napja 
 

A Wizz Air új útvonala Budapestről: Asztana, Kazahsztán (Utazás - Úti cél)
A Wizz Air új útvonala Budapestről: Asztana, Kazahsztán

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Asztanába, Kazahsztán fővárosába. A legújabb WIZZ járat június 8-ától hetente kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként indul. A járatokra a jegyek már 11 990 forinttól* foglalhatók a wizzair.com weboldalon.

Asztana, Kazahsztán fővárosa ipari, üzleti és technológiai központ, amely kiemelkedő gazdasági növekedésével több mint egy évtizede vonzza a befektetőket. Idén Asztanában rendezik a világkiállítást, az EXPO 2017 témája: "A jövő energiája". Közel 3 millió látogatót várnak a világkiállítás pavilonjaiba 2017 júniusa és szeptembere között.

Asztana már a 11. bejelentett úticél, amellyel a Wizz Air 2017-ben bővítette egyre szélesebb budapesti hálózatát. A légitársaság így már 62 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb WIZZ egész hálózatában.

 Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 11 repülőgéppel, melyekhez egy újabb budapesti gép csatlakozik 2017 áprilisától. A légitársaság több mint 1000 munkatársat foglalkoztat hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben. 2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi útvonalain, ami meghaladja bármely más légitársaság korábbi forgalmát Magyarországon és 23%-os éves növekedésnek felel meg. 2016-os adatok alapján légitársaság tevékenysége idén közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet** támogat.

 

 A WIZZ hazai hálózata már 68 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 29 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

 

  A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALA BUDAPESTRŐL

 

Útvonal

Indulási napok

Indulás

Viteldíj*

Budapest-Asztana

csütörtök, vasárnap

június 8.

11 990 forinttól

 Az új útvonal bejelentésére rendezett sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként büszkén jelentjük be a Wizz Air legújabb útvonalát Budapestről Asztanába. A Magyarország és Kazahsztán fővárosait összekötő járat jelentősen hozzájárul majd a két ország gazdasági és üzleti kapcsolatainak fejlődéséhez, és abban is hiszünk, hogy alacsony viteldíjaink nagy számú látogatót vonzanak majd mindkét városba, stimulálva a turizmust és a vendéglátóipart. Továbbra is elkötelezettek vagyunk Magyarország iránt és folyamatosan fejlesztjük állandóan növekvő alacsony viteldíjas hálózatunkat, egyre több lehetőséget nyitva utasaink számára."

 

 "A Budapest és Asztana közvetlen járat nemcsak két világváros között teremt új összeköttetést, hanem két lendületben lévő gazdasági régiót a Közép-Kelet-Európait és a Közép-Ázsiait kapcsolja össze" - nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

 


 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat