napja 
 

D-NAP, azaz egy tál dödölle! (Gasztronómia - Evés)
Keszthely, március 25-26
D-NAP, azaz egy tál dödölle!

Hagyományteremtő céllal indul idén a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben, melyen a Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja mindent a dödöllére tesz fel.

A rendezvény középpontjában a burgonya lesz, a mini gasztrofesztiválon minden vendéglátó elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát.

Ez alkalomból a házigazda, a Paletta bisztró kínálata is kapcsolódik az eseményhez. A mini-gasztrofesztválon a vendégéttermek séfjei két-két ételt prezentálnak. Mindenki elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt keszthelyi nemesítésű borgonya felhasználásával.  Lesznek még helyi termelők, burgonyakutatók, előadások, vagány borok és még vagányabb borászok, DJ Sosemvolt legjobb zenéi, gyerekeknek játszósarok, krumplinyomda, jó időben ugrálóvár.

Résztvevő éttermek

Baricska Csárda

Bezerics Borház

Terra Pannonia / balatonyfenyvesi Angus marhák

Korosajt Műhely

TüTü utazó gasztrobusz

Hubertus Hof

Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központ

Paletta bisztró

Laposa Borbirtok  

Időpont: március 25. 12.00-20.00, március 26. 12.00-20.00

 
<<< visszalépés
Jelenleg 10 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat