napja 
 

Martin McDonaugh: A nagy kézrablás (Programajánlók - Színház)
Martin McDonaugh: A nagy kézrablás

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként mutatja be a Thália Színház Martin McDonaugh: A nagy kézrablás című fekete komédiáját. 

A nagy kézrablás főszereplőjének, Carmichelnek egyetlen célja van az életben: meg akarja találni régen elveszett kezét. Tudja, hogy a keresés értelmetlen, hiszen akkor sem tudná használni, ha véletlenül rábukkanna, mégis ez a hiábavaló kutatás tölti ki a mindennapjait.

Martin McDonaugh misztikus, fekete komédiáinak sorát erősíti A nagy kézrablás is, mely az Erőszakik és A kripli alkotójának Magyarországon még nem játszott darabja, egy gyilkos humorú élet-halál harc. A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással…

A fekete komédia – az ír sikerszerző egyetlen Amerikában játszódó darabja – 2010-ben debütált a Broadwayen. Nem mindennapi, szélsőséges élethelyzetben találkozó figuráit Szervét Tibor, Bán Bálint, Lovas Rozi és Tamási Zoltán keltik életre.

Amire a néző még számíthat - erős karakterek, erős kifejezések

Ön káromkodott már életében? Mert mi még nem! Viszont az előadás szereplői néha cifrán szentségelnek. Mindezt persze csak azért teszik, mert közvetlen életveszélyben vannak, fegyvert fognak a fejükhöz és leöntik őket egy kanna benzinnel. Szerintünk ilyen helyzetben ez megbocsájtható. Ön szerint is, igaz?

 Ha szereti Tarantino vagy a Coen testvérek filmjeit, ezt is imádni fogja! Fergetegesen erőszakos jelenetekkel és lehengerlően brillírózó káromkodásokkal várjuk Önöket!

Szereplők:

Carmichael - Szervét Tibor

Toby - Bán Bálint

Marilyn - Lovas Rozi

Mervyn - Tamási Zoltán

Fordította: Hamvai Kornél

Rendezte: Radnai Márk

 

Bemutató: 2016. április 23.


 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat