napja 
 

50 éves a Táncdalfesztivál (Programajánlók - Muzsika)
Az év koncertshow-ja az Arénában
 50 éves a Táncdalfesztivál

 50 éves a Táncdalfesztivál - Az év koncertshow-ja az Arénában

A Táncdalfesztiválok a hatvanas évek végén megmozgatták az egész országot. Az 1967-1968-as fesztivál 50 éves évfordulóján, 2018. január 13-án nagyszabású koncerttel idézzük meg a magyar könnyűzene aranykorát. A táncdalfesztiválok óta most először szólalnak meg a legendás slágerek az eredeti szimfonikus tánczenekari hangszerelésben, 60 fős zenekar kíséretében, XXI. századi modern látványtechnikával fűszerezve. Az Auditórium Hungaricum több nagysikerű Aréna rendezvény szervezőjeként, egyszeri és megismételhetetlen ünnepi gálával készül.

A Táncdalfesztiválok szerepe a hazai könnyűzene történetében vitathatatlan. Ötven évvel ezelőtt minden évben felhívást tettek közzé, mire amatőr, profi zeneszerzők és szövegírók tömegesen küldték be nyilvánosan addig el nem hangzott műveiket. A korai táncdalfesztiválok nagyon fontosak voltak: noha nem léteztek még a nézettség mérésének a maiakhoz fogható módszerei, de biztos, hogy a monopolhelyzetben lévő Magyar Televízió legnézettebb műsorai közé tartoztak, s ebből következően pillanatok alatt országosan ismertté és népszerűvé tehették a bennük szereplőket. Annak ellenére, hogy a táncdalfesztiválokat hivatalosan a dalok versenyeiként rendezték meg, a sikert természetesen az előadók aratták le.

2018. január 13-án Zalatnay Sarolta, Koós János, Poór Péter, Késmárky Marika, Soltész Rezső mellett új, fiatal tehetségek - Dolhai Attila, Koós Réka, Csonka András, Muri Enikő, Vastag Tamás, Egyházi Géza és Ambrus Rita - is színpadra lépnek. Újra felcsendülnek Aradszky László, Szécsi Pál, Máté Péter, Harangozó Teri, Toldy Mária és Kovács Kati legnépszerűbb dalai. Az est konferansziéi: Gálvölgyi János és Koltai Róbert. Zenei vezető és karmester: Wolf Péter.


Bizonyára sokak álma válik valóra azzal, hogy régi fényükben ragyogva, de új lendülettel ismét felcsendülnek az örökzöld slágerek:

Csak egy tánc volt Utánam a vízözön Nem várok holnapig Egy fiú a házból

Jöjj vissza hozzám Most kéne abbahagyni Én, aki nálad jártam

Hol jár az eszem? Rövid az élet Kislány a zongoránál Annál az első ügyetlen csóknál

és további 19 korabeli listavezető dal.

Egy feledhetetlen, egyszeri színpadi show formájában megelevenednek „Azok a csodálatos hatvanas évek”.

Az 50 éves a Táncdalfesztivál FB oldal követői minden héten nyereményjátékban vehetnek részt. A kérdésre helyesen válaszolók között pedig páros koncertjegyek találnak gazdára.

A Táncdalfesztivál egykor egy ország közös ügye volt. A jubileumi ünnepi koncert ezt a különleges hangulatot idézi fel. Tartsanak velünk!

Videós ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=g2N-EvTA4-A&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/tancdalfesztival2018.hu/

www.tancdalfesztival2018.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 7 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat