napja 
 

S.Ö.R. fesztivál, könyv és DVD (Programajánlók - Színház)
18 éves Kálloy Molnár, Kálid és Gáspár nem komplett Shakespeare-je
S.Ö.R. fesztivál, könyv és DVD

2012. június 8-9-én a S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve – című előadás magyar változatának 18. „születésnapja”, valamint a darab 500. hazai előadása alkalmából S.Ö.R.-fesztivált rendeznek a Centrál Színházban. A Kálloy Molnár Péter által lefordított és átdolgozott darab ezzel egy időben könyv és DVD formában is megjelenik.

Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon, mert e vágy igenis beteljesíthető! 2012. június 8-9-én a Centrál Színházban S.Ö.R. Fesztivált rendeznek a S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve című – előadás magyar változatának 18. „születésnapja”, valamint a darab 500. hazai előadása alkalmából, ahol három jókedvű és tehetséges színészünk, Kálloy Molnár Péter, Kálid Artúr és Gáspár András két órába sűrítve előadják a "Komplett Shakespeare"-t, garantáltan nem komplett módon. Az előadásban az Othello például rap-, a Téli rege opera-, a Titus Andronicus főzőműsor-változatban kerül színre, a Hamlet pedig… nos a Hamlet benne lesz vagy nem lesz…

Azok számára, akik ennek a 18 éve hódító élménynek még intenzívebb befogadására vágynak, a S.Ö.R. KÖNYV+DVD formában is megjelenik. A könyv tartalmazza a darab teljes szövegét, továbbá a színházi előadásban nem látható, kimaradt jeleneteket. Emellett vicces kommentek és – szintén nem vérkomoly – színháztörténeti adalékok, interjúk és egyéb nevetnivalók teszik majd még színesebbé, meg persze számtalan fotó. A könyvhöz csomagolt DVD-n a legendás előadás hét kamerával rögzített felvétele látható, ezerszer visszajátszhatóan, e színészkolosszusoknak a nézőtérről alig látható apró arcrezdüléseivel, komplett királydrámákat egyetlen pillanatba sűrítő gesztusaival, és persze számtalan extrával. A kiadvány ráadásként egy posztert is tartalnaz, amelynek két oldala is van!

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat