napja 
 

Hűsítsük magunkat a nyári forróságban tejjel (Gasztronómia - Ivás)
Hűsítsük magunkat a nyári forróságban tejjel

Ezt vártuk egész évben, mégis mindenki óriási sóhajokkal nyugtázza: nagyon meleg van. Ebben a rekkenő hőségben különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel. Ilyenkor mindannyiunkban felmerül a kérdés: mivel is hűtsem le magam, mivel tudnék gyorsan felfrissülni? A víz, az ásványvíz fogyasztás alap, a legjobb választás, de néha már igazán unalmasnak tűnik. A cukros, buborékos üdítőket és az ugyancsak cukros, rostos leveket nem mindenki szereti, és a tikkasztó hőségben nem is oltják a szomjat. Van azonban egy csodafegyver, amelyről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, ami nem más, mint a tej.  A tej „élet, erő, egészség”, tanultuk meg gyerekkorunkban és ez így is van. A tej tele van magas minőségű fehérjével, vitaminnal és kalciummal. Elektrolit tartalmával pótolja az izzadással elveszített sómennyiséget. Olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek más italokban egyáltalán nem találhatóak meg. Persze a tej nem csak emiatt az egyik legkedveltebb italunk, hiszen nemcsak egészséges, de üdítően finom is. Íze már önmagában is fenséges, de ennél még sokkal jobb tulajdonsága, hogy a tej gyümölcsös, mézes, mogyorós turmixok alapanyaga.

Ha szeretnénk tehát a nyári hőségben gyorsan felfrissülni és még egészségünkért is tenni valamit, akkor a legjobb választás a Tolle Vitál tej, amely amellett, hogy tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen A, D, E, valamint B3, B6, B9 (Folsav) és C vitaminokat, még extra kalciummal, magnéziummal is hozzájárul egészségünk és mindennapi vitalitásunk megőrzéséhez. Mindössze napi egy bögre tej elfogyasztásával a napi vitaminszükségletünk csaknem felét fedezni tudjuk.  

Bogyós gyümölcsös turmix

50 dkg vegyes, piros bogyós gyümölcsöt (eper, málna, ribizli, meggy, cseresznye) turmixoljunk össze, majd szitán passzírozzuk át. Az így nyert gyümölcspépet turmixoljuk össze 1 dl narancslével és 6 dl tejjel.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat