napja 
 

Az avokádó védi a bőrt a kiszáradástól (Szépség - Kozmetika)
Az avokádó védi a bőrt a kiszáradástól

Az avokádó létfontosságú vitaminjai és zsírsavai megvédik a bőrt a kiszáradástól. Sőt, bizonyos mértékig a káros UV-sugárzástól is. ám ehhez nemcsak belsőleg, hanem külsőleg, krém formájában is alkalmaznunk kell. Avokádó-tartalmú bőrápolók és napozószerek a drogériákban kaphatók, de magunk is keverhetünk a kész krémekbe kevés avokádópürét.

 A trópusi gyümölcs a sebgyógyulást is gyorsítja. Ezért érzékeny, kisebesedett bőrre is ajánlhatók az avokádó-tartalmú kézkrémek. A zsíros  bőrűek ne készítsenek avokádós arcpakolást, mert pattanásokat okozhat. Jobb, ha a gyümölcs magjából, joghurtból és tejből készítenek bőrradírt. Ehhez 2-3 avokádómagot kell megszárítani, majd kávédarálóban porrá őrölni. Annyi tejjel és joghurttal keverje össze, hogy krémes állagú legyen. Zuhanyozás előtt dörzsölje be bőrébe, majd langyos vízzel öblítse le.

Az avokádó biotin (vízben oldódó vitamin) és pantoténsav (a B-vitamincsoport tagja) tartalmánál fogva gyorsítja a haj és a köröm növekedését.  Sok benne a kálium, ami a legjobb vízhajtó. Megszünteti a kötőszövetek vizesedését.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat