napja 
 

Budapest TukTuk ? városnézés vidáman (Utazás - Ajánló)
Budapest TukTuk ? városnézés vidáman

Bangkok jellegzetes közlekedési eszköze, a tuktuk - mely dudahangjáról kapta a nevét – Budapestre költözött. Az első hivatalos motoros városnéző szolgáltatás, a Budapest TukTuk épp három éve járja a magyar fővárost. Az olasz Piaggo gyár háromkerekűje két utast szállít, a sofőr egyben idegenvezető is.

A Budapest TukTuk a bangkokival ellentétben nem taxi, hanem városnéző programokat kínál, méghozzá többfélét. a tematikus túrák turisztikai, kulturális attrakciókra és a gasztronómiai témakörre épülnek Jelenleg 13 városnéző történelmi és gasztrotúra van, amelyiket romantikára vágyó pároknak ajánlják, van, amelyiket egy bulis este megalapozásához. A programokat úgy állították össze, hogy budapestieknek és turistáknak egyaránt izgalmas legyen, sőt, a személyre szabott kaland lehetősége alapelv.

Elsősorban középkorú, vagy annál idősebb, főleg nyugat-európai, tehetősebb turisták választják ezt a városnéző formát, de egyre több a magyar vendég is. A nyitott kétszemélyes kocsik vezetői magyarul vagy angolul adnak tájékoztatást a látnivalókról. A Citadella ezzel a járművel közelíthető meg leginkább, hiszen közvetlenül az építményekhez és a szobrokhoz juthatnak fel a turisták a tuktukkal.

A gasztronómiai programmal kiegészített városnéző sétákban a Bazilikánál borkóstoló, a Várban gulyáslevesezés, vagy az Andrássy úton koktélozás szerepel. Egyes túrák dunai hajózást is magukban foglalnak. A legrövidebb, egyórás túra 6600 Ft-ba kerül személyenként, a leghosszabb, 2 és fél órás, hajózással egybekötött 14 700 Ft/fő.

A tuktukok bárhol a városban is leinthetők, de jellemzőbb az előzetes, internetes foglalás. https://budapesttuktuk.com/hu/ Tel: +3670 2573020

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat