napja 
 

Valentin nap? Partizni is lehet! (Programajánlók - Muzsika)
Valentin nap? Partizni is lehet!

Valentin nap? Partizni is lehet!

A február a szerelmesek számára mindenhol egyet jelent:  közeledik 14-e, Valentin nap. Sokan felesleges felhajtásnak, Amerika majmolásának gondolják, és gyűlölik a dátumot, de az évek során Magyarországon is egyre inkább teret hódított magának az ünnep, és ma már a feledékeny férfiember is duzzogásra számíthat élete párjától, ha a munkából hazaérve nem lepi meg szerelmét valamivel, legyen szó akár egy vacsoráról, vagy apró figyelmességről.  Nem minden ország ünnepli ugyanúgy: Amerikában például üdvözlőkártyákat küldenek egymásnak a párok, Japánban pedig a nők ajándékozzák meg csokoládéval a férfiakat, Angliában pedig gondosan, jelentések szerint összeválogatott virágot küldenek a férfiak szívük választottjának.

Magyarországon mindegyik fajta ajándékozás divatos manapság, a csoki, a plüss állat és a virág egyaránt vezető helyen áll a meglepetések listáján. A kreatívabb férfiak számára viszont számos megoldás és program létezik, amiknek csak a képzelet szab határt. Ezekről a "bővebben" szóra kattintva olvashat.

De vajon honnan is ered ez az ünnep? Miért éppen Valentin nap a neve? Egy biztos, egészen a harmadik századi Rómáig kell visszamennünk, ha szeretnénk megtudni. Állítólag a legendák szerint amikor II. Claudius császár elrendelte a házasság betiltását az ókori Rómában – mivel az egyedülálló katonák megbízhatóbb haderőnek bizonyultak - egy Valentin nevű pap a szerelmesek pártjára állt, és titokban továbbra is összeadta a párokat.

 Amikor a császár  ezt megtudta, kivégeztette az ellenszegülő papot, akinek halálbüntetését pontosan február 14-én hajtották végre. Valentinból mártírt csináltak az elmúlt évszázadok, és halála óta számos országban ünneplik február 14-ét a szerelmesek napjaként.

Bár maga a hagyomány a világon sokfelé ismert, nem minden ország ünnepli ugyanúgy. Egy romantikus gyertyafényes vacsora valószínűleg minden nőnél betalál, de akik esetleg az extrémebb megoldásokat preferálják és valami szokatlan helyszínben gondolkodnak, azoknak kiváló választás lehet az Aquaworld Valentin napi programja. A szerelmes őrület február 10-én, este tíz órakor indul DJ Sterbinszky és Matt Flaron ütős szettjeivel, és egészen hajnal fél háromig, meghosszabbított extra nyitvatartással várnak minden kedves érdeklődőt. A szervezők mindenre gondoltak: a LED show és vizespóló verseny mellett az igazán hűségesek Elvis előtt esküdhetnek egymásnak örök boldogságot, és hogy ne legyen kifogás a „Messze van”, a rendezvény ideje alatt ingyenes partybusz jár az Aquaworld és a Nyugati pályaudvar közt.

További információk az eseményről: http://bit.ly/2rPY8Rt

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat