napja 
 

Silverline ? városnézés a Dunáról (Utazás - Ajánló)
Silverline ? városnézés a Dunáról

Ha külföldi vagy vidéki vendégünk érkezik Budapestre, a legjobb, ha az esti, vacsorával és műsorral egybekötött sétahajókázást ajánljuk neki. A vízről teljesen más arcát mutatja a város, olyan helyeket, épületeket fedezhetnek fel, amelyeket a helyiek közül sem sokan ismernek.

A Silverline társaság többféle sétahajózást is ajánl, a sima városnézés 75 perces, és 11 nyelven mutatja be a legfontosabb látnivalókat, naponta tízszer (14 €). Hop on Hop Off rendszerben működik, a jegy 48 óráig érvényes.

Vannak pizza-sör partik is, naponta nyolcszor. A 29 €-s ár egy pizza és korlátlan mennyiség csapolt sör vagy üdítő fogyasztását foglalja magában. Az út úgyszintén 75 perces.

A legnépszerűbbek azonban a vacsorás műsoros estek (másfél vagy háromórás programmal), ezek 19:30-kor, ill. 21:00-kor indulnak. Az est során, az üdvözlő ital után négyfogásos vacsorát szolgálnak fel. A húsos-májas-halas ízelítő falatok, a cukorborsó krémleves és somlói galuska mindenkinél azonos, főételt azonban ötféléből választhatnak a vendégek. A legnépszerűbb természetesen a marhapörkölt, de gondoltak a vegetariánusokra (grillezett sajt), sőt, a vegánokra is, ők tofut kapnak. Az ára 55 €, korlátlan italfogyasztással 75 €. Asztalt természetesen előre kell foglalni, és nagyon meg kell gondolni, melyik részt válasszuk. Az alsó szint zárt, erőteljes légkondicionálással, folklór és operettműsorral. A fedélzet nyitott, kellemesen meleg a nyári estéken. Itt két zongorista párbajának lehetünk szem- és fültanúi egy énekesnővel kiegészítve. A műsor jazzes jellegű, világslágerekkel kiegészítve. A fedélzetre általában párok foglalnak, akik romantikázni akarnak, az alsó, nagyobb szint a csoportoké.

Hétvégeken teljes teltházzal üzemelnek a városnéző hajók, a szezon májustól szeptember végéig tart.

Indulás minden hajó esetében az Erzsébet híd lábánál, a Petőfi-térnél, 11-es dokk. A jegyeket előre kell megvenni, akár itt, a dokknál, akár szállodákban, vagy online lehet lefoglalni www.silver-line.hu/shop

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat