 20:30 – Best of GESZTI  (esőnap július 26-án, csütörtökön);

 augusztus 1. (szerda), 20:30 – 30 éves a PA-DÖ-DŐ (esőnap augusztus 2-án, csütörtökön);

augusztus 8. (szerda), 20:30 – A Hot Jazz Band és az Amadinda közös koncertje (esőnap augusztus 9-én, csütörtökön);

augusztus 15. (szerda), 20:30 – Budapest Bár (esőnap augusztus 16-én, csütörtökön);

 augusztus 22. (szerda), 20:30 – Állatkerti táncmulatság a Madarak házibuli zenekarral (esőnap augusztus 23-án, csütörtökön).

A koncertek minden alkalommal 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az előadások helyszíne valamennyi koncert esetében a Főkapu tér lesz. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Jegyek az Állatkert pénztáraiban, illetve a Jegymester országos jegyirodai hálózatánál (online: www.jegymester.hu) válthatók 4300 forintos egységáron, kivéve a Madarak házibuli zenekar táncmulatságát, amelyre 2000 forintos jegyek (csak állójegyek) válthatók.

* * *

A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon: a kor szokása szerint akkoriban főként katonazenét játszottak. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni.

Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. E koncertsorozat részeként az elmúlt másfél évtizedben összesen 119 előadásra került sor az Állatkertben.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat